Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 12 November, 17:51

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 07:43

Kina kan köpa italienska statspapperItaliens regering vill att Kina hjälper landet ur skuldkrisen genom betydande köp av italienska statsobligationer och investeringar i strategiskt viktiga företag, rapporterar Financial Times. Statstjänstemän i Italien uppger för tidningen att en kinesisk delegation i förra veckan var i Rom för att bland annat träffa finansminister Giulio Tremonti och att förhandlingarna väntas fortsätta inom kort..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Kina, Financial Times, Italien, Rom, Giulio Tremonti

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinakan , köpa, italienska, statspapper
VA - 13 sep 11 kl. 08:18

Kina tyngde aktiehandeln

13 september Nedgångar på de kinesiska börserna tyngde aktiehandeln i Asien och överskuggade avancemang på övriga börser i regionen, där investerarna tog fasta på uppgifter om att Kina överväger betydande investeringar i Italien. Uppgångar på råvarumarknaderna gav också stöd. Omkring klockan 7.

VA - 13 sep 11 kl. 09:19

Italien får ekonomisk hjälp av Kina

13 september Italiens regering vill att Kina hjälper landet ur skuldkrisen genom betydande köp av italienska statsobligationer och investeringar i strategiskt viktiga företag, rapporterar Financial Times. Statstjänstemän i Italien uppger för tidningen att en kinesisk delegation i förra veckan var i Rom för att bland annat träffa finansminister Giulio Tremonti och att förhandlingarna väntas fortsätta inom kort. Uppgifterna om Kinas eventuella köp av italienska statspapper gav stöd åt börskurserna i Asien, där Tokyobörsen steg med omkring en procent.

Dagens PS - 11 jan 18 kl. 10:50

Kina om köpstopp av statspapper: Fake news!

Kina dementerar onsdagens uppgifter som satte obligationsmarknaden i gungning. Kinas valutaregulator uppger på torsdagen att gårdagens rapport om att landet överväger att minska eller helt stoppa köp av amerikanska statsobligationer inte stämmer. Det kan vara baserat på felaktig eller falsk information enligt myndigheten, skriver Reuters.

DI - 07 jun 17 kl. 06:54

Amerikanska statspapper lockar Kina

Kina är redo att öka sina innehav av amerikanska statspapper om förhållandena är de rätta. Kinesiska företrädare bedömer att tillgångarna håller på att bli mer attraktiva än andra statspapper och då yuanen stabiliseras..

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

SvD - 16 apr 15 kl. 05:48

Usa: japan nu stÖrsta innehavare av usa-statspapper

Japan har övertagit förstaplatsen som innehavare av amerikanska statspapper för första gången sedan finanskrisen, och passerar därmed Kina..

DI - 16 apr 15 kl. 06:04

Ny största innehavare av amerikanska statspapper

Japan har övertagit förstaplatsen som innehavare av amerikanska statspapper för första gången sedan finanskrisen, och passerar därmed Kina..

DI - 11 sep 15 kl. 12:11

Kina säljer av amerikanska statspapper

De senaste månadernas marknadsinterventioner har resulterat i kontantbrist för den kinesiska regeringen. Nu har de börjat sälja amerikanska statspapper. Det skriver CNN Money..

DI - 16 feb 17 kl. 06:00

Kina ökar innehav av amerikanska statspapper

Utländska aktörers innehav av amerikanska statspapper ökade med 43,6 miljarder dollar i december..

Affärsvärlden - 16 feb 17 kl. 07:05

Kina ökade innehav på amerikanska statspapper

Utländska aktörers innehav av amerikanska statspapper ökade med 43,6 miljarder dollar i december..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Demokratin ska inte finansiera sina fiender.

Toleransen mot de intoleranta får inte vara gränslös..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ett testamente fullt av livskraft

Alexander Agrell hör Rachid Tahas postumt släppta album..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Krav på skärpt lag för betalning av assistans

Försäkringskassan ber regeringen ändra lagen för att förhindra att assistansersättning betalas ut till personer som inte har tillstånd att bedriva personlig assistans från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). I dag anser sig inte myndigheten kunna sä.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Vattnet i Fjugesta förorenat – bör kokas

De som får kommunalt vatten från Fjugesta i Lekebergs kommun i Örebro län uppmanas att koka sitt dricksvatten. Anledningen är att koliforma bakterier har hittats i vattnet, varnar kommunen på sin hemsida. Vattentornet i Fjugesta ska nu tömmas och sanera.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ta SCB:s missar på allvar. Rätt siffror kan avgöra allt.

Misstag kan leda till felsatsningar..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Monica Wilderoths roman är en rapport från helvetet

Per Wirtén läser en tät inre monolog om det sociala arvets förbannelse..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Futsalstjärnan: Ingen acceptans i fotbollen

Damlandslaget i fotboll har fått kritik för bristen på spelare med invandrarbakgrund. Årets futsalspelare Nazanin Vaseghpanah tror sig veta varför. – För att vi ska lyckas måste vi bli accepterade trots att vi sticker ut, säger hon till Aftonbladet.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Oppositionens krav: Utred Teliaförsäljning

Regeringen bör omgående inleda en utredning för att bana vägen för en försäljning av statens ägande i Telia, enligt oppositionspartierna Moderaterna och Sverigedemokraterna. Frågan har hettat till sedan EU godkänt Telias förvärv av Bonnier Broadcasting,.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Yrkar två års fängelse för barmhärtighetsdråp

Åklagaren yrkar på två års fängelse för en man som åtalats för dråp på sin fru i Kramfors kommun. Mannen har under rättegången erkänt att han gav sin svårt sjuka hustru en dödlig dos morfin i mars men anser inte att han gjort sig skyldig till något brot.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Därför kraschade sjukhusens datorer

En teknisk bugg. Det var orsaken till det omfattande problemet med kraschade datorer på sjukhusen inom NU-sjukvården i Norra Älvsborg och Uddevalla. På kort tid kraschade upp emot tusen hårddiskar och fick bytas ut.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.