Kristianstadsbladet > Kultur

Thursday, 14 November, 07:48

Kristianstadsbladet - 13 sep 11 kl. 06:30

Väntan som inte engagerarHELSINGBORG. Teater.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Storan, Sune Johannesson, Beckett, Helsingborg, GodotAv Samuel Beckett, Cluchey, Kandell, Düberg, Stadsteater, Estragon, Vladimir, Rick Clucheys, Godot, Helsingborgs Stadsteater, Helsingborg-Godot, Pozzo, Koutsogiannakis, Lucky, Borvin, Lillan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väntansom inte , engagerar
DI - 10 maj 16 kl. 19:40

Så här tycker topparna om minunsräntan

De senaste månaderna har temperaturen i debatten kring minusräntan stigit kraftigt. I maktens korridorer, vid fikaborden på jobbet, vid affärsluncher, bland gasellföretag, entreprenörer och företag i hela landet.Di:s viktigaste uppgift är att skriva om det som engagerar våra läsare.

Länstidningen i Jämtland - 02 feb 16 kl. 13:35

Fantastisk idéroman engagerar hjärna och hjärta

Avgrundsskriket som tränger sig fram ur prästen Johannas strupe i avgångshallen är det uppdämda uttrycket för en våldsam besvikelse över att ingenting stämmer, ingenting är att lita på. Elin Grelsson Almestad har skrivit en fantastisk idéroman om förlorade illusioner i vår tid här och nu. Hennes berättelse börjar och slutar 2011 och däremellan utspelar sig Johannas liv från barndomen i Kramfors, gymnasiet på Wargen, städjobb i Sundsvall i vilsen väntan på något annat och beslutet att bli präst.

Barometern - 22 sep 18 kl. 06:00

Han engagerar sin för flykting som riskerar att dödas

Emanuel Wirsén, 18 år, från Kristdala har svårt att känna glädje. Hans afghanske vän, Mahdi, sitter sedan några veckor tillbaka i förvar i väntan på att utvisas till Afghanistan..

YLE - 07 apr 17 kl. 05:20

Kommunala frågor engagerar - kommunalvalet gör det inte

Traditionellt är det kommunalvalen som engagerar minst då det kommer till val i Finland. Många är ganska oinsatta i vad ett kommunfullmäktige egentligen styr, säger statsvetaren Claus Stolpe. År 2012 var det 58,3 procent som överhuvudtaget röstade i kommunalvalet.

Barometern - 21 sep 13 kl. 20:00

Därför engagerar familjeparkeringar

Varför engagerar familjeparkeringar?
Barn och deras säkerhet ligger oss varmt om hjärtat. Dessutom är känslan av rättvisa stark hos svenskarna, menar Per Bauhn, professor i praktisk filosofi.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 14:19

Har samlat 100 000 mot särskrivningar: "Språk engagerar" David om... favoriten genom åren:David om... den mest förvånande särskrivningen:David om... återkommande syndare:

Särskrivningar, detta aber! Få saker verkar irritera gemene man mer, något som inte minst syns i och med att Facebookgruppen Sverige mot Särskrivning har nästan 100 000 likes.Nyheter24 tog sig ett snack med David Stark, som är en av personerna bakom sidan för att få veta lite mer om hur det egentligen kom sig att han plötsligt hade en grupp med en massa följare i sina händer.

YLE - 22 jul 16 kl. 14:00

Snus engagerar - Jan blev kallad hjälte

Snussmugglingen till Finland har ökat markant under de senaste åren. Jan Lindholm odlar sitt eget snus och säger att snus ”jätteidiotiskt” nog är väldigt viktigt för människor. Snusets vara eller icke-vara engagerar alltid, det vet Jan Lindholm.

YLE - 24 jan 17 kl. 16:40

"Viktigt att hela Svenskfinland engagerar sig i missbrukarvården"

På Pixnekliniken är man glad att Malax kommun tar över ansvaret för missbrukarvården - men nu gäller det att kavla upp ärmarna. På Pixnekliniken i Malax har över 1 400 personer från hela Svenskfinland fått hjälp med missbruk av olika slag. I vår firar verksamheten 30-årsjubileum.

Cornucopia - 07 aug 14 kl. 11:27

Läge binda boräntan på två år?

Generellt är det alltid lönsammast att ha rörlig bolåneränta, och använda ränteskillnaden mot bundna bolåneräntor till att amortera. De senaste fjorton åren har det bara varit lönsamt att binda på två år en enda gång, men frågan är om det är dags nu igen?

Den som band sin bolåneränta på två år i mitten av 2005 gjorde en god affär, då den rörliga räntan därefter inledde en uppgångsfas, samtidigt som 2-årsräntan var lika eller lägre än den rörliga räntan.

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 15:04

Spara nästan 60 000:- på att låsa räntan i fem år

Beroende på vad man tror på för scenarier kan det fortfarande vara lönsamt att binda bolåneräntan på fem år, givet att man köpt för att bo och inte för att flytta.

Efter lågkonjunktur kommer alltid högkonjunktur. Sverige kommer uppleva en ekonomisk återhämtning med start 2014 - 2015, kanske redan med start i år.

YLE - 06 sep 16 kl. 12:08

Daghemmet Skogsgläntan firar efterlängad flytt i Ekenäs

Det är som att komma till himmelriket. Så beskriver daghemsföreståndare Ann Nordström Skogsgläntans flytt till den nya byggnaden på Björknäsgatan i Ekenäs. Den första augusti flyttade närmare 80 barn tillsammans med personalen till de nya lokalerna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 06:00

Mandelmanns serverar juliga tips i tv-rutan

Med en vecka kvar till julafton bjuder Marie och Gustav Mandelmann på juliga tips i tv-rutan. Årets version av Mandelmanns jul har italienskt tema men innehåller även en ovanligt djurrik julkrubba..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Större intresse för Tokarczuk än för Handke

Titlar av årets Nobelpristagare finns äntligen åter i handeln. Men hur påverkar debatten kring Peter Handkes ställningstaganden i Balkankriget nyfikenheten på hans litteratur?.

Kristianstadsbladet - Igår: 12:08

Marianne Mörck blir årets julvärd i SVT

Marianne Mörck blir årets julvärd i SVT, meddelar kanalen vid en presskonferens i tv-huset i Stockholm..

Kristianstadsbladet - Igår: 08:30

Bildspel: Minns du julvärdarna?

I dag presenterar SVT vem som får äran att tända ljuset lagom till Kalle Anka på julafton. Traditionen med SVT:s julvärd börjar bli lika förknippad med svensk julafton som tjuren Ferdinand och Karl-Bertil Jonsson. Se den långa raden av julvärdar i vårt bildspel..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 13:25

Gravid tonåring i centrum i Avallones nya

Silvia Avallones böcker skildrar ett Italien i kris och upplösning. I den nya romanen ”Där livet är fullkomligt” frilägger hon smärtpunkterna i den italienska synen på moderskap, barnlöshet, kön och klass. Thomas Kjellgren läser en drabbande och trovärdig berättelse med den unga, gravida Adele i centrum..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 08:20

De programleder årets "Musikhjälpen"

Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg är årets programledare i P3:s "Musikhjälpen". Den 9 december kliver de in i en glasbur i Västerås för att uppmärksamma årets tema: "Sex är inte ett vapen"..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:40

Här är Wanås konstnärer nästa år

Redan den sista februari öppnar Wanås sin konstsäsong, och i maj är det dags för internationella utblickar när årets sommarutställning fokuserar på naturen och det meditativa. .

Kristianstadsbladet - 09 nov 19 kl. 19:39

Slagverk som utmanar stillheten

Årets sista Helt klassiskt! är en slagverkskonsert med Mika Takehara, som i Kulturkvarterets bistro bjuder på ett variationsrikt program. Musikskribenten Mattias Gejrot trivs utmärkt vid ett av caféborden.

Kristianstadsbladet - 09 nov 19 kl. 00:00

Maktspelet innan mörkret lade sig

Weimarrepublikens sista skälvande veckor innan Adolf Hitler blev tysk rikskansler den 30 augusti 1933 står i centrum i en nyöversatt bok. En politisk thriller, enligt Niclas Sennerteg..

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 16:45

Många tog avsked av Sara Danius

Till tonerna av Frédéric Chopins "Sorgmarsch" inleddes begravningen av Sara Danius i Storkyrkan i Stockholm. ”I dag omsluter vi henne i tacksamhet”, sade ärkebiskopen Antje Jackelén vid ceremonin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.