Dagen > Nyheter

Wednesday, 20 November, 03:02

Dagen - 13 sep 11 kl. 03:00

Psaltaren 46 - Obamas tröst till folketUSA:s president Barack Obama läste ur psalm 46. På annat håll predikade pastor Rick Warren över temat Hopp och frihet. De kristna inslagen fanns med under helgens minnesstunder av terrorattackerna för tio år sedan.

"Gud är vår tillflykt och vår styrka, en hjälp i nöden, som aldrig svikit"
President Barack Obama läste bibelordet under minneshögtiden vid Ground Zero på söndagen. Han hyllade sedan nationens motståndskraft:
- Man ska säga om oss att vi behöll den tron; att vi tog ett smärtsamt slag men kom ut starkare än någonsin, citerar nyhetsbyrån AP.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
USA, Barack Obama, Rick Warren, Hopp, Ground Zero, AP, Michael Bloombergs, Bloomberg, Bush, Abraham Lincoln, Giuliani, Gud, Saddleback, Christian Post, Warren, Saliga, Gustafsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psaltaren46 , Obamas, trösttill , folket
DN - 11 jan 17 kl. 09:38

Så sörjer kändisarna Barack Obamas avgång i sociala medier

Inte helt oväntat rördes många amerikanska kändisar till starka känsloyttringar i sociala medier under Barack Obamas avskedstal till folket. Flera av dem oroade sig också över en framtid med Donald Trump som president..

Expressen - 11 feb 11 kl. 23:37

Här är Barack Obamas tal om Mubaraks avgång

NEW YORK. Det var Barack Obamas tal till världen och det egyptiska folket. Under fredagen prisade den amerikanska presidenten den unga generation av medborgare som tog saken i egna händer och på ett fredligt vis förändra sitt land.

SvD - 05 jan 16 kl. 22:02

Expert: Obamas tårar vänder sig till folket

USA:s president Barack Obama är trött på att i flera år kämpa mot kongressen för att se skärpta vapenlagar. I stället kan Obamas känslosamma tal på tisdagen tolkas som en vädjan till det amerikanska folket att ta ställning i frågan, menar USA-experten Merrick Tabor..

SR - 29 mar 11 kl. 03:13

Många obesvarade frågor efter Obamas tal

President Barack Obama förklarade i natt svensk tid för första gången utförligt för det amerikanska folket varför USAs krigsmakt satts in i Libyen. USA och koalitionen har förhindrat ett blodbad sa han. Men många frågor blev obesvarade i Obamas tal..

Nyheter 24 - 14 sep 11 kl. 09:43

Valet närmar sig - Obamas siffror rekorddåliga


Mer än häflten av amerikanerna säger sig tycka att Obama gör ett dåligt jobb. Drygt ett år före det amerikanska presidentvalet slår Barack Obama ett personligt rekord han inte lär fira. Obama har nämligen aldrig fått sämre betyg av det amerikanska folket än nu.

Kristianstadsbladet - 17 okt 13 kl. 09:32

USA på fel väg, enligt folket


Efter veckor av budgetkris och hot om finansstup anser bara 18 procent av amerikanerna att landet är på rätt väg, visar en sammanställning av sju opinionsmätningar som oberoende Real Clear Politics gjort.Flera amerikanska medier utnämner i dag president Barack Obama och Demokraterna som segrare efter budgetuppgörelsen, en inställning som speglar sig i opinionen: 46,8 procent säger sig stödja Demokraterna medan 41,3 procent är för Republikanerna, enligt fyra aktuella mätningar.Men politikerföraktet i USA är stort och Obamas popularitet har sjunkit de senaste månaderna.

BT - 17 okt 13 kl. 09:34

USA på fel väg, enligt folket

Efter veckor av budgetkris och hot om finansstup anser bara 18 procent av amerikanerna att landet är på rätt väg, visar en sammanställning av sju opinionsmätningar som oberoende Real Clear Politics gjort. Flera amerikanska medier utnämner i dag president Barack Obama och Demokraterna som segrare efter budgetuppgörelsen, en inställning som speglar sig i opinionen: 46,8 procent säger sig stödja Demokraterna medan 41,3 procent är för Republikanerna, enligt fyra aktuella mätningar.Men politikerföraktet i USA är stort och Obamas popularitet har sjunkit de senaste månaderna.

HBL - 17 okt 13 kl. 10:36

USA på fel väg, enligt folket

Efter veckor av budgetkris och hot om finansstup anser bara 18 procent av amerikanerna att landet är på rätt väg, visar en sammanställning av sju opinionsmätningar som oberoende Real Clear Politics gjort.Flera amerikanska medier utnämner i dag president Barack Obama och Demokraterna till segrare efter budgetuppgörelsen, en inställning som speglar sig i opinionen: 46,8 procent säger sig stödja Demokraterna medan 41,3 procent är för Republikanerna, enligt fyra aktuella mätningar. Men politikerföraktet i USA är stort och Obamas popularitet har sjunkit de senaste månaderna.

BT - 21 nov 14 kl. 03:44

Glädje och raseri över Obamas reform

Uppemot fem miljoner papperslösa ska få laglig rätt att vistas i USA i tre år, säger president Barack Obama. Beskedet fick många berörda att jubla - men republikaner ser det som en krigsförklaring.- Vi kommer att lämna mörkret, säger en lycklig Citlali Gomez till Los Angeles Times efter Obamas tal.

Expressen - 05 feb 11 kl. 00:11

Obamas nya krav på Mubarak: "Lyssna på folket"

Obama har pratat med Mubarak två gånger sedan protesterna började i Egypten. När USA:s president mötte pressen i dag var han tydlig med att en förändring måste ske i Egypten. - Mubarak måste lyssna på det egyptiska folket, sa Obama..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 11 timmar sedan

Kyrkomötet föreslås rata Alpha på grund av äktenskapssyn

Carl-Henrik Jaktlund från Alpha Sverige förvånas över resonemanget..

Dagen - 12 timmar sedan

Präst tittade på porr under konfirmationsläger - nu får han sparken

Stockholmsförsamlingen: "Förtroendet är förbrukat"..

Dagen - 12 timmar sedan

Nedskärningar väntar Svenska kyrkan i utlandet

"Finns redan i dag platser där vi i Svenska kyrkan bestämt att vi inte ska finnas kvar.".

Dagen - 14 timmar sedan

Vad är scientologi?

Omdiskuterade rörelsen som spridit sig från USA över hela världen - vad tror de på och är det en religion eller en livsåskådning?.

Dagen - 16 timmar sedan

18 miljoner i skattepengar till scientologernas behandlingshem i Skåne

Behandlingshemmet förnekar koppling till scientologerna, enligt SVT Nyheter..

Dagen - 17 timmar sedan

M-ledarens fru berättar om sitt tidiga prästkall

Birgitta Ed studerar för att bli präst i Svenska kyrkan..

Dagen - 18 timmar sedan

Tre mammor ger ut en bok som får in Bibeln i vardagen

Tog fram en samtalsmetod och ett spel som ska fördjupa tron mitt i det pågående livet..

Dagen - Igår: 14:56

Dolly Parton om sin nya tv-serie på Netflix: Jag ber att jag ska göra rätt

Dolly Parton om sin nya tv-serie på Netflix: Jag ber att jag ska göra rätt.

Dagen - Igår: 17:37

Spelglädje och teknisk briljans på ”Outside the limit”

Dagen recenserar albumet ”Outside the limit” från artisten Ole Børud..

Dagen - Igår: 17:37

Hopes debutalbum ”Amen” slår knockout

Dagen recenserar debutalbumet ”Amen” från artisten Hope..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.