Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 12 November, 08:05

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 05:48

Kulturarvet uppdrag för sjukskrivnaMänniskor med nedsatt arbetsförmåga får arbeta med att rusta upp det svenska kulturarvet, föreslår regeringen i höstens budgetproposition. Satsningen omfattar digitalisering, inventering och vård av kulturarvet och Riksantikvarieämbetet får ansvaret för detta. 800 miljoner kronor ska ge utförsäkrade arbete inom kultursektorn..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Riksantikvarieämbetet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturarvet, uppdragför , sjukskrivna
Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 11:44

Kulturarv uppdrag för sjukskrivna

Foto: Scanpix
Människor med nedsatt arbetsförmåga får arbeta med att rusta upp kulturarvet, föreslår regeringen.
Människor med nedsatt arbetsförmåga får arbeta med att rusta upp det svenska kulturarvet, föreslår regeringen i höstens budgetproposition. Regeringen vill också genomföra flera lättnader för företagen.

Helsingborgs Dagblad - 19 sep 11 kl. 09:01

Kulturarvet digitaliseras

Rolf Källman. Nu är det stor satsning på digitaliseringen av det svenska kulturarvet. Därför har Riksarkivet, på uppdrag av regeringen, utsett en ny chef att leda samordningssekretariatet för digitalisering, digitalt bevarande och digital förmedling av kulturarvet..

Regeringen - 11 feb 11 kl. 12:40

Kulturarvet bevaras digitalt

Den 10 februari gav regeringen Riksarkivet i uppdrag att inrätta och driva ett samordningssekretariat för digitalisering, digitalt bevarande och digital förmedling av kulturarvet. Det ska vara en resurs för ett flertal myndigheter, institutioner och berörda medieföretag inom kulturarvsområdet. Sekretariatet ska även stå för utveckling och kompetensuppbyggnad inom området.

Regeringen - 28 jun 16 kl. 11:25

Uppdrag till Institutet för språk och folkminnen att genomföra insatser för att bevara och synliggöra det romska språket och kulturarvet

Regeringen uppdrar åt Institutet för språk och folkminnen att genomföra insatser som har till syfte att bevara den romska språkvarieteten resanderomani för nutida och framtida bruk och synliggöra det romska immateriella kulturarvet..

Barometern - 10 aug 18 kl. 15:47

KD vill göra kulturarvet mer lockande

Destination Kalmar borde få i uppdrag att koppla samman kulturarvet med turism och näringsliv och marknadsföra det bättre..

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 14 kl. 14:30

EU-pengar kan rädda kulturarvet

I den ekonomiska krisens Europa har frågan om det gemensamma kulturarvet ställts på sin spets. När murarna i Pompeji rasar, när museer hotas av stängning - hur agerar EU?
Templen i Grekland, lämningarna efter den förstörda romerska staden Pompeji och ringmuren i Visby tillhör alla vårt europeiska kulturarv.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 14:30

EU-pengar kan rädda kulturarvet

I den ekonomiska krisens Europa har frågan om det gemensamma kulturarvet ställts på sin spets. När murarna i Pompeji rasar, när museer hotas av stängning - hur agerar EU?
Templen i Grekland, lämningarna efter den förstörda romerska staden Pompeji och ringmuren i Visby tillhör alla vårt europeiska kulturarv.

Skånskan - 03 feb 16 kl. 14:00

Johan Holgersson lämnar sina uppdrag

SJÖBO Stridigheterna inom Sverigedemokraterna i Sjöbo verkar inte vilja ta slut. Nu avsäger sig Johan Holgersson alla sina uppdrag i kommunen.
– Droppen var den nya styrelsen som kommer till i helgen, säger han.

Dagen - 09 feb 11 kl. 03:00

Dansk radio ska lägga vikt vid det kristna kulturarvet

Tidigare skulle Danmarks radio förmedla "det danska kulturarvet". Nu ska man lägga särskild vikt vid att förmedla "det kristna kulturarvet". Förändringen i DR:s nya public service-avtal ger ytterligare bränsle till en redan infekterad debatt om dansk identitet och synen på kulturmöten.

Kristianstadsbladet - 29 sep 14 kl. 11:38

Det viktiga rörliga kulturarvet

Foto: Johanna wallin
Kulturarvet är inget statiskt, inget som en gång för alltid är färdigdefinierat. Det menar Anders Tell, socialdemokratisk politiker och styrelsemedlem i Regionmuseet, i dagens debattinlägg som är ett svar på den debatt som följt om Sverigedemokraterna och kulturpolitiken.
Det finns ett stort intresse för våra kulturarv.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ny passare på plats i Hylte/Halmstad

Kroatisk spelfördelare ska ta över i EVS-konkurrent..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

En till sjukhus efter knivbråk på Lidingö

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador efter ett knivbråk på Lidingö utanför Stockholm. Polisen kallades till platsen strax efter klockan två under natten till tisdag då flera vittnen larmat om ett bråk mellan två personer. D.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya ägare till 60-talshus i Häljarp – prislappen: 2 050 000 kronor

De är nya ägare till Lavstigen 6..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände medan du sov..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Flera döda i tågolycka i Bangladesh

Minst 16 personer har omkommit i samband med att två tåg kolliderat utanför staden Brahmanbaria i östra Bangladesh. Olyckan inträffade mitt i natten lokal tid då flera av tågens passagerare tros ha sovit. – När jag kom ut ur tåget såg jag döda kroppar u.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Landslagsstjärnan petas efter bråk

Raheem Sterling petas från det engelska fotbollslandslagets EM-kvalsamling efter ett bråk med landsmannen Joe Gomez. De båda rök ihop under helgens stormöte mellan Liverpool och Manchester City i den engelska ligan och ska därefter ha hamnat i någon for.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Sandahl har öppnat med tre av fyra

Bra start på helsingborgarens proffskarriär..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Minnesord om Stig Bohman

Förre direktören Stig Bohman, Mölle, har avlidit i en ålder av 88 år..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

210 kvadratmeter stor villa såldes för 6 800 000 kronor – årets dyraste hittills i Ramlösa

Huset på Döbeliusvägen 3 i Ramlösa såldes för 6,8 miljoner i somras..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

VMA-larm ljöd i Bankeryd – ingen vet varför

Sent på måndagskvällen började "Hesa Fredrik" tjuta i Bankeryd norr om Jönköping, rapporterar Jönköpingsposten. Varför det viktiga meddelandet till allmänheten (VMA) gick ut är oklart. – Det var åtminstone inte avsiktligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.