Nyhetskanalen > Nyheter

Friday, 22 November, 15:51

Nyhetskanalen - 13 sep 11 kl. 06:51

Storslam för det konservativa HöyreDet norska lokalvalet blev ett drömval för det konservativa Höyre och Arbeiderpartiet. Däremot blev valet en katastrof för högerpopulistiska Fremskrittspartiet som gjorde sitt sämsta lokalval sen 1991..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Höyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storslamför det , konservativa, Höyre
Nyhetskanalen - 13 sep 11 kl. 17:16

Norska Høyre tackar Moderaterna

Den stora vinnaren i måndagens lokalval i Norge var konservativa Høyre, som gick fram oväntat mycket, med 9 procentenheter till 27,9 procent. Därmed är Høyre näst störst efter regerande Arbejderpartiet.

TV4Nyheterna har träffat Høyres förste vice partiordförande Jan Tore Sanner..

Expressen - 14 sep 15 kl. 21:44

Arbeidepartiet framåt i Norge – Høyre sämre

Norge gick till kommunal- och landstingsval på måndagen och nu väntar landet på att se om resultatet blir så dystert för regeringskoalitionen – Fremskrittspartiet (FRP) och konservativa Høyre (H) – som opinionsmätningar antytt..

Sydsvenskan - 14 sep 11 kl. 06:30

Val i skuggan av terrordåden

Det norska kommunvalet blev ett bakslag för högerpopulistiska Fremskrittspartiet som förlorade var tredje väljare.
Partiet miste makten över Bergen, Fredrikstad och ytterligare en handfull norska kommuner.Arbeiderpartiet gjorde ett starkt val och erövrade en knapp tredjedel av rösterna.

SVT - 10 sep 13 kl. 01:17

Politik är inte logik

Konservativa Höyre har lockat väljare genom en vandring mot mitten. Men en röst på Höyre var samtidigt en röst på en regering med det högerpopulistiska och invandringsfientliga Fremskrittspartiet, som Höyreledaren Erna Solberg tydligt deklarerat att hon vill samarbeta med i regeringsställning..

BT - 30 sep 13 kl. 21:24

Historisk regeringsbildning i Norge

I en historisk regeringsbildning i Norge går Høyre och dess partiledare Erna Solberg samman med högerpopulistiska Fremskrittspartiet. För första gången sitter därmed Fremskrittspartiet i en regering. På en presskonferens i stortinget i Oslo meddelade den blivande statsministern Erna Solberg på måndagskvällen att konservativa Høyre och Fremskrittspartiet ska börja förhandla om en kommande regeringsbildning.

NSD - 21 mar 13 kl. 10:25

Högern rasar i norsk opinion

Konservativa Höyre rasar medan Arbeiderpartiet (Ap) går fram. Därmed har Norges två största partier bytt plats när det gäller väljarsympatier, framgår det av finanstidningen Dagens Naeringslivs senaste opinionsmätning..

Kristianstadsbladet - 18 apr 13 kl. 11:05

Fortsatt högeropinion i Norge


Norska radions (NRK) opinionsmätning för april är en sorglig läsning för delegaterna till Arbeiderpartiets (AP) landsmöte (kongress) som inleddes i Oslo på torsdagen.Konservativa Höyre och högerpopulistiska Fremskrittspartiet minskar visserligen men skulle ända få egen majoritet om det var stortingsval i dag. Medan AP står still går koalitionspartierna Senterpartiet och Sosialistisk venstreparti framåt men inte tillräckligt.

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 13 kl. 08:23

Nordiska rådet skär ner


Nordiska rådet skär ner på budgeten med fem procent, vilket får konsekvenser för det kulturella samarbetet i Norden, uppger nyhetsbyrån NTB.Budgetnedskärningen väntas bland annat påverka samarbeten mellan författare och kritiker och det ekonomiska stödet till journalister och akademiker, samtidigt som flera kulturinstitutioner riskerar att förlora bidrag.Den svenske poeten Magnus William-Olsen är starkt kritisk till neddragningen.

Kristianstadsbladet - 16 sep 13 kl. 09:59

Hemliga regeringssonderingar inleds


Under stort hemlighetsmakeri inleddes på måndagen de så kallade regeringssonderingarna mellan de borgerliga partierna i Norge. Sonderingarna, som ska leda fram till regelrätta förhandlingar, hålls på hemlig plats. - Jag ser veckor med tuffa och hårda förhandlingar framför mig, säger Høyreledaren Erna Solberg, som leder sonderingarna.

BT - 16 sep 13 kl. 10:01

Hemliga regeringssonderingar inleds

Under stort hemlighetsmakeri inleddes på måndagen de så kallade regeringssonderingarna mellan de borgerliga partierna i Norge. Sonderingarna, som ska leda fram till regelrätta förhandlingar, hålls på hemlig plats. - Jag ser veckor med tuffa och hårda förhandlingar framför mig, säger Høyreledaren Erna Solberg, som leder sonderingarna.

Kristianstadsbladet - 16 sep 13 kl. 12:28

Regeringssonderingar inleds i Norge


Under stort hemlighetsmakeri inleddes i dag de så kallade regeringssonderingarna mellan de borgerliga partierna i Norge. - Jag ser veckor med tuffa och hårda förhandlingar framför mig, säger Høyreledaren Erna Solberg, som leder sonderingarna. Basen för en borgerlig regering är konservativa Høyre och högerpopulistiska Fremskrittspartiet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.