Dagen > Opinion

Friday, 22 November, 00:30

Dagen - 13 sep 11 kl. 03:00

Vad är det som skiljer i människosyn?



Elisabeth Sandlund (ES) skriver i Dagen den 17 augusti att tidningen behandlar alla partier på samma sätt. Hon menar att det inte sker någon särbehandling av Sverigedemokraterna. Jag däremot vet inte om jag sett en enda artikel om SD som inte skrivits i en nedlåtande och raljerande ton. Att påstå att SD inte särbehandlas är så långt från hederlig journalistik man kan komma. ES menar att "Sverigedemokraterna står för en samhälls- och människosyn som Dagen är djupt kritisk mot".
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Sandlund, Dagen, Sverigedemokraterna, SD, ES, KD, Politiskt Korrekta, Sverige, Sveriges, Bjellheim

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad är det som skiljeri , människosyn
Cornucopia - 01 okt 13 kl. 09:32

Tenstafriandet: Juristers, moderaters, sossars, gubbars och scoutledares syn på barns sexualitet

"Man skäms å samhällets vägnar" - den i fallet utredande polisen Martin Många av oss har noterat det sk Tenstafriandet, där sex pojkar i åldern 15+ friades från gruppvåldtäkt mot en 15-årig flicka, de låst in i ett mörkt rum och tvingat på sig sex med trots att hon uttryckligen sade "nej!" De ursprungligen åtta pojkarna (två friades redan i tingsrätten) är nu juridiskt sett oskyldiga, men hovrättens dom speglar alltså värderingar hos hovrättens nämndemän, som är en blandning av jurister, gubbar, scoutledare och politiska kommissarier från moderaterna och socialdemokraterna, värderingar om kvinnors och flickors rätt till sin egen kropp och värderingar om vad som är normal sexualitet hos 15-åriga barn.

Till den 15-åriga flickan: De 6 - 8 pojka

Barometern - 22 nov 13 kl. 08:31

Redigera inte bort historien

Vilka barnboksklassiker kommer att finnas kvar om 20 år? Det kan man gott undra. Under de senaste åren har en rad olika verk utpekats som rasistiska och rent opassande som lektyr för sagostunden.

Barometern - 22 nov 13 kl. 08:31

Redigera inte bort historien

Vilka barnboksklassiker kommer att finnas kvar om 20 år? Det kan man gott undra. Under de senaste åren har en rad olika verk utpekats som rasistiska och rent opassande som lektyr för sagostunden.

BT - 14 jan 14 kl. 15:38

Vilket Europa vill vi ha?

Innan vi lägger vår röst i Europavalet måste vi reflektera över vad vi vill med det europeiska projektet. Vill vi se gemensamma lösningar på gemensamma problem eller isolera oss från omvärlden och inbilla oss att vi svenskar är smartare än andra och klarar oss bäst själva? I ruinerna efter andra världskriget, där sex miljoner judar mördades, enades Europas ledare.

Kristianstadsbladet - 25 apr 14 kl. 13:06

Polisfacket: SD-politik vår motsats


Det går inte att ha uppdrag i Polisförbundet samtidigt som man är aktiv sverigedemokrat, enligt ett dokument som facket har skickat ut i organisationen."Sverigedemokraterna skiljer sig från övriga riksdagspartier genom att deras politik och deras förslag ständigt har sin udd riktad mot invandring och invandrare. Deras politik speglar därmed en människosyn som står i direkt motsats till Polisförbundets grundläggande värderingar", skriver förbundet i ett meddelande.

BT - 25 apr 14 kl. 13:06

Polisfacket: SD-politik vår motsats

Det går inte att ha uppdrag i Polisförbundet samtidigt som man är aktiv sverigedemokrat, enligt ett dokument som facket har skickat ut i organisationen. "Sverigedemokraterna skiljer sig från övriga riksdagspartier genom att deras politik och deras förslag ständigt har sin udd riktad mot invandring och invandrare. Deras politik speglar därmed en människosyn som står i direkt motsats till Polisförbundets grundläggande värderingar", skriver förbundet i ett meddelande.

BT - 12 maj 14 kl. 08:51

Rumänien har ett stort ansvar

Slutreplik. Svar till Pierre Enbert, BT 4/5.
Man visar inte medmänsklighet med att acceptera att människor förnedras och kränks genom att tigga.

BT - 12 maj 14 kl. 08:51

"Rumänien har ett stort ansvar för tiggarna i Borås"

Man visar inte medmänsklighet med att acceptera att människor förnedras och kränks genom att tigga, skriver Berit Nordström. Slutreplik. Svar till Pierre Enbert, BT 4/5.

