SvD > Nyheter

Friday, 22 November, 13:51

SvD - 13 sep 11 kl. 06:57

Spiral kan skydda mot cancerRisken fr livmoderhalscancer halveras enligt spansk studie..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spiralkan , skyddamot , cancer
Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 06:58

Spiral motverkar cancer

Spiraler kan skydda kvinnor från livmoderhalscancer trots att de inte sätter stopp för det virus som ofta leder till sjukdomen, visar en spansk studie som släpptes på tisdagen.
Mer än 20 000 kvinnor har deltagit i undersökningen som gäller T-spiraler bestående av plast och koppar eller hormoner, skriver tidningarna The Lancet och Oncology. Enligt studien löper kvinnor som använder spiral nästan hälften så stor risk att utveckla livmoderhalscancer som de som aldrig använt den.

BT - 13 sep 11 kl. 04:10

Ny studie: Spiral motverkar cancer

Spiraler kan skydda kvinnor för livmoderhalscancer trots att de inte sätter stopp för det virus som ofta leder till sjukdomen, visar en spansk studie som släpptes på tisdagen.
Mer än 20 000 kvinnor har deltagit i undersökningen som gäller T-spiraler bestående av plast och koppar eller hormoner, skriver tidningarna The Lancet och Oncology.
Enligt studien löper kvinnor som använder spiralen nästan hälften så stor risk att utveckla livmoderhalscancer som de som aldrig använt den.

UT - 10 jun 14 kl. 08:28

Beachvolleyboll vid sjön mot cancer

Bara någon månad efter sitt cancerbesked bestämde sig Stefan Bernholm för att han behövde göra något positivt mitt i allt elände. Det blev insamlingen Beachvolley mot cancer, som i lördags gästade Ulricehamn i form av en turnering. I november förra året fick Stefan Bernholm beskedet att han hade en tumör i magen och att cancern hade spridit sig till andra delar av kroppen.

YLE - 08 maj 15 kl. 10:39

En HPV-infektion kan också skydda mot cancer

Det verkar som om en lindrig HPV-infektion, alltså humant papillomvirus, också skyddar mot att man senare utvecklar cancer i livmoderhalsen. Det är bara få av de kvinnor som får en HPV-infektion som senare utvecklar cancer, säger forskaren Tapio Luostarinen vid Cancerregistret. För sin doktorsavhandling har han utrett vad HPV-infektioner och könssjukdomen klamydia har för betydelse när det gäller uppkomsten av cancer.

YLE - 14 okt 14 kl. 16:49

EU: Tolv sätt att förebygga cancer

I Finland drabbas var tredje invånare i något skede av sitt liv av cancer. Upp till hälften av de här fallen kunde ändå förebyggas - genom sunda livsvanor och andra personliga val. För att hjälpa folk att välja rätt har EU nu alltså uppdaterat sina rekommendationer för hur man ska leva för att minska riskerna för cancer.

NT - 08 jul 12 kl. 10:13

Kaffe kan skydda mot cancer

Enligt en amerikansk studie som publicerats i Cancer research, så kan kaffe skydda mot hudcancer..

Nyhetsverket - 21 mar 12 kl. 17:42

Aspirin sägs motverka cancer

Att Aspirin har effekt mot risken för hjärtattack är relativt väl belagt. Nu kommer även uppgifter om att värktabletten även skulle kunna ha skydda mot cancer, skriver BBC.com.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

D-vitamin skyddar inte mot cancer

Det finns inget stöd för att D-vitamin, som bildas i kroppen när vi solar mycket, skulle skydda mot cancer i invärtes organ. Det visar en ny stor studie av med än 1,1 miljon personer i Sverige. I stället ökar risken att få vissa cancerformer av mycket solande, skriver Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd i en ny rapport.

TA - 03 jul 13 kl. 06:30

Skydda människor - inte mobilindustrin

Svar till Torsten Augustsson (den 25 juni).
Det finns inga hälsorisker med trådlösa nätverk, hävdar Torsten Augustsson från Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, som replik till vårt debattinlägg. Hur kan det då komma sig att Europarådet och Europeiska Miljöbyrån, EEA (ett EU-organ) liksom WHO:s cancerforskningsinstitut IARC drar helt andra slutsatser om mobilstrålningens hälsorisker än SSM, och rekommenderar försiktighet?

Dagens Medicin - 13 sep 11 kl. 13:47

Spiral kan minska risk för livmoderhalscancer

Spiraler kan skydda mot livmoderhalscancer, enligt en ny studie. Spiralanvändning förhindrar dock inte att kvinnor smittas med viruset som ofta orsakar sjukdomen..

YLE - 28 sep 12 kl. 18:04

Nu kulminerar The Spiral!

Den stora slutfesten "the End Event" utgör kulmen för The Spiral, den första sameuropeiska transmediala tv-serien i den här skalan genom tiderna. The Spiral sänds som bäst parallellt i åtta länder och handlar om ett konstnärskollektiv som besluter sig för att stjäla sex världsberömda porträtt i konstens namn. I Europa har över 100 000 tittare deltagit i jakten på de försvunna tavlorna på thespiral.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.