BT > Inrikes

Thursday, 14 November, 05:31

BT - 13 sep 11 kl. 04:11

Åtalade för polisolydnad blev friadeTingsrätten har friat 13 personer som stod åtalade för ohörsamhet mot polisen, sedan de demonstrerat utanför Migrationsverkets anläggning Sagåsen i Kållered i Mölndal.
Det går inte att fastställa att de åtalade hörde polisens befallning om att avlägsna sig, säger tingsrätten i sin dom enligt tidningen Metro.
Demonstrationen i mars blev tumultartad. Folksamlingen som anlänt till Sagåsen försökte bland annat hindra polisbilarna med sittblockad.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Migrationsverkets, Sagåsen, Kållered, Mölndal, Metro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtaladeför , polisolydnadblev , friade
DN - 09 apr 18 kl. 11:08

Åtalade åklagare friade av tingsrätten

Göteborgs tingsrätt friade på måndagen de tre åklagare som stämts för tjänstefel i ett enskilt åtal. Enligt tingsrätten har mannen inte kunnat bevisa sina påståenden om hur åklagarna har agerat eller att deras ageranden utgjort tjänstefel. Tingsrätten har därför frikänt åklagarna..

Dagens PS - 01 dec 17 kl. 08:26

Friade Saabs ägare Victor Muller inför rätta igen

Åklagaren tror på fällande dom i hovrätten. Chefsåklagare Olof Sahlgren har endast överklagat ett par delar från den tidigare rättsprocessen, men det handlar fortfarande om grova ekobrott och i hovrätten – där målet i dag startar på nytt – tänker han presentera ny bevisning och nya vittnen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. ”Vi vill väl ytterligare förbättra bevisningen och därför gjorde vi bedömningen att vi skulle åberopa de här ytterligare förhören.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Snusmånglare friade av domstol

Två personer, en man i 70-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern, som har stått åtalade för att ha sålt mer än 11 ton snus till olika länder inom EU, friades på tisdagen av Stockholms tingsrätt, uppger Ekot.Åtalet gällde grov varusmuggling och handeln ska ha pågått från augusti 2008 till februari 2011, och snuset såldes via en webbutik och skickades med postpaket.Åklagaren hade yrkat på straff för grov smuggling och ville se en företagsbot på 1,5 miljoner kronor, samt knappt 1,2 miljoner kronor, som motsvarar förtjänsten på försäljningen och som åklagaren ville skulle avkrävas de åtalade.

BT - 26 nov 14 kl. 19:29

Fem friade för planerad vargjakt

Fem män som åtalats för att ha planerat tjuvjakt på varg friades på onsdagen av Mora tingsrätt. Åklagaren har redan beslutat att överklaga domen i det uppmärksammade målet, uppger P4 Dalarna. Det var för över två år sedan som männen greps i trakterna mellan Härjedalen och Dalarna.

YLE - 11 feb 16 kl. 12:25

Poliser friade i EPRI-fallet

Helsingfors tingsrätt har friat de tre poliserna som stod åtalade i det så kallade EPRI-fallet, om polisens hemliga personregister. Poliserna stod åtalade för att i oaktsamhet ha begått brott mot tjänsteplikten. Enligt åklagaren brast det i övervakningen av registren, men tingsrätten ansåg att det inte gick att bevisa att poliserna skulle ha begått något brott.

Realtid - 16 apr 18 kl. 16:06

Fyra åtalade friade från insiderbrottsmisstankar

Det saknas bevisning som utvisar att två av de åtalade röjt insiderinformation, enligt dagens dom från Stockholms tingsrätt..

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 12 kl. 14:11

Friade för mord i Gamla stan

Två bröder som stod inför rätta för mord på en 22-årig man i Gamla stan i Stockholm för ett år sedan frias av Stockholms tingsrätt, rapporterar P4 Radio Stockholm. Mannen knivhöggs i magen och dog. Bröderna flydde till Storbritannien och greps där.

Trelleborgs Allehanda - 06 feb 13 kl. 10:57

Artisterna friade i tingsrätten


Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck frias alla i Stockholms tingsrätt. Artistbokaren Bruno Tillander dömdes till 1 år och 9 månaders fängelse, samt näringsförbud.Efter flera uppskjutna förhandlingar och tre dagar i tingsrätten kom på onsdagen domen mot de fyra personer som är inblandade i den så kallade artisthärvan.

Helsingborgs Dagblad - 19 apr 13 kl. 00:00

Män friade efter utdragen process

Vittne hann glömma vem hon sett. Nu frias två åtalade för brott..

Kristianstadsbladet - 17 jul 13 kl. 14:35

Två män friade för rån


Ingen av de två män som åtalades för delaktighet i bankrånet i Vansbro i Dalarna under hösten 2011 döms. Åtalet mot den 30-årige man som pekats ut som en av rånarna ogillas då rätten menar att bevisningen inte räcker. Detsamma gäller 36-åringen som åtalats för medhjälp till grovt rån.

UNT - 17 jul 13 kl. 14:35

Två män friade för rån

Ingen av de två män som åtalades för delaktighet i bankrånet i Vansbro i Dalarna under hösten 2011 döms. Rätten anser att bevisningen inte räcker. Åtta män står åtalade misstänkta för bankrån i Vansbro och Töcksfors.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:52

Hultqvist tonar ned säkerhetspolitiskt bråk

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) tonar ned bråket om risken för ett väpnat angrepp på Sverige. Han ser ingen anledning att "överpröva" försvarsberedningen.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 11:53

Misstänkt granat vid Stora Enso

En misstänkt granat har hittats vid pappersbruket vid Stora Enso i Skutskär, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Polisen har spärrat av och utrymt en avdelning. - Vi fick in granaten med vår vedleverans i morse.

BT - 15 jan 18 kl. 11:40

V går till val på kortare arbetstid

Arbetstidsförkortning, ett nytt pensionssystem och en grön investeringsbank på 100 miljarder kronor. Det är Vänsterpartiets tre viktigaste valfrågor om partiledningen får som den vill på partikongressen nästa månad.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:25

Ny roll för Beatrice Ask

Moderaterna utser den förre justitieministern Beatrice Ask till talesperson i civilförsvars- och civilberedskapsfrågor. Det säkerhetspolitiska läget präglas av osäkerhet och oförutsägbarhet, konstaterar Moderaterna i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:10

"Barn i skyddat boende behöver mer stöd"

En utredning, som ska överlämnas till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), visar att barn i skyddat boende behöver mer stöd än vad de får i dag.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

BT - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

BT - 15 jan 18 kl. 01:43

Man påkörd under rallytävling

En man i 35-årsåldern blev påkörd under rallytävlingen Finnskogsvalsen som i helgen kördes i skogarna runt Sunne och Torsby, skriver Värmlands Folkblad. Mannen, som deltog i tävlingen, blev påkörd av en annan tävlingsförare strax innan målgång på SS2.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:25

Försvarsministern: Värnplikten kan utökas

Samtidigt som säkerhetsläget i omvärlden har försämrats har Försvarsmakten problem med försörjningen av personal.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.