BT - 15 dec 14 kl. 14:52

Vi står långt från både SD och V

Det kanske farligaste antagandet som finns och som har lett till stort lidande världen över är påståendet ”att min fiendes fiende är min vän”. Lennart Andreasson försöker utmåla oss i Alliansen som opålitliga eftersom vi inte är redo att skriva under på att vi stödjer V bara för att vi inte delar SD:s åsikter. Tesen om fiendens fiende är lika farlig i Borås som på alla andra platser.

Nya Wermlands Tidningen - 29 sep 15 kl. 09:55

EU-migranterna har inget val

Svår fråga, Stellan Jansson. Oavsett ens värderingar och människosyn. Ingen vill möta elände utan förmåga att göra något åt det.

Sydsvenskan - 26 nov 15 kl. 16:54

Åkesson ska samla sitt parti i Lund

Sverigedemokraternas kärnfråga – flyktinginvandringen – har stått högst på den politiska dagordningen hela hösten. Trots det har SD fått ovanligt lite utrymme i offentligheten.I dag samlar Jimmie Åkesson sitt parti för landsdagar på Star Hotell i Lund.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Larssons pstende om RFSL r inte rtt

Peter Larsson pstr (Dagen 26 april) att RFSL (Riksfrbundet fr homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rttigheter) r undantaget frn granskning. Men under ren har det framkommit bde seris och oseris granskning av frbundet. Varje gng RFSL fr ekonomiska bidrag r man skyldig, efter att projektet r avslutat, rapportera till bidragsgivaren hur pengarna anvnds.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Mste konsten sra mnniskor?

Hur kan det komma sig att Moderna Museet, Konstfack och Riksteatern, som fr skattepengar, kan uppmuntra till avskyvrda provokationer som kallas konst? Moderna museet blev bombhotat fr att man uppfattade "trtinstallationen" som rasistisk, vilket var tvrt emot syftet. Konstfack stllde sig bakom Anna Odells psykfejk liksom projektet som innebar dokumentation av bestlld och pgende skadegrelse och klotter p tunnelbanetg.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Vi vill inte ha sexliberal smrja

I dessa dagar har grundskolan p orten dr jag bor delat ut tidskriften "Tjejer, mens, pubertet", skriven av Pia Hjeberg. Denna bok r att betrakta som ren RFSL-propaganda ven om den nu inte r utgiven av RFSL. Den innehller vrderingar om sex- och samlevnad som jag som kristen absolut inte kan dela.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Kyrkans viktiga generationsskifte

Den ldre generationen mste vga slppa taget

Att bli tonrsfrlder r fr mnga en utmaning. Att slppa taget om sina lskade sm, pltsligt inse att de blivit vuxna, kanske gr uppror, misslyckas, reser sig igen, och s smningom vandrar ivg, ngot stadigare. P egna ben.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Dags att sluta sga "frikyrklig"?

Kanske det r dags att avveckla begreppet "frikyrklig" som beteckning p en grupp samfund bland Sveriges kyrkor? Den frgan stller Bjrn Cedersj.

Jag har fr det mesta varit stolt ver att vara frikyrklig.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Konstnrens frihet innebr ocks ansvar

Konstens okonventionella formuleringar bnder och bryter, och kan utifrn en skicklig konstnr uttrycka det som ligger bortom det talade sprket och det skrivna ordet. Genom konst kan man utmana, chockera och provocera. Ofta r mlet med konsten just sjlva reaktionen, eller debatten som fljer.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Fri webb - en gammal debatt

Dagen.se kommer att f nytt utseende och samtidigt prvas en ny betalmodell. Det har lnge gtt att betala via webben fr att lsa material frn papperstidningen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Har tget redan gtt?

Det r nog lika bra att jag sger det p en gng. Jag har aldrig bevistat ett frstamajfirande tillsammans med arbetarrrelsen tidigare. nd knde jag mig inte bortkommen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Pressfrihet fr aldrig tas fr given

"Tystnad ddar demokratin - men en fri press talar". Det r mottot fr den internationella pressfrihetsdagen som hgtidlighlls i dag, den 3 maj. Pressen kan och br utsttas fr kritisk granskning.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Massivt motstnd mot kvotering i lag

84 procent av svenska folket tycker som KD om frldraledighet

Svenska folket gillar inte tanken p att politikerna ska fatta beslut om hur familjerna ska frdela frldraledigheten mellan mor och far. Det har tidigare opinionsmtningar visat och det bestyrks nnu en gng i den underskning som Kristdemokraterna ltit gra och som presenterades i samband med den familjedag 1 maj i Uppsala som r tradition sedan tta r. Stdet fr frldrars sjlvbestmmandertt r vervldigande i befolkningen som helhet (84 procent), hundraprocentigt bland KD-sympatisrer, helt dominerande i vriga borgerliga partier och pfallande stort ven i de rdgrna partierna.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.