SN > Nyheter

Monday, 18 November, 09:22

SN - 13 sep 11 kl. 07:18

Stora bidrag till hotande fiskeSvenska fiskare tar emot nstan lika mycket i bidrag som de fr fr all fisk de fngar. Och alla EU:s fiskare fr tre gnger mer i std n vad EU vill knnas vid, enligt en granskning frn miljorganisationen Oceana som presenteras i dag, tisdag..
Läs mer på SN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora bidragtill , hotande, fiske
BT - 19 feb 14 kl. 09:05

Nya bidrag största hotet

Svensk välfärd ska vara gemensamt finansierad men utförandet kan lika gärna ske i privat som offentlig regi. Om detta har medborgarna övertygat de flesta av riksdagens partier. Det finns dock avvikande politiska krafter som vill minska välfärden, antingen genom att vilja begränsa den för den som inte är ”riktig svensk”, eller förbjuda valfrihet genom att avskaffa alla de tiotusentals företag som idag verkar i vård, skola och omsorg.

YLE - 31 mar 16 kl. 10:05

Lagen om fiske vill trygga vandringsfisken

Sedan årsskiftet har vi fått en ny lag och förordning som reglerar fiske. Bland annat innebär lagen att man inte längre får fiska vild havsöring i insjöområden. Lagen begränsar också antalet nät för fritidsfiskare och storleken på de fiskar man får fiska.

Supermiljöbloggen - 15 okt 18 kl. 12:44

Avtalet påskrivet – Arktis skyddas från kommersiellt fiske

Stora delar av Arktis kommer skyddas i minst 16 år framöver. Ett flertal länder har enats om att utforska området vetenskapligt innan man släpper in fiske- och oljeföretag. Förra året rapporterade Supermiljöbloggen att nio länder beslutat att att förbjuda kommersiellt fiske i vissa delar av Arktis.

NSD - 12 jul 13 kl. 10:11

NSD Fiske ? Äntligen på webben

I och med Ante Edelbro Labbas fina röding så är nu alla kategorier i NSD-fisket i full gång. Med tanke på veckans fina bidrag kan man ganska säker konstatera att norrbotten äntligen fått semester och att många fiskesugna spenderar den tillsammans med fiskespöt..

Sydsvenskan - 18 nov 11 kl. 18:03

Förslag om ändrat fiske

Foto: Scanpix
Det svenska laxfisket bör ändras, anser Havs- och vattenmyndigheten. Förslaget välkomnas i Norrland men i södra Sverige kan ett tiotal fiskeföretag tvingas sluta fiska lax.
Den svenska laxkvoten bör i första hand gå till fiske med fällor nära älvarnas utlopp, främst i Norrland.

Sydsvenskan - 20 maj 15 kl. 07:15

Kina anklagas för olagligt fiske

Kinesiska företag har bedrivit olagligt fiske i kustområden utanför Västafrika. Ibland har tjuvfiskarnas positioner också angivits på ett grovt felaktigt sätt och så långt bort som i Mexiko, uppger miljöorganisationen Greenpeace i en ny rapport.Antalet Kinaflaggade eller kinesiskägda fiskebåtar har enligt rapporten ökat från bara 13 i mitten av 1980-talet till över 460 för två år sedan.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 15 kl. 07:15

Kina anklagas för olagligt fiske

Kinesiska företag har bedrivit olagligt fiske i kustområden utanför Västafrika. Ibland har tjuvfiskarnas positioner också angivits på ett grovt felaktigt sätt och så långt bort som i Mexiko, uppger miljöorganisationen Greenpeace i en ny rapport.Antalet Kinaflaggade eller kinesiskägda fiskebåtar har enligt rapporten ökat från bara 13 i mitten av 1980-talet till över 460 för två år sedan.

YLE - 12 jun 15 kl. 18:00

Fiske på dialekt

Fiske har varit och är av stor betydelse på många håll i Svenskfinland. Därför finns det också en hel del dialektord om fiske. Viveca Rabb är dialektforskare vid Åbo Akademi.

YLE - 12 sep 16 kl. 09:16

Ofog mot fiskeövervakning i Östnyland

Borgå-Sibbo fiskeområde skärper övervakningen på flera håll på grund av ofog. Bland annat har stängsel kring fiskvägar och kraftverksområden förstörts. Ofoget uppdagades då ett tiotal av Borgå-Sibbo fiskeområdes fiskeövervakare kontrollerade fisket i områdets åar och havsområdet utanför Borgå under veckoslutet.

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 17 kl. 02:25

Kina vill avväpna "hotande kris"

Kina uppmanar Nordkorea att upphöra med sina kärnvapen- och robotverksamheter. Samtidigt uppmanas USA och Sydkorea att avbryta de gemensamma militärövningarna. Allt för att hindra en hotande "säkerhetskris" i området.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.