Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 19 November, 00:41

Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 06:30

Sänkt krogmoms blev jobbsatsningSänkt krogmoms är en jobbsatsning. Igår infogade regeringen den halverade restaurangmomsen i en särskild satsning för att skapa nya jobb för ungdomar..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Maud Olofsson, Olofsson, EU, Håkan Juholt, Vänsterpartiet, Sverige, Lars Ohly, Ulla Andersson, Jonas Sjöstedt, Reinfeldt, Centern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, krogmomsblev , jobbsatsning
Alliansfritt Sverige - 07 jan 13 kl. 10:08

Fyra frågor till försvararna av sänkt krogmoms

NYA JOBB? I förra veckan presenterade Dagens Nyheter en genomgång av regeringens reformer för jobb. Nästan inga av dem visade sig ha fungerat.

Opinionen.se - 02 dec 13 kl. 11:16

KI: Sänkt krogmoms gav mer jobb


Priserna sjönk med fyra procent och motsvarande 4 000 jobb kom till. Det är effekterna av den sänkta restaurangmomsen, enligt Konjunkturinstitutet, men det finns brasklappar. Sysselsättningen har ökat med motsvarande 4 000 årsarbeten.

Alliansfritt Sverige - 08 aug 14 kl. 15:13

Annie Lööf vill ha sänkt krogmoms – hennes väljare vill ha höjd moms

De flesta kommer nog ihåg "dubbelstöten". Det är arbetsgivarorganisationen Visitas kampanj mot de rödgröna och för fortsatt sänkt restaurangmoms. För näringsminister Annie Lööf (C) är det här en reform som ligger henne extra varmt om hjärtat.

PrivataAffärer - 15 jul 13 kl. 10:57

Sänkt krogmoms ger inga nya jobb

Sänkt krogmoms skulle ge tusentals nya jobb och lägre priser. Så har det inte blivit....

Nya Wermlands Tidningen - 20 jul 12 kl. 11:42

Många positiva effekter av sänkt krogmoms

Kritiken mot restaurangbranschen för att man inte har sänkt priserna tillräckligt efter att momsen sänktes vid årsskiftet är felaktig. Det anser lobbyisten Mats Eriksson. ?

DI - 13 jun 12 kl. 09:39

Sänkt krogmoms slagträ i partiledardebatten

Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg, som deltar i debatten eftersom partiledaren Stefan Löfven inte sitter i riksdagen, lämnade eurokrisen och valde i stället att kritisera regeringen för att inte satsa tillräckligt på skolan..

DI - 15 jun 12 kl. 11:42

Borg nöjd med sänkt krogmoms

Finansminister Anders Borg tycker att den sänkta restaurangmomsen hittills har givit ungefär de effekter som regeringen räknat med..

Vimmerby Tidning - 11 jan 13 kl. 08:25

Sänkt krogmoms gav fem nya jobb

Den sänkta restaurangmomsen blev ett lyckokast för Brygghuset. Där har man nämligen kunnat anställa hela fem personer, tack vare den sänkta momsen..

GT - 13 nov 13 kl. 09:27

Varför detta motstånd mot sänkt krogmoms?

I den politiska debatten kan man under senare år skämtsamt konstatera att Socialdemokraterna gärna motsätter sig alla skattesänkningar – innan de genomförs. Det gäller såväl jobbskatteavdraget som den sänkta bolagsskatten..

Dalarnas tidningar - 02 dec 13 kl. 11:04

Sänkt krogmoms gav fler jobb

Priserna sjönk med fyra procent och jobben blev 4 000 fler. Det är effekterna av den sänka restaurangmomsen, enligt en rapport från Konjunkturinstitutet (KI)..

GöteborgsPosten - 02 dec 13 kl. 09:42

KI: Sänkt krogmoms gav fler jobb

Priserna sjönk med fyra procent och motsvarande 4 000 jobb kom till när krogmomsen halverades, enligt Konjunkturinstitutet (KI). Men det finns brasklappar och S anser att prislappen på varje nytt jobb är för hög..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Klimatförändringar i fokus i ny EU-budget

EU har enats om 2020 års budget, meddelar kommissionen i Bryssel. Budgeten "fokuserar resurserna på de prioriteringar som är viktiga för medborgarna: klimatförändringar, jobb, unga, säkerhet och solidaritet i unionen", heter det. Budgeten omfattar över.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Debutanten och målskytten Svanberg: Bara glädje

Mattias Svanberg debuterade i A-landslaget på bästa sätt: Målskytt i 3–0-segern hemma mot Färöarna. – Det var bara glädje, säger han. Mattias Svanberg var en av debutanterna som fick chansen från start i kvalavslutningen mot Färöarna.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Danmark vidare till EM – efter kvalrysaren

En sen kvittering väckte det irländska EM-hoppet. Men med 1–1 är Danmark vidare till EM. Det var två lag som fortfarande hade sitt EM-öde i egna händer när de möttes i kvalets sista match.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

37 spelare bakom Sveriges EM-biljett

Målskyttar eller framspelare, speltid eller inte, ordinarie truppspelare eller tillfälliga ersättare... Här är förbundskapten Janne Anderssons 37 spelare som har varit med och säkrat Sveriges EM-plats. Med 2–0-segern mot Rumänien på Nationalstadion i Bu.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Många döda i attack mot militärer i Mali

Minst 24 regeringssoldater har dödats och 29 skadats i sammandrabbningar med en islamistisk extremistgrupp i nordöstra delen av Mali, uppger landets militär. 17 jihadister dödades i striderna. Omkring 100 av angriparna tillfångatogs av regeringsstyrkorn.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Skövlingen av Amazonas den högsta sedan 2008

Skövlingen av Amazonas har nått den högsta nivån sedan 2008. En yta motsvarande tre gånger Gotlands storlek har försvunnit under en tolvmånadersperiod. Siffrorna kommer från Brasiliens nationella rymdforskningsinstitut (INPE) och är baserat på avverknin.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

USA erkänner israeliska bosättningar

USA kommer inte längre betrakta de israeliska bosättningarna på Västbanken som ett brott mot internationell lag, säger utrikesminister Mike Pompeo vid en presskonferens..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

IFK Göteborg startar damlag i fyran

IFK Göteborg startar ett damlag som kommer att spela i fotbollens division 4 nästa säsong. Det blev klart vid ett extra årsmöte under måndagskvällen, rapporterar GP. Beslutet att IFK Göteborg skulle satsa på ett damlag togs redan vid årsmötet i våras.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Miljön inte viktigast för tågresenärer

Det verkar inte bara vara klimattänkande som gör att svenska tågresenärer väljer tåget. Att en tågresa är ett bra miljöval är inte resenärernas viktigaste prioritet, enligt en ny undersökning som Transportstyrelsen presenterar. I stället är det trafiksä.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

20.30: Direktrapport Sverige–Färöarna

Följ sista omgången i EM-kvalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.