DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 13 November, 10:35

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Många frågor som berör äldreFrågetecknen har varit många för nätverket för bra äldreomsorg i Rättvik de senaste månaderna.
Informationen från kommunens styrande upplevs desto sämre.
– Därför finns det önskemål om bättre och mer klargörande information från kommunansvariga till invånarna, uppger nätverket..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Rättvik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många frågorsom , berör, äldre
Barometern - 11 apr 16 kl. 22:26

SPF vill lyfta frågor för äldre

SPF Seniorernas distriktsstyrelse i Kalmar län vill lägga fokus på frågor om ökad livskvalitet för äldre. Maten, boendet och ekonomin för pensionärer måste bli bättre, menar organisationen..

Dalarnas tidningar - 17 apr 16 kl. 14:42

Risk för listeria i matlådor - berör äldre i Ludvika

1 400 äldre, varav 500 i Göteborg, har fått mat som kan ha smittats med listeriabakterier, uppger Sveriges Radio P4. Även äldre i Ludvika, Stockholm, Borås , Norrköping, Umeå och Åtvidaberg kan ha fått maten..

DalaDemokraten - 17 apr 16 kl. 14:42

Risk för listeria i matlådor - berör äldre i Ludvika

1 400 äldre, varav 500 i Göteborg, har fått mat som kan ha smittats med listeriabakterier, uppger Sveriges Radio P4. Även äldre i Ludvika, Stockholm, Borås , Norrköping, Umeå och Åtvidaberg kan ha fått maten..

Nya Wermlands Tidningen - 27 aug 18 kl. 21:00

Frågor om de äldre i fokus

PRO arrangerande en valdebatt om äldrefrågor.

News55 - 07 nov 17 kl. 17:00

Så många äldre är beredda att byta parti

Ett flertal förändringar i syfte att förbättra situationen för Sveriges seniorer – som sänkt pensionärsskatt, höjt bostadstillägg och höjd pension – har klubbats igenom den senaste tiden. Detta kan ses som ett tecken på att man från politiskt håll har insett att seniorer är en grupp att räkna med – inte minst i det kommande valet då drygt var fjärde väljare kommer vara pensionär, det skriver Expressen.       LÄS MER: Professor: Klyftorna bland pensionärer kommer att öka Varannan kan tänka sig att byta parti Enligt en undersökning från SPF Seniorerna som publicerades i Expressen är hela varannan av organisationens medlemmar beredd att överge det parti de vanligtvis röstar på och istället lägga sin röst på ett som prioriterar seniorfrågor, berätta

Kristianstadsbladet - 18 aug 13 kl. 13:36

Få tar upp äldrefrågor i riksdagen


Pensionärsorganisationen PRO har granskat i vilken utsträckning frågor som berör äldre tas upp av riksdagspartierna, i riksdagen och på tidningars debattsidor. Resultatet är bedrövligt, anser ordföranden Curt Persson.Till exempel är det bara 40 av de riksdagsmotionerna som lämnades in under riksdagsåret 2012/2013 som berörde äldrefrågor.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 13 kl. 13:38

Få tar upp äldrefrågor i riksdagen

Pensionärsorganisationen PRO har granskat i vilken utsträckning frågor som berör äldre tas upp av riksdagspartierna, i riksdagen och på tidningars debattsidor. Resultatet är bedrövligt, anser ordföranden Curt Persson. Till exempel är det bara 40 av de riksdagsmotionerna som lämnades in under riksdagsåret 2012/2013 som berörde äldrefrågor..

BT - 18 aug 13 kl. 13:38

Få tar upp äldrefrågor i riksdagen

Pensionärsorganisationen PRO har granskat i vilken utsträckning frågor som berör äldre tas upp av riksdagspartierna, i riksdagen och på tidningars debattsidor. Resultatet är bedrövligt, anser ordföranden Curt Persson. Till exempel är det bara 40 av de riksdagsmotionerna som lämnades in under riksdagsåret 2012/2013 som berörde äldrefrågor.

Magazin24 - 04 okt 12 kl. 08:28

Säkerhetsdag för äldre

En säkerhetsdag för äldre anordnas på fredag i Surahammar. Dit kan man gå om man vill ha tips om bland annat säkerhet i hemmet eller om hur man förebygger brott. Konceptet kommer ifrån Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, och det är första gången som dagen anordnas i just Surahammar.

NSD - 18 aug 13 kl. 13:36

Få tar upp äldrefrågor i riksdagen

Pensionärsorganisationen PRO har granskat i vilken utsträckning frågor som berör äldre tas upp av riksdagspartierna, i riksdagen och på tidningars debattsidor. Resultatet är bedrövligt, anser ordföranden Curt Persson..

NT - 18 aug 13 kl. 13:36

Få tar upp äldrefrågor i riksdagen

Pensionärsorganisationen PRO har granskat i vilken utsträckning frågor som berör äldre tas upp av riksdagspartierna, i riksdagen och på tidningars debattsidor. Resultatet är bedrövligt, anser ordföranden Curt Persson..

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.