DalaDemokraten > Nyheter

Thursday, 21 November, 15:18

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Avesta kommun visar på stort överskottFlera av kommunens verksamheter i Avesta går med förlust.
Gymnasieskolan och fritid är bara några.
Men finanserna går bra. Så bra att när kommunens ekonomi efter juli månad nu kan summeras, visas ett preliminärt årsresultat som är dubbelt så stort som budget.
- I våras hade vi 20 miljoner plus.
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Avesta, Lars Isacsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avesta, kommunvisar på , stort, överskott
DalaDemokraten - 28 mar 15 kl. 14:19

Avesta kommun släcker en timme

Avesta kommun kommer att släcka i stort sett hela sin vägbelysning mellan klockan halv nio och halv tio på lördagskvällen..

YLE - 26 mar 14 kl. 15:34

Stort överskott i Karleby kyrkliga samfällighet

Karleby kyrkliga samfällighet gjorde ett överraskande stort överskott ifjol. Det hindrar inte att samfälligheten inleder samarbetsförhandlingar. Resultatet blev bra och årsbidraget gav ett rejält överskott - skatteinkomsterna blev 600 000 euro större än väntat.

DalaDemokraten - 01 jul 17 kl. 08:30

Kraftig prisökning på villor i Avesta kommun "Känns som om bostadsrätterna har ökat ännu mer"

Villapriserna har ökat kraftigt i Avesta den senaste tiden och under tre vårmånader i år låg snittpriset för villor i Avesta kommun på 1,58 miljon kronor..

Dalarnas tidningar - 01 jul 17 kl. 08:30

Kraftig prisökning på villor i Avesta kommun "Känns som om bostadsrätterna har ökat ännu mer"

Villapriserna har ökat kraftigt i Avesta den senaste tiden och under tre vårmånader i år låg snittpriset för villor i Avesta kommun på 1,58 miljon kronor..

Helsingborgs Dagblad - 19 sep 12 kl. 08:06

Stort överskott från Norges skid-VM

Om 2,5 år arrangerar Falun skid-VM. Förhoppningen är förstås att svenskarna ska lyckas i skidspåren och att arrangemanget ska ge en ekonomisk vinst. Men att tro på ett lika stort överskott som Norge fick för sitt VM i fjol är nog att ta i.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Avesta kommun vill ta ut hyra för el och vattenledningar

Nu vill Avesta kommun ta betalt för de ledningar som leder el eller vatten i kommunens mark. Det handlar om nya avtal som kan innebära att exempelvis fjärrvärmebolaget kan tvingas betala fem kronor per meter i hyra, för de ledningar som ligger nedgrävda i kommunens mark.

.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

33 miljoner över för Avesta kommun

Bidragen, den låga sjukfrånvaron, en lägre investeringstakt, extra AFA-pengar och goda finansiella resultat är några av skälen till att Avesta kommun kan se tillbaka på 2011 som ett synnerligen gott ekonomiskt år.
När bokslutet nu sammanställts visar det på ett överskott med 33 miljoner kronor jämfört med budgeten..

DalaDemokraten - 19 jun 14 kl. 10:38

Avesta kommun gick miste om 1,2 miljoner

Kommunens revisor Mats Myrén slår larm om missförhållandet som pågått under tre år. Allt sedan Sita Sverige AB ingick avtal med Avesta kommun. Avtalet gäller såväl för hushållsavfalls som hantering av sopcontainrar.

DalaDemokraten - 29 feb 16 kl. 10:22

Stå på er i Avesta kommun!

Avesta kommun har för mig framstått som en mönsterkommun då det gäller kollektivtrafik. Avgiftsfritt och fritt från byråkrati. Dessutom ett sätt att öka miljömedvetandet i kommunen..

DalaDemokraten - 22 jul 16 kl. 10:59

Avesta kommun tar hjälp av Kronofogden

Avesta kommun behöver Kronofogdens hjälp. Ärendet gäller otillåten bosättning..

Dalarnas tidningar - 08 sep 16 kl. 12:35

Grovt misshandlad kvinna funnen i Avesta kommun

I natt påträffade polisen en grovt misshandlad kvinna i Högbo i Avesta kommun..

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.