BT > Inrikes

Friday, 15 November, 03:09

BT - 13 sep 11 kl. 04:10

Ny studie: Spiral motverkar cancerSpiraler kan skydda kvinnor fr livmoderhalscancer trots att de inte stter stopp fr det virus som ofta leder till sjukdomen, visar en spansk studie som slpptes p tisdagen.
Mer n 20000 kvinnor har deltagit i underskningen som gller T-spiraler bestende av plast och koppar eller hormoner, skriver tidningarna The Lancet och Oncology.
Enligt studien lper kvinnor som anvnder spiralen nstan hlften s stor risk att utveckla livmoderhalscancer som de som aldrig anvnt den.
.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny studie, Spiral, motverkar, cancer
Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 06:58

Spiral motverkar cancer

Spiraler kan skydda kvinnor från livmoderhalscancer trots att de inte sätter stopp för det virus som ofta leder till sjukdomen, visar en spansk studie som släpptes på tisdagen.
Mer än 20 000 kvinnor har deltagit i undersökningen som gäller T-spiraler bestående av plast och koppar eller hormoner, skriver tidningarna The Lancet och Oncology. Enligt studien löper kvinnor som använder spiral nästan hälften så stor risk att utveckla livmoderhalscancer som de som aldrig använt den.

SR - 23 jan 14 kl. 05:00

Studie: Lingon motverkar fetma

Lingon stoppar de negativa effekterna av fet kost. Det visar en ny studie på möss gjord vid Lunds Universitet. Ett tillskott av lingon till en annars fet kost gav påtagligt lägre vikt och bättre blodsocker- och kolesterolvärden.

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 12:42

Ny studie: Det är största orsaken till cancer

Vi har lärt oss att ett sunt leverne, regelbunden träning och rätt kost kan bidra till att motverka utvecklingen av cancer. Men tyvärr verkar verkligheten oftast vara mer grym och kaotiskt än så. Faktum är att de flesta fall av cancer beror på en sak: otur.

SvD - 13 sep 11 kl. 06:57

Spiral kan skydda mot cancer

Risken för livmoderhalscancer halveras enligt spansk studie..

UT - 10 jun 14 kl. 08:28

Beachvolleyboll vid sjön mot cancer

Bara någon månad efter sitt cancerbesked bestämde sig Stefan Bernholm för att han behövde göra något positivt mitt i allt elände. Det blev insamlingen Beachvolley mot cancer, som i lördags gästade Ulricehamn i form av en turnering. I november förra året fick Stefan Bernholm beskedet att han hade en tumör i magen och att cancern hade spridit sig till andra delar av kroppen.

Sydsvenskan - 02 apr 11 kl. 06:30

Malmö mest drabbat av cancer

Var tredje svensk antas få cancer någon gång under sin livstid. Om tio år väntas det vara varannan. Värst är det i Malmö, som har flest cancerfall i hela landet.

Sydsvenskan - 13 jan 12 kl. 12:07

Processat kött kan ge cancer

Arkiv: Torbjörn Carlson
Processat kött, som korv eller leverpastej, ökar risken för cancer i bukspottkörteln, visar en svensk översiktsartikel publicerad i British Journal of Cancer. Ju mer man äter, desto mer ökar risken, enligt studien.
I studien ökade risken med nästan 20 procent för varje 50 gram processat kött en person äter per dag.

Sydsvenskan - 07 maj 12 kl. 08:30

De som talar sig varma för kvotering motverkar förnyelse av det svenska samhället genom att göra jämställdhet till en fråga om kvotering.

Jämställdhet får vi först när det finns lika möjligheter att starta företag, lika stora möjligheter att göra karriär och göra vinster, och när mäns och kvinnors arbetsvillkor inte skiljer sig åt.Det skriver Isabella Jernbeck, riksdagsledamot för Moderaterna.I amerikanska storstäder som New York och Los Angeles har singelkvinnor kommit ikapp och gått om jämnåriga heltidsarbetande singelmän i inkomst.

NT - 28 jul 11 kl. 07:25

Studie: Mobiler ger inte barn cancer

Det finns inget samband mellan barns mobiltelefonanvändning och förekomsten av cancer, hävdar forskare i en studie som presenteras i Journal of the National Cancer Institute i dag. Forskarna kunde inte se någon högre cancerrisk för de barn som använt mobilen längst tid, uppger Ekot i Sveriges Radio..

DN - 19 jan 18 kl. 11:50

Studie: Cancer upptäcks tidigt med hjälp av enkelt test

En grupp forskare har tagit fram en ny metod för att upptäcka cancer med hjälp av ett enkelt blodprov. I en studie hittades åtta vanliga typer av cancer i ett tidigt skede i 70 procent av de undersökta fallen..

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:52

Hultqvist tonar ned säkerhetspolitiskt bråk

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) tonar ned bråket om risken för ett väpnat angrepp på Sverige. Han ser ingen anledning att "överpröva" försvarsberedningen.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 11:53

Misstänkt granat vid Stora Enso

En misstänkt granat har hittats vid pappersbruket vid Stora Enso i Skutskär, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Polisen har spärrat av och utrymt en avdelning. - Vi fick in granaten med vår vedleverans i morse.

BT - 15 jan 18 kl. 11:40

V går till val på kortare arbetstid

Arbetstidsförkortning, ett nytt pensionssystem och en grön investeringsbank på 100 miljarder kronor. Det är Vänsterpartiets tre viktigaste valfrågor om partiledningen får som den vill på partikongressen nästa månad.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:25

Ny roll för Beatrice Ask

Moderaterna utser den förre justitieministern Beatrice Ask till talesperson i civilförsvars- och civilberedskapsfrågor. Det säkerhetspolitiska läget präglas av osäkerhet och oförutsägbarhet, konstaterar Moderaterna i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:10

"Barn i skyddat boende behöver mer stöd"

En utredning, som ska överlämnas till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), visar att barn i skyddat boende behöver mer stöd än vad de får i dag.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

BT - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

BT - 15 jan 18 kl. 01:43

Man påkörd under rallytävling

En man i 35-årsåldern blev påkörd under rallytävlingen Finnskogsvalsen som i helgen kördes i skogarna runt Sunne och Torsby, skriver Värmlands Folkblad. Mannen, som deltog i tävlingen, blev påkörd av en annan tävlingsförare strax innan målgång på SS2.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:25

Försvarsministern: Värnplikten kan utökas

Samtidigt som säkerhetsläget i omvärlden har försämrats har Försvarsmakten problem med försörjningen av personal.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.