Opinionen.se > Opinion

Monday, 18 November, 15:43

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Høyre storsegrare i Norge
De norska lokalvalen har överskuggats av terrordådet den 22 juli. Men istället för Arbetarpartiet, som svenska medier utmålade som de förväntade vinnarna, är det högerpartiet som går fram kraftigt..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Norge, Arbetarpartiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Høyre, storsegrarei , Norge
Kristianstadsbladet - 18 sep 12 kl. 08:45

Höyre: Enklare för ickenorska fångar


Höyre i Norge vill satsa på speciella, enkla fängelser för utlänningar, klart mer spartanska än de som norska fångar kan låsas in i. De utländska fångarna ska få mat och slippa att frysa, men så mycket mer blir det inte, enligt Aftenposten. - Vi behöver inte lägga resurser på dömda som ändå ska ut från det norska samhället, säger Höyres vice ordförande Bent Höie.

SVT - 12 sep 17 kl. 09:44

Så blev valresultatet i Norge

De rödgröna lyckades inte utmana regerande högerpartiet Höyre i Norge. Så här ser resultatet ut med 95 procent av rösterna räknade, enligt norska public service NRK..

Barometern - 10 jun 14 kl. 21:34

Kommunalt förbud mot tiggeri i Norge

Norge inför kommunalt tiggeriförbud från den 1 juli. Nästa år blir förbudet nationellt. Uppgörelsen kallas "skamlig" av regeringens stödpartier.

Nyhetskanalen - 13 sep 11 kl. 17:16

Norska Høyre tackar Moderaterna

Den stora vinnaren i måndagens lokalval i Norge var konservativa Høyre, som gick fram oväntat mycket, med 9 procentenheter till 27,9 procent. Därmed är Høyre näst störst efter regerande Arbejderpartiet.

TV4Nyheterna har träffat Høyres förste vice partiordförande Jan Tore Sanner..

BT - 12 jan 13 kl. 19:06

Borgerlig framryckning i Norge

Konservativa norska partiet Höyre får i en ny opinionsundersökning lika många politiska mandat i stortinget som de rödgröna regeringspartierna.
Om resultatet i valet, som hålls senare i år, blev detsamma som i undersökningen skulle Höyre vinna 59 platser, medan statsminister Jens Stoltenbergs socialdemokratiska Arbeiderpartiet skulle backa från 64 till 49 mandat.
De borgerliga partierna får enligt undersökningen 109 av stortingets 169 platser.

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 23:50

Från rödgrönt till blått i Norge

Majoriteten av de norska väljarna önskar en ny regering. Høyreledaren Erna Solberg kan inrikta sig på att bilda regering.Arbeiderpartiet, som fortfarande är störst, får inta oppositionsrollen.

Barometern - 10 sep 13 kl. 10:02

Norge får nya idéer

Reklam vinner inga val, är en slutsats man skulle kunna dra av gårdagens norska stortingsval. Socialdemokratiske statsministern Jens Stoltenbergs inhopp som taxichaufför, ett upptåg som väckte internationell uppmärksamhet, var den otvivelaktigt mer lyckade pr-kuppen. Höyres slogan var däremot inget mer slagkraftigt än ?

Barometern - 10 sep 13 kl. 10:02

Norge får nya idéer

Reklam vinner inga val, är en slutsats man skulle kunna dra av gårdagens norska stortingsval. Socialdemokratiske statsministern Jens Stoltenbergs inhopp som taxichaufför, ett upptåg som väckte internationell uppmärksamhet, var den otvivelaktigt mer lyckade pr-kuppen. Höyres slogan var däremot inget mer slagkraftigt än ?

BT - 30 sep 13 kl. 21:24

Historisk regeringsbildning i Norge

I en historisk regeringsbildning i Norge går Høyre och dess partiledare Erna Solberg samman med högerpopulistiska Fremskrittspartiet. För första gången sitter därmed Fremskrittspartiet i en regering. På en presskonferens i stortinget i Oslo meddelade den blivande statsministern Erna Solberg på måndagskvällen att konservativa Høyre och Fremskrittspartiet ska börja förhandla om en kommande regeringsbildning.

Alliansfritt Sverige - 17 okt 13 kl. 09:31

Tror verkligen Reinfeldt att Norge kommer få en mer öppen migrationspolitik nu?

Statsminister Fredrik Reinfeldt vill inte kritisera det norska systerpartiet Höyre för att de sätter sig i regering med det främlingsfientliga Fremskrittpartiet. Reinfeldt vill göra kritik mot Höyres agerande till en fråga om att kritisera de norska väljarna: ??Jag tycker att jag får respektera att de norska väljarna har fattat ett beslut som man utifrån norska förhållanden valt att bilda en regering kring.

Kristianstadsbladet - 06 nov 13 kl. 11:50

Norge vill ha Jagland igen


Den norska regeringen lanserar Thorbjörn Jagland för omval som generalsekreterare i Europarådet, uppger utrikesminister Børge Brende (Høyre) i ett pressmeddelande.Europarådet är ett av de äldsta europeiska samarbetsorganisationerna och har i dag 47 medlemmar.Europarådet spelar "en helt central roll" i att stärka de mänskliga rättigheterna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.