DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 12 November, 14:01

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Margit Rapp laddar för 96:e resan till LettlandNu gäller det bara att samla in 50000 kronor under september månad - då är Margit Rapps 96:e lettlandsresa säkrad. Och då kan tre fullastade lastbilar med kläder, skor, porslin, sängkläder, möbler, sjukhusutrustningar och mycket, mycket annat i bagageutrymmet äntligen börja rulla..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Rapp, Lettland, Margit Rapps

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Margit, Rapp, laddarför , 96:e, resantill , Lettland
DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Margit Rapp laddar för fullt

Huka er gubbar och gummor - för nu laddar Margit Rapp, 82 år, för fullt inför sin 98:e resa till Estland i mitten av maj. Visserligen kom hon hem i måndags från sin allra senaste tripp med tre smockade lastbilar och nära 20 ton insamlade förnödenheter..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nyårsbidrag till Margit Rapp

Det traditionsenliga fackeltåget på Skutudden, i Hosjö utanför Falun, fick en ny dimension i år.

Nyårsfirarna samlade ihop ett bidrag till Margit Rapps hjälpverksamhet i Baltikum.

?

Dalarnas tidningar - 26 jan 11 kl. 05:54

Tar ledigt för att hjälpa Margit Rapp

[MORA] Den fjärde februari lastar de bilen och den femte bär det av till Lettland för Moratrion Stephan Erixon, Timmy Eriksson och Conny Svensson. Lettlandsresan är den 93:e av de hjälptransporter som drygt 80-åriga Margit Rapp i Falun nu drivit under många år..

Dalarnas tidningar - 03 feb 11 kl. 13:52

Rotary uppvaktade Margit Rapp

[FALUN] På lördag ger hon sig i väg igen, för nittiotredje gången! Margit Rapp, 80 år, är på gång med en ny hjälpsändning till Rezekne i Lettland. Två tunga fordon, fullastade med möbler och andra förnödenheter, ska fördelas bland hundratalet mottagare.

DalaDemokraten - 03 okt 15 kl. 12:50

Nu avslutas sagan om Margit Rapp

Margit Rapp hade arbetat som växeltelefonist i 40 år och nyss gått i pension när hennes dotter Karin kom hem från ett studiebesök i Lettland..

Dalarnas tidningar - 27 aug 13 kl. 08:25

Nu behöver Margit skor

Margit Rapp laddar upp inför sin 101:a hjälpsändningsresa till Lettland. Nu behöver hon skor till de 600 familjer hon stöttar. ?

Dalarnas tidningar - 15 jan 14 kl. 08:00

Kommunen vill hjälpa Rapp att hitta nytt förråd

Margit Rapp kan få hjälp av Falu kommun att hitta en ny förrådslokal. – Vi håller på att se om det finns några andra lokaler, säger Olle Wiking, kommunens fastighetschef..

Dalarnas tidningar - 05 feb 14 kl. 11:10

Rapp tvingas ställa in resa- efter att ha skadat sig

Margit Rapp, 82, har skadat ryggen efter att ha fallit i en trappa. Nu tvingas hon ställa in helgens planerade hjälpresa till Lettland..

Dalarnas tidningar - 08 aug 14 kl. 08:08

Jon möter Margit Rapp

– Människorna där blir förtvivlade om jag antyder att jag ska sluta, för fattigdomen är så hemskt stor..

Dalarnas tidningar - 18 dec 14 kl. 11:31

Margit Rapp har stilla somnat in

När Dt träffade henne för knappt två veckor sedan stod det klart att det inte skulle bli någon 104:e resa till Lettland för Faluns mesta hjälparbetare..

Dalarnas tidningar - 18 dec 14 kl. 17:21

Så minns Barbro Svensson Margit Rapp

– Hon var världens finaste människa, så omtänksam, ställde upp för alla och gav sig aldrig. Henne kan ni vara stolta över i Falun. Hon gav sig ju aldrig...

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.