SvD > Utrikes

Friday, 15 November, 15:55

SvD - 13 sep 11 kl. 00:53

Höyre storvinnare i norskt valFremskrittspartiet tappar stort i lokalvalet..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höyre, storvinnarei , norskt, val
Världen Idag - 12 sep 17 kl. 17:32

Borgerlig seger i jämnt norskt val

De borgerliga med Høyre i spetsen planerar att styra Norge i fyra år till. De behöver stöd från bland annat Kristelig folkeparti som var på vippen att halka ur Stortinget vid måndagens val..

Helsingborgs Dagblad - 05 sep 17 kl. 12:18

Sociala medier viktiga i norskt val

Med mindre än en vecka kvar till det norska stortingsvalet går kampanjerna nu in på upploppet. Både genom dörrknackning och sociala medier – allt för att nå ut till väljarna. På måndag avgörs det om statsminister Erna Solberg, Høyre (H), sitter kvar ell.

BT - 12 sep 11 kl. 21:28

Höyre spås som segrare i norskt val

En prognos byggd på förhandsrösterna till fylkesvalet i Norge gör enligt NRK Höyre till valets segrare med 25,3 procent, en uppgång med över sex procentenheter, följt av Arbeiderpartiet med en mindre uppgång till 33,2 procent.
Fremskrittspartiet hamnar efter en ordentlig tillbakagång på 13 procent, en nedgång med dryga fem procentenheter.
Högerpopulistiska Fremskrittspartiet såg ut att bli valets stora förlorare.

GöteborgsPosten - 10 sep 17 kl. 12:37

Småpartier kan avgöra i jämnt norskt val

Måndagens val till stortinget i Norge ser ut att bli mycket jämnt mellan blocken. Statsminister Erna Solberg (H) och utmanaren Jonas Gahr Støre (AP) spurtar in i det sista. Samtidigt tävlar flera småpartier om att bli tungan på vågen..

UNT - 10 sep 17 kl. 12:37

Småpartier kan avgöra i jämnt norskt val

Måndagens val till stortinget i Norge ser ut att bli mycket jämnt mellan blocken..

UNT - 12 sep 11 kl. 14:21

Norskt val i skuggan av Utöya

Kommunalvalen i Norge i dag ses som en styrkedemonstration för demokratin i skuggan av terrordåden och massmorden i Oslo och Utöya den 22 juli. Vallokalerna stänger klockan 21 i kväll. (TT).

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 21:29

Höyre spås som segrare i norskt val

En prognos byggd på förhandsrösterna till fylkesvalet i Norge gör enligt NRK Höyre till valets segrare med 25,3 procent, en uppgång med över sex procentenheter, följt av Arbeiderpartiet med en mindre uppgång till 33,2 procent..

Kristianstadsbladet - 09 aug 13 kl. 14:16

Norskt val: Stoltenberg ger inte upp


En månad före det norska stortingsvalet tyder allt på en brakseger för de borgerliga. Men om socialdemokraterna i Arbeiderpartiet förlorar regeringsmakten så får de i alla fall behålla partiledaren Jens Stoltenberg som statsministerkandidat även i valet 2017. Det framgår av uttalanden från partiets ledning.

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 13 kl. 14:19

Norskt val: Stoltenberg ger inte upp

En månad före det norska stortingsvalet tyder allt på en brakseger för de borgerliga. Men om socialdemokraterna i Arbeiderpartiet förlorar regeringsmakten så får de i alla fall behålla partiledaren Jens Stoltenberg som statsministerkandidat även i valet 2017. Det framgår av uttalanden från partiets ledning..

UNT - 09 aug 13 kl. 14:16

Norskt val: Stoltenberg ger inte upp

En månad före det norska stortingsvalet tyder allt på en brakseger för de borgerliga. Men Jens Stoltenberg kvarstår som statsminister även vid valförlust, tror höga S-politiker.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.