Computer Sweden > IT

Tuesday, 19 November, 05:43

Computer Sweden - 13 sep 11 kl. 04:55

2. SEB: Grus i finansmaskineriet
SEBs projekt fr att erstta 1 100 gamla system och standardisera p Java med IBM-system har pgtt i tre r och minst tv terstr..
Läs mer på Computer Sweden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 2 SEB, Grusi , finansmaskineriet
Sydöstran - 22 jul 17 kl. 18:40

Birgerson vidare i SEB Karlskrona Open Grus

Från och med lördag och nästan en vecka framåt spelas SEB Karlskrona Open. En turnering med tre tävlingar i en. Och det blev en dyster första dag för tennisspelarna från Blekinge..

Blekinge Läns tidning - 22 jul 17 kl. 18:40

Birgerson vidare i SEB Karlskrona Open Grus

Från och med lördag och nästan en vecka framåt spelas SEB Karlskrona Open. En turnering med tre tävlingar i en. Och det blev en dyster första dag för tennisspelarna från Blekinge..

YLE - 02 jul 14 kl. 04:23

Grönt ljus för Sarins grus i Bromarv

Företaget Sarins grus i Bromarv har äntligen fått grönt ljus för att ta sten, grus och jord på fastigheten i Bromarv. Den del som nu avgjorts är att Högsta förvaltningsdomstolen har förkastat alla besvär gällande ett marktäktstillstånd. Det här betyder samtidigt att alla besvärsrundor och domstolsförhandlingar som pågått i åratal gällande Sarins grus är avgjorda.

YLE - 05 sep 17 kl. 06:39

Grus grus firar tio år med pjäs om liv och död

Grus grus teater firar tioårsjubileum i höst. Teatern grundades i Tammerfors för tio år sedan, men flyttade till Åbo förra året och blev en tvåspråkig teater. Deras senaste pjäs Evangeliet enligt Lasarus som har premiär den 9 september på Studion på Åbo Svenska Teater är skriven av dockkonstnär Ishmael Falke och skådespelare Sofia Molin, som är två av de fem som ingår i teaterns kärntrupp.

Magazin24 - 12 sep 12 kl. 16:53

Domstol sa nej till Kungsörs Grus

Mark- och miljödomstolen avslår Kungsörs Grus AB överklagan om beslutet att bryta grus inom tre fastigheter i Kungsör. Den 22 juni 2011 fick Kungsörs Grus tillstånd av länsstyrelsen att bedriva en grustäkt inom tomterna Kungsörs Allmänning 1:1, Lockmora 1:28 och Hogsta 1:5 fram till 30 juni 2016.
Företaget fick också tillstånd att bryta 500 000 ton naturgrus med en högsta brytning på totalt 250 000 ton per år.

YLE - 27 mar 15 kl. 07:37

Fel att ta grus på Strömsö

Täktverksamheten på fritidsön Strömsö i Ekenäs skärgård får inte fortsätta utan tillstånd. Det har Helsingfors förvaltningsdomstol nu slagit fast. Däremot behöver bolaget som äger ön inte återställa den i ursprungligt skick.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

SEB varnar för tuff konjunktur

Bankkoncernen SEB redovisar en högre vinst än vad analytiker hade räknat med. Samtidigt varnar vd Annika Falkengren för allt svagare konjunkturläge. Marknaden gjorde tummen upp efter rapporten.

BT - 25 okt 12 kl. 13:29

SEB varnar för tuff konjunktur

Bankkoncernen SEB redovisar en högre vinst än vad analytiker hade räknat med. Samtidigt varnar vd Annika Falkengren för allt svagare konjunkturläge.
Marknaden gjorde tummen upp efter rapporten.

Helsingborgs Dagblad - 02 mar 11 kl. 13:19

Fed cup-matchen spelas på grus

Schweiz väljer grus som underlag i playoffmötet med Sverige den 16-17 april. Ett väntat val baserat på lagets etta Patty Schneider, enligt svenska Fed cup-kaptenen Maria Strandlund Tomsvik. ?

