Hela Gotland > Nyheter

Wednesday, 13 November, 08:30

Hela Gotland - 13 sep 11 kl. 04:00

Nu ska kraven på matinköp skärpasRegion Gotland ska ställa tuffa krav i nästa upphandling av livsmedel, så tuffa att man får räkna med rättslig prövning i domstol.- Det offentliga måste gå före, och då får vi inte vara rädda för att upphandlingen överklagas, sade Eva Nypelius (C)..
Läs mer på Hela Gotland
Läs mer om:
Gotland, Eva Nypelius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu ska kraven, matinköp, skärpas
DI - 11 mar 16 kl. 07:54

Nu ska kraven på kommunerna skärpas

Bostadsförhandlingarna mellan regeringen, alliansen och Vänsterpartiet återupptas på fredagen. Högst upp på dagordningen står förenklade byggregler och skärpta krav på kommunerna..

SvD - 26 jan 17 kl. 14:15

Ministern: Kraven kan skärpas att få plugga till lärare

Lärarutbildningen ska inte byggas ut i en takt som innebär att antagningspoängen eller kvaliteten sjunker, säger ministern för högre utbildning (S) Helene Hellmark Knutsson. Hon öppnar för att behörighetskraven för att antas på ämneslärarutbildningen kan behöva skärpas. .

Kristianstadsbladet - 19 feb 13 kl. 09:30

Mer personal för att kunna klara kraven

Näsby vårdcentral kan tvingas prioritera ned specialmottagningar för att klara arbetsmiljökraven. Vårdcentralen försöker också lösa problemen med mer personal.
Efter kritiken från Arbetsmiljöverket har Näsby vårdcentral utökat personalen med en specialistkompetent allmänläkare, en ST-läkare, en undersköterska och en sekreterare.

UNT - 01 mar 13 kl. 10:50

Kraven på snöröjningen ska skärpas

Efter stort missnöje med snöröjningen under flera år prioriterar nu Uppsala kommun om inför ny upphandling. Fler cykelvägar ska plogas tidigare och kraven skärps på själva utförandet..

HBL - 16 mar 15 kl. 16:34

Finansinspektionen skärper inte kraven på bankerna

Bankerna i Finland är solida och bostadspriserna samt efterfrågan på bolån har stabiliserats. Det konstaterade Finansinspektionen då den fattade beslutet att inte i dagsläget införa krav på kontracykliska buffertar på bankerna.Beslutet är kopplat till det så kallade lånetaket, det vill säga att ett bolån inte får överskrida 90 procent av bostadens gängse pris.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så vill (M) skärpa kraven på invandrare

Nu vill Moderaterna skärpa kraven på nyanlända. På en presskonferens i dag presenterade Tomas Tobé och Elisabeth Svantesson partiets förslag för integrations- och asylpolitiken.Bland annat så ska arbetslinjen skärpas – det kommer märkas genom att personer som tar hit anhöriga nu förväntas ha en försörjning även för den anhörige innan personen får komma hit.

BT - 17 dec 13 kl. 02:17

Krav på bakteriedödare kan skärpas

Tillverkare av antibakteriella tvålar och duschkrämer kan i framtiden tvingas visa att produkterna är säkra och effektivare än tvål och vatten för att förebygga infektioner och hindra bakteriespridning. Förslaget till de nya, skärpta reglerna har lagts fram av amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA. Enligt myndigheten visar forskning att långvarig exponering för bakteriedödande kemikalier, exempelvis triklosan och triklokarban, som ingår i antibakteriella produkter kan medföra hälsorisker.

Kristianstadsbladet - 17 dec 13 kl. 02:15

Krav på bakteriedödare kan skärpas

Tillverkare av antibakteriella tvålar och duschkrämer kan i framtiden tvingas visa att produkterna är säkra och effektivare än tvål och vatten för att förebygga infektioner och hindra bakteriespridning.
Förslaget till de nya, skärpta reglerna har lagts fram av amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA. Enligt myndigheten visar forskning att långvarig exponering för bakteriedödande kemikalier, exempelvis triklosan och triklokarban, som ingår i antibakteriella produkter kan medföra hälsorisker.

HBL - 12 feb 14 kl. 09:01

AL: Språkkrav inom vården kan skärpas

En arbetsgrupp inom Undervisnings- och kulturministeriet vill skärpa språkkraven för utländska läkare och sjukvårdare, skriver Aamulehti.Arbetsgruppen vill att kravet på kunskaper i finska ska höjas till en fyra i de allmänna kraven för språkexamina. I dag räcker det med en trea för anställda inom hälsovården.

Kristianstadsbladet - 16 jun 14 kl. 17:06

Hatt skärper kraven på elbolagen


Energiminister Anna-Karin Hatt (C) tar återigen elbolagen i örat. Regleringen av bolagen ska skärpas.Hatt föreslår bland annat att elkunder inte ska behöva ta kontakt med flera bolag när de flyttar.

BT - 16 jun 14 kl. 17:06

Hatt skärper kraven på elbolagen

Energiminister Anna-Karin Hatt (C) tar återigen elbolagen i örat. Regleringen av bolagen ska skärpas. Hatt föreslår bland annat att elkunder inte ska behöva ta kontakt med flera bolag när de flyttar.

Fler nyheter från Hela Gotland

Hela Gotland - 30 minuter sedan

Funkisam rasar mot rejält dyrare resor

Regionen vill att kostnaden för färdtjänst ska "närma sig rikssnittet"..

Hela Gotland - 1 timme sedan

Oenigt om almarna går att rädda

Efter 13 års kamp för att rädda almarna på Gotland, bedömer Naturvårdsverket att arbetet är utsiktslös på lång sikt utifrån nuvarande data..

Hela Gotland - 2 timmar sedan

Mysteriet löst - känt vrak hittades

Sedan 1933 har ingen vetat vad som hände med bogserbåten Oaxen IX, efter att den förliste någonstans utanför Hallshuk på norra Gotland för 86 år sedan..

Hela Gotland - 11 timmar sedan

Ung man stal från butik - togs på bar gärning

På tisdagseftermiddagen blev polisen larmade till Östercentrum då en ordningsvakt hade stoppat en man med stöldgods..

Hela Gotland - 11 timmar sedan

Hon prisades med regnbågsbaggen

Hon är en vardagshjälte och för det prisades hon med årets regnbågsbagge under invigningen av Gotland Pride..

Hela Gotland - 12 timmar sedan

Därför kommer en stor smäll höras från Tofta

På onsdagen kommer en ljudlig smäll höras från Tofta skjutfält..

Hela Gotland - 12 timmar sedan

Polis grep kvinnlig rattfyllerist efter tips

En kvinna, född i början av 1970-talet, är misstänkt för grovt rattfylleri..

Hela Gotland - 14 timmar sedan

Här sätts de första fem fartkamerorna upp

Nu har Trafikverket påbörjat arbetet med att sätta upp de första fem av åtta fartkameror längs väg 140..

Hela Gotland - 13 timmar sedan

De öppnar ytterligare en hästsportbutik

För snart två år sedan tog familjen Håkansson/Jansson över det anrika hästsportföretaget Dahrves..

Hela Gotland - 15 timmar sedan

115 förare kontrollerade - fem var påverkade

Polisen har sammanställt hur det gick under den nationella trafikveckan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.