Dagen > Opinion

Wednesday, 20 November, 03:23

Dagen - 13 sep 11 kl. 03:00

Hylla inte äktenskapet - hylla kärlekenI Dagen den 9 september påstår Alf B Svensson och Cilla Stjernberg att jag "fortsätter att attackera äktenskapet". De syftar på min medverkan i boken "Happy, happy". Hela anslaget i artikeln, med rubriken "Skilsmässa löser inte alla problem" och anklagelser om att jag "attackerar äktenskapet" vittnar om att artikelförfattarna antingen inte läst boken eller vid läsningen varit så förblindade av sin egen tro att konfliktnivån skymt blicken.Det finns ingen i boken som påstår att skilsmässa löser alla problem. Vad som sägs är att när det finns problem som av olika anledningar inte går att lösa, när kärleken slocknat, när personerna utvecklats åt olika håll, och så vidare så är det bra att man kan skiljas.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Dagen, Alf, Svensson, Cilla Stjernberg, Happy, Skilsmässa, Bibeln, Schyman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyllainte , äktenskapet, hylla, kärleken
GT - 23 mar 16 kl. 06:08

Vill hylla kärleken efter vansinnesolyckan

Det framrusande tåget klöv Mattias Jonassons bil i flera delar och slungade ut den på en åker. Mattias reste sig ur kraschruinerna - helt oskadd. Nu vill han hylla livet och kärleken.

UNT - 08 nov 12 kl. 08:25

24 UNT: Han skjuter människor för att hylla kärleken

Jordgubbar, miniatyrmänniskor och en magnumpistol. Det är några av ingredienserna när Uppsalakonstnären Martin Lima de Faria ska göra filmer till sin nya videoutställning..

Posh24 - 14 jun 13 kl. 14:44

Så ska Maria Montazami och Kamran rädda kärleken efter krisen!

Let's Dance blev en minst sagt turbulent period för paret Maria Montazami och Kamran Montazami. Ett svartsjukedrama blossade upp mellan maken och Marias danspartner Kristjan Lootus, och Kamran tvingades vara ifrån sin fru i veckor under inspelningarna.

Nu har paret bestämt sig för att rädda äktenskapet och lägga allt krut på varandra.

Sydsvenskan - 09 sep 15 kl. 12:03

Ann Heberlein: Kärleken behöver inga parmiddagar

När Ingmar Bergmans tragikomiska ”Scener ur ett äktenskap” sändes i Sveriges television våren 1973 ökade skilsmässofrekvensen i landet. Köerna till familjerådgivningsbyråerna ökade – i Stockholm ökade väntetiden från tre veckor till tre månader och Bergman själv fick skaffa hemligt telefonnummer eftersom han blev nerringd av människor som ville dryfta sitt äktenskap med honom. ”Scener av ett äktenskap” var Bergmans första tv-produktion och spelades in med en minimal budget.

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 06:00

Även adeln lät kärleken styra

En allmän uppfattning är att gods och börd var viktigast i valet av äktenskapspartner inom adeln på 1700- och 1800-talen.Men kärleken hade en mycket viktig roll, visar en ny avhandling.
Brita Planck, historiker vid Göteborgs universitet, har utforskat dagböcker, memoarer och andra källor.

BT - 27 maj 14 kl. 06:00

Även adeln lät kärleken styra

En allmän uppfattning är att gods och börd var viktigast i valet av äktenskapspartner inom adeln på 1700- och 1800-talen. Men kärleken hade en mycket viktig roll, visar en ny avhandling.Brita Planck, historiker vid Göteborgs universitet, har utforskat dagböcker, memoarer och andra källor.

Världen Idag - 02 mar 16 kl. 14:00

Rysare i Schweiz om äktenskapet

Med en hårsmån på bara 55 000 röster – av totalt 3,25 miljoner avgivna – avvisade schweizarna i helgen i en synnerligen jämn folkomröstning; det kristdemokratiska initiativet att häva de ekonomiska orättvisorna för gifta par, samt att i landets författning definiera äktenskapet som en varaktig förening mellan en man och en kvinna. Ja-sidans linje – stödd av Kristdemokratiska folkpartiet, CVP, Evangeliska folkpartiet, EVP, samt Schweiziska folkpartiet, SVP – handlade om att sluta med vad man ser som en straffbeskattning av gifta par, detta i form högre marginalskatter och klart lägre pensioner, jämfört med dem som lever som sammanboende. ”Kärleken ska få styra, inte skatterna” har varit ett känt ja-budskap i valrörelsen om vad som ska vara bestämmande för

Posh24 - 26 apr 13 kl. 11:03

Maria Montazami avslöjar: "Så håller jag och Kamran kärleken vid liv!"

Maria Montazami har fått maken Kamran influgen till fredagsfinalen av Let's Dance ikväll, för att han ska kunna visa sitt stöd. Nu avslöjar hon hur de håller kärleken vid liv, efter 25 år tillsammans.

"Det finns massor med gånger som vi bråkar, vi brukar oftast bråka om att jag inte lyssnar, att jag slutar prata mitt i en mening, såna småsaker.

Posh24 - 26 apr 13 kl. 11:03

Maria Montazami: "Så håller jag och Kamran kärleken vid liv!"

Maria Montazami har fått maken Kamran influgen till fredagsfinalen av Let's Dance ikväll, för att han ska kunna visa sitt stöd. Nu avslöjar hon hur de håller kärleken vid liv, efter 25 år tillsammans.

"Det finns massor med gånger som vi bråkar, vi brukar oftast bråka om att jag inte lyssnar, att jag slutar prata mitt i en mening, såna småsaker.

Expressen - 28 maj 19 kl. 19:10

”Bonde söker fru”-profilen har hittat kärleken igen

Han gifte sig i tv – men äktenskapet kraschade.Nu har ”Bonde söker fru”-profilen Pär-Ola Nyström hittat kärleken på nytt.– Hon var väldigt söt, säger han till Hänt om varför han föll för nya flickvännen..

Expressen - 24 jul 19 kl. 10:16

Tv-kärleken hyllning – efter Luke Perrys död

Skådespelaren Luke Perrys bortgång i mars skakade många.Nu avslöjar Shannen Doherty att hon ska vara med och hylla den nära vännen genom ett gästspel i den populära serien ”Riverdale”.”Jag är djupt hedrad över få att hylla Luke”, skriver Shannen Doherty på Instagram..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Larssons pstende om RFSL r inte rtt

Peter Larsson pstr (Dagen 26 april) att RFSL (Riksfrbundet fr homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rttigheter) r undantaget frn granskning. Men under ren har det framkommit bde seris och oseris granskning av frbundet. Varje gng RFSL fr ekonomiska bidrag r man skyldig, efter att projektet r avslutat, rapportera till bidragsgivaren hur pengarna anvnds.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Mste konsten sra mnniskor?

Hur kan det komma sig att Moderna Museet, Konstfack och Riksteatern, som fr skattepengar, kan uppmuntra till avskyvrda provokationer som kallas konst? Moderna museet blev bombhotat fr att man uppfattade "trtinstallationen" som rasistisk, vilket var tvrt emot syftet. Konstfack stllde sig bakom Anna Odells psykfejk liksom projektet som innebar dokumentation av bestlld och pgende skadegrelse och klotter p tunnelbanetg.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Vi vill inte ha sexliberal smrja

I dessa dagar har grundskolan p orten dr jag bor delat ut tidskriften "Tjejer, mens, pubertet", skriven av Pia Hjeberg. Denna bok r att betrakta som ren RFSL-propaganda ven om den nu inte r utgiven av RFSL. Den innehller vrderingar om sex- och samlevnad som jag som kristen absolut inte kan dela.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Kyrkans viktiga generationsskifte

Den ldre generationen mste vga slppa taget

Att bli tonrsfrlder r fr mnga en utmaning. Att slppa taget om sina lskade sm, pltsligt inse att de blivit vuxna, kanske gr uppror, misslyckas, reser sig igen, och s smningom vandrar ivg, ngot stadigare. P egna ben.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Dags att sluta sga "frikyrklig"?

Kanske det r dags att avveckla begreppet "frikyrklig" som beteckning p en grupp samfund bland Sveriges kyrkor? Den frgan stller Bjrn Cedersj.

Jag har fr det mesta varit stolt ver att vara frikyrklig.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Konstnrens frihet innebr ocks ansvar

Konstens okonventionella formuleringar bnder och bryter, och kan utifrn en skicklig konstnr uttrycka det som ligger bortom det talade sprket och det skrivna ordet. Genom konst kan man utmana, chockera och provocera. Ofta r mlet med konsten just sjlva reaktionen, eller debatten som fljer.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Fri webb - en gammal debatt

Dagen.se kommer att f nytt utseende och samtidigt prvas en ny betalmodell. Det har lnge gtt att betala via webben fr att lsa material frn papperstidningen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Har tget redan gtt?

Det r nog lika bra att jag sger det p en gng. Jag har aldrig bevistat ett frstamajfirande tillsammans med arbetarrrelsen tidigare. nd knde jag mig inte bortkommen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Pressfrihet fr aldrig tas fr given

"Tystnad ddar demokratin - men en fri press talar". Det r mottot fr den internationella pressfrihetsdagen som hgtidlighlls i dag, den 3 maj. Pressen kan och br utsttas fr kritisk granskning.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Massivt motstnd mot kvotering i lag

84 procent av svenska folket tycker som KD om frldraledighet

Svenska folket gillar inte tanken p att politikerna ska fatta beslut om hur familjerna ska frdela frldraledigheten mellan mor och far. Det har tidigare opinionsmtningar visat och det bestyrks nnu en gng i den underskning som Kristdemokraterna ltit gra och som presenterades i samband med den familjedag 1 maj i Uppsala som r tradition sedan tta r. Stdet fr frldrars sjlvbestmmandertt r vervldigande i befolkningen som helhet (84 procent), hundraprocentigt bland KD-sympatisrer, helt dominerande i vriga borgerliga partier och pfallande stort ven i de rdgrna partierna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.