VA - 24 mar 11 kl. 10:48

Vem blir SEB:s nästa vd?

24 mars Förstora I dag vid lunchtid håller SEB bolagsstämma på Folkets Hus i Stockholm, ett lokalval som nog inte hade varit aktuellt för SE-banken på låt säga 70-talet. Dagordningen innehåller som brukligt val av nya styrelseledamöter, där en norsk entreprenör Johan H Andersen förslås ersätta tyskan Christine Novakovic. Det är ett symptomatiskt byte med tanke på att SEB genom försäljningen av sin tyska verksamhet kan sägas ha valt att bli en nordisk-baltisk bank snarare än en europeisk.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 13 timmar sedan

Elektronikkedjan byter namn efter 56 år – och bildar ny jätte i Sverige


Audio Video ska byta namn till Elon Ljud & Bild. Med detta och med ett varumärkessamarbete mellan Elon Group och Electra Gruppen får Sverige ”en ny stark konstellation inom hemelektronik och vitvaror”..

Computer Sweden - 14 timmar sedan

USA:s högsta domstol granskar upphovsrätt till API:er


Kan man hävda upphovsrätt till ett api? Den frågan ska USA:s högsta domstol ta ställning till efter ett kontroversiellt myndighetsbeslut och protester från både tunga jurister och it-industrin..

Computer Sweden - 16 timmar sedan

Amerikanska tullen får inte granska mobiler utan skäl


En federal domstol i Boston har slagit fast att den rutinmässiga undersökningen av innehållet i mobiltelefoner och datorer vid de amerikanska gränskontrollerna strider mot lagen..

Computer Sweden - 18 timmar sedan

It-branschen tar fram kod för ansvarsfull AI – "viktigt med förtroende"


IT&Telekomföretagen har tagit fram en branschkod för AI. Syftet är att öka transparensen och förtroendet. ”Det är tydligt att branschen vill ta ansvar”, säger vd:n Åsa Zetterberg..

Computer Sweden - 19 timmar sedan

Microsoft anpassar sitt moln för att klara GDPR


Nu ska Microsoft uppdatera sina dataskyddsregler för sina kommersiella molntjänster i EU. Anledningen är att EU:s dataskyddsmyndighet pekat på att avtalen med EU:s institutioner inte lever upp till lagkraven..

Computer Sweden - 20 timmar sedan

HP:s fräcka kontring efter jättebudet – öppnar för att köpa Xerox


HP avvisar budet från skrivarjätten Xerox eftersom det undervärderar pc-tillverkaren ”betydligt”. Men de uppger också att de är öppna för att utvärdera ett eget bud på just Xerox..

Computer Sweden - 23 timmar sedan

Svenska Majority vill vara banken för världens migranter


Gänget bakom Rebtel ska nu bygga vidare på sin målgrupp genom att starta en banktjänst för världens migranter..

Computer Sweden - 23 timmar sedan

Nästa anhalt på Vismas köpresa: Onestop Reporting


Uddevalla blir nästa svenska nedslag när förvärvsmaskinen Visma köper norska Onestop Reporting..

Computer Sweden - 15 nov 19 kl. 10:46

Det här glöms bort när robotarna kommer in på företagen


När företagen nu automatiserar i allt högre grad – så glömmer de bort att vidareutveckla medarbetarna. Men för att automatisering ska ge full effekt måste medarbetarna vara med i planen från början..

Computer Sweden - 15 nov 19 kl. 09:52

Klart: Det blir strid om Pentagons 95-miljardersaffär


Amazon uppgav på torsdagen att de kommer att ta strid om Pentagons enorma molnupphandling, värd motsvarande 95-miljarder kronor – och uttrycker oro för att politiken kommit i vägen för en rättvis upphandlingsprocess..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.