Sydsvenskan > Nyheter

Friday, 15 November, 11:38

Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 06:58

Spiral motverkar cancerMer n 20 000 kvinnor har deltagit i underskningen som gller T-spiraler bestende av plast och koppar eller hormoner, skriver tidningarna The Lancet och Oncology.
.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spiral, motverkar, cancer
BT - 13 sep 11 kl. 04:10

Ny studie: Spiral motverkar cancer

Spiraler kan skydda kvinnor för livmoderhalscancer trots att de inte sätter stopp för det virus som ofta leder till sjukdomen, visar en spansk studie som släpptes på tisdagen.
Mer än 20 000 kvinnor har deltagit i undersökningen som gäller T-spiraler bestående av plast och koppar eller hormoner, skriver tidningarna The Lancet och Oncology.
Enligt studien löper kvinnor som använder spiralen nästan hälften så stor risk att utveckla livmoderhalscancer som de som aldrig använt den.

UT - 10 jun 14 kl. 08:28

Beachvolleyboll vid sjön mot cancer

Bara någon månad efter sitt cancerbesked bestämde sig Stefan Bernholm för att han behövde göra något positivt mitt i allt elände. Det blev insamlingen Beachvolley mot cancer, som i lördags gästade Ulricehamn i form av en turnering. I november förra året fick Stefan Bernholm beskedet att han hade en tumör i magen och att cancern hade spridit sig till andra delar av kroppen.

YLE - 28 sep 12 kl. 18:04

Nu kulminerar The Spiral!

Den stora slutfesten "the End Event" utgör kulmen för The Spiral, den första sameuropeiska transmediala tv-serien i den här skalan genom tiderna. The Spiral sänds som bäst parallellt i åtta länder och handlar om ett konstnärskollektiv som besluter sig för att stjäla sex världsberömda porträtt i konstens namn. I Europa har över 100 000 tittare deltagit i jakten på de försvunna tavlorna på thespiral.

SmålandsPosten - 05 dec 13 kl. 10:29

Kvinna hade spiral i fem år - utan att veta om det

En kvinna gick runt med en spiral i fem år. Utan att veta om det. Först i somras upptäcktes spiralen, i bukhålan, där den hade orsakat buksmärtor efter en skada på tarmen.

Politikerbloggen - 16 jan 11 kl. 12:35

FOLK OCH FÖRSVAR ?Hur motverkar vi extremism??

FOLK OCH FÖRSVAR. Idag inleds den årliga rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen. En av dagens huvudpunkter är ämnet ?

YLE - 28 sep 12 kl. 18:12

Präst från Raseborg vann The Spiral i Finland

OBS embargo 22!!! Tuija Wilman i Raseborg var den som spelade The Spiral bäst. I kväll fick hon återlämna Helene Schjerfbecks Kaliforniskan till dess rätta innehavare.

YLE - 28 sep 12 kl. 20:59

Präst i Raseborg vann The Spiral i Finland

Tuija Wilman i Raseborg var den som spelade The Spiral allra bäst. I kväll fick hon återlämna Helene Schjerfbecks Kaliforniskan till dess rätta innehavare. Samtidigt återlämnade andra tittare och spelare de fem andra försvunna konstverken till museer runt om i Europa.

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 01:30

Ny riktlinje om spiral och p-piller


I nya och ändrade rekommendationer för preventivmedel anser Läkemedelsverket att spiral och p-stav är bra skydd också för yngre kvinnor som inte har fått barn.I riktlinjerna, som kommer på onsdagen, pekar verket på tidigare uppfattningar om att spiral kan ge inflammationer i äggledarna och nedsatt fertilitet, men egentligen finns inte vetenskapligt stöd för det, enligt verket.Riskerna med p-piller tonas också ner, skriver Dagens Nyheter..

BT - 16 apr 14 kl. 01:30

Ny riktlinje om spiral och p-piller

I nya och ändrade rekommendationer för preventivmedel anser Läkemedelsverket att spiral och p-stav är bra skydd också för yngre kvinnor som inte har fått barn. I riktlinjerna, som kommer på onsdagen, pekar verket på tidigare uppfattningar om att spiral kan ge inflammationer i äggledarna och nedsatt fertilitet, men egentligen finns inte vetenskapligt stöd för det, enligt verket.Riskerna med p-piller tonas också ner, skriver Dagens Nyheter..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 14 kl. 01:35

Ny riktlinje om spiral och p-piller

I nya och ändrade rekommendationer för preventivmedel anser Läkemedelsverket att spiral och p-stav är bra skydd också för yngre kvinnor som inte har fått barn. I riktlinjerna, som kommer på onsdagen, pekar verket på tidigare uppfattningar om att spiral kan ge inflammationer i äggledarna och nedsatt fertilitet, men egentligen finns inte vetenskapligt stöd för det, enligt verket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.