Kristianstadsbladet > Kultur

Tuesday, 12 November, 04:01

Kristianstadsbladet - 13 sep 11 kl. 06:30

Tiden och dess vilsna ekonomerEn del har frklarat den senaste tidens turbulens p vrldens brser med de dataprogram som automatiserat handeln. Finansministern har kallat fenomenet fr ?brutal galenskap?.
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidenoch dess , vilsna, ekonomer
YLE - 12 maj 14 kl. 18:08

Ekonomer skeptiska till Antti Rinnes recept

Har Finland råd att skuldsätta sig mera än nu? Antti Rinne vill satsa mera på vägar och hyreshus och mindre på att bromsa upp skuldsättningen. Samtidigt skuldsätter sig Finland allt mera och vacklar på randen av sänkt kreditvärdighet.

YLE - 12 maj 14 kl. 18:08

Ekonomer oense om Antti Rinnes recept

Har Finland råd att skuldsätta sig mera än nu? Antti Rinne vill satsa mera på vägar och hyreshus och mindre på att bromsa upp skuldsättningen. Samtidigt skuldsätter sig Finland allt mera och vacklar på randen av sänkt kreditvärdighet.

BT - 30 maj 11 kl. 11:55

Vilsna själar i skämt och allvar

Att kristna människor är blodtörstiga vittnar historien om. Men finns det verkligen en sekt i Norrland som släcker sitt hat mot islam, genom att varje midsommar röva bort en troende muslim med namnet Mohammad, för att sedan slakta honom med knivhugg från alla håll? Anekdoter av detta slag sätter färg på De vilsna själarnas gäng, en dråplig roman vars humoristiska grundton kommer sig av författarens förmåga att växla mellan allvar och ömsint karikerande.

YLE - 12 maj 14 kl. 18:08

Ekonomer utdömer Antti Rinnes recept

Har Finland råd att skuldsätta sig mera än nu? Antti Rinne vill satsa mera på vägar och hyreshus och minde på att bromsa upp skuldsättningen. Samtidigt skuldsätter sig Finland allt mera och vacklar på randen av sänkt kreditvärdighet.

YLE - 12 maj 14 kl. 18:08

Ekonomer dömer ut Antti Rinnes recept

Har Finland råd att skuldsätta sig mera än nu? Antti Rinne vill satsa mera på vägar och hyreshus och mindre på att bromsa upp skuldsättningen. Samtidigt skuldsätter sig Finland allt mera och vacklar på randen av sänkt kreditvärdighet.

NSD - 29 aug 11 kl. 11:13

Vandrarna var aldrig vilsna

Det två vilsna fjällvandrarna var aldrig vilsna, allt ska ha varit ett missförstånd..

E24 - 27 jul 11 kl. 06:47

Ekonomer: Det löser sig i USA

Politikerna i USA har ännu inte lyckats enas om en höjning av skuldtaket. Och nu börjar tiden bli knapp. Men svenska ekonomer E24 talat med tror att det löser sig..

BT - 25 aug 11 kl. 10:04

Ekonomer varnar för lågkonjunktur

Stämningen i svensk ekonomi sjunker, visar Konjunkurinstitutets barometerindikator.
Nu varnar ekonomer för att lågkonjunktur kan vara här redan i höst.
- Nedgången var lite större än både snittprognosen och vad jag hade räknat med.

DI - 30 aug 11 kl. 06:12

Ekonomer sågar Borgs framtidshopp

I fredags sänkte finansminister Anders Borg konjunkturprognosen för nästa år rejält. Men samtidigt höjdes prognosen för åren längre fram i tiden. Detta har fått flera ledande ekonomer att reagera..

BT - 04 dec 11 kl. 09:33

Krockade med vilsna kor på vägen

En personbil krockade med två kor som var på rymmen på riksväg 183 i höjd med Borgstena på fredagskvällen. Larmet om olyckan inkom vid 20-tiden på fredagen. Av okänd anledning hade korna kommit upp på vägen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Gravid tonåring i centrum i Avallones nya

Silvia Avallones böcker skildrar ett Italien i kris och upplösning. I den nya romanen ”Där livet är fullkomligt” frilägger hon smärtpunkterna i den italienska synen på moderskap, barnlöshet, kön och klass. Thomas Kjellgren läser en drabbande och trovärdig berättelse med den unga, gravida Adele i centrum..

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

De programleder årets "Musikhjälpen"

Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg är årets programledare i P3:s "Musikhjälpen". Den 9 december kliver de in i en glasbur i Västerås för att uppmärksamma årets tema: "Sex är inte ett vapen"..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Här är Wanås konstnärer nästa år

Redan den sista februari öppnar Wanås sin konstsäsong, och i maj är det dags för internationella utblickar när årets sommarutställning fokuserar på naturen och det meditativa. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 19:39

Slagverk som utmanar stillheten

Årets sista Helt klassiskt! är en slagverkskonsert med Mika Takehara, som i Kulturkvarterets bistro bjuder på ett variationsrikt program. Musikskribenten Mattias Gejrot trivs utmärkt vid ett av caféborden.

Kristianstadsbladet - 09 nov 19 kl. 00:00

Maktspelet innan mörkret lade sig

Weimarrepublikens sista skälvande veckor innan Adolf Hitler blev tysk rikskansler den 30 augusti 1933 står i centrum i en nyöversatt bok. En politisk thriller, enligt Niclas Sennerteg..

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 16:45

Många tog avsked av Sara Danius

Till tonerna av Frédéric Chopins "Sorgmarsch" inleddes begravningen av Sara Danius i Storkyrkan i Stockholm. ”I dag omsluter vi henne i tacksamhet”, sade ärkebiskopen Antje Jackelén vid ceremonin..

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 00:10

Nya Öskg-medlemmar visar sin konst

Tre nya medlemmar har valts in i Öskg. Med början på lördagen, 9 november, visar de sin konst i Tjörnedala konsthall..

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 08:40

Ministern bjuder in till stort metoo-möte

Kulturminister Amanda Lind (MP) bjuder in representanter för det olika metoo-uppropen från hösten 2017. Hon vill sätta nya politiska mål för jämställdhetsarbetet. ”Vi har inte råd att låta berättelserna falla i glömska.

Kristianstadsbladet - 07 nov 19 kl. 17:00

Sara Danius – med övertygande inre och yttre stil

Fredag den 8 november begravs Sara Danius, professor, författare och under en period ständig sekreterare i Svenska Akademien. Kulturskribenten Maria Ehrenberg minns en stark och kunnig person, som på flera sätt gjorde skillnad. Främst vill hon minnas henne som litteraturvetare, men även hennes förmåga att alltid ha en modigt rakryggad hållning..

Kristianstadsbladet - 07 nov 19 kl. 11:38

Symfonikernas stora utmaning

När Christianstad Symfoniker på söndag framför balettmusiken ur Prokofievs ”Romeo & Julia” står orkestern inför en stor utmaning. ”Tekniskt är det bland det svåraste vi har gjort”, säger den konstnärlige ledaren Patrik Dahlbom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.