Nyhetskanalen > Nyheter

Wednesday, 13 November, 13:30

Nyhetskanalen - 13 sep 11 kl. 07:13

Depression kan leda till hjärtsjukdomDepression ökar risken för hjärtinfarkt. Det visar en sammanställning av hjärthälsoläget i Sverige som Hjärt- och Lungfonden presenterar i dag..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Sverige, Hjärt, Lungfonden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Depressionkan , ledatill , hjärtsjukdom
Barometern - 04 apr 19 kl. 10:00

Depression och bakfylla

För fem år sedan testades ingen positivt för kokain på Beroendecentrum i Kalmar. Men nu förekommer det regelbundet. ”Vi ser en ökning av kokain här”, säger kuratorn Daniel Abrahamsson om drogen som både kan leda till depression och hjärtsjukdom.

Expressen - 25 jun 14 kl. 11:33

Extraslag kan vara dold hjärtsjukdom

Lider du av extra hjärtslag? Det kan vara förmaksflimmer som i sin tur kan leda till stroke. - Många med förmaksflimmer vet inte om att de har det.

YLE - 23 aug 17 kl. 03:50

Forskning: Antidepressiva mediciner fungerar ofta väl - klart överlägsna placebo

Den uppmärksammade teorin om att antidepressiva läkemedel skulle vara verkningslösa avfärdas av svenska forskare. De har gjort en omfattande genomgång av vetenskapliga studier och patientdata. Flera forskare har tidigare hävdat att antidepressiva SSRI-mediciner, som man tar mot depression, främst har placeboeffekt - alltså att de bara fungerar för att användaren förväntar sig det.

BT - 10 sep 13 kl. 12:06

Skillnader i sjukhusens hjärtvård

Det är fortsatt stora skillnader i hjärtvården mellan landets sjukhus, visar Hjärt-Lungfondens senaste hjärtrapport. Och risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom är högre i mindre välbeställda områden.Allt färre drabbas av hjärt-kärlsjukdom i Sverige men för dem som bor i mindre ekonomiskt välbeställda områden eller har låg utbildning är risken högre, enligt Hjärt-Lungfonden.

YLE - 18 feb 14 kl. 13:37

"Skippa sockret, ät fett istället"

De senaste 100 åren har vår blodsockernivå ökat. Sockret blev billigare, mjölet förfinades och så kom kostråden om att äta mindre fett och mat som innehåller mera socker. Det här har Ann Fernholm skrivit boken Ett sötare blod om.

Kristianstadsbladet - 04 aug 14 kl. 06:00

Bli förbannad på rätt sätt

När du är arg - släpp ut ilskan. Det ska ju vara så bra för kropp och själ. Eller?

BT - 04 aug 14 kl. 06:00

Bli förbannad på rätt sätt

När du är arg - släpp ut ilskan. Det ska ju vara så bra för kropp och själ. Eller?

Västerbottens Folkblad - 14 maj 16 kl. 20:00

LO-kravet: Det ska inte vara farligt att arbeta

Varje år dör minst 1 300 personer i hjärtsjukdom, cancer, kol och andra sjukdomar. Psykisk ohälsa och pressade situationer kan i värsta fall leda till självmord. Ska det vara farligt att arbeta?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.