Dagen > Kultur

Tuesday, 19 November, 23:56

Dagen - 13 sep 11 kl. 03:00

Ny musikGillian Welch ?The harrow & the harvest? (WMS). Frsta studioalbumet frn Gillian Welch p tta r. Sjlv frklarar hon det med att hon och ltskrivarpartner David Rawlings inte tyckt att de stadkommit ngot vrt att spela in.
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny musik
Skånskan - 3 timmar sedan

Duon som gifte ihop sin musik

När Anton Roxhage och Christoffer Zaar parades ihop på ett bröllop uppstod inte ljuv musik. Snarare syntpop på skånska, under namnet Temp. Den 1 december släpper de debutlåten Decemberluft.

GöteborgsPosten - Igår: 17:01

Tussilago tillbaka med ny musik

Stockholmsbaserade bandet Tussilago gör comeback. På fredag släpper bandet ny musik för första gången på två år i form av singeln "Sense of me" som bygger vidare på Tussilagos karaktäristiska drömska sound..

YLE - 10 apr 17 kl. 13:32

Musik skapas på löpande band i Svenskfinland - frågan är om den också är nyskapande

Det musiceras och skapas ny populärmusik i Svenskfinland som aldrig förr. En stor del av den har också möjligheter att nå ut utanför landets gränser. I hur stor grad den sedan för med sig nytänkande och nyskapande inom genren är inte lika självklart.

Skånskan - 25 maj 16 kl. 09:05

Pianist hittade hem med sin egen musik

Kultur och Nöje Ibland tar livet plötsligt en ny riktning. Det gjorde det för Johan Hugosson från Lund efter att han utbildat sig till konsertpianist i Köpenhamn och London.– Efter min utbildning på Musikkonservatorier i Köpenhamn och Royal College of Music i London började jag arbeta som konsertpianist, men jag kände att något saknades, berättar han.

Dagensanalys.se - 31 mar 17 kl. 09:34

Musik får dig att spendera mer

I en stor studie vid Stockholms Universitet undersöktes hur musik kan få dig att spendera mer när du är på restaurang. Under fem månader studerades närmare 2 miljoner transaktioner i de 16 McDonalds-restauranger som deltog i studien. Vi har länge vetat att musik påverkar hur människor känner sig.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 07:00

"Jag var oerhört trött på musik och musiker"

Foto: Howard Barlow
När skotten Alan McGee insåg att han inte var tillräckligt talangfull för att bli rockstjärna bestämde han sig för att se till att andra blev det. I?dag har han ett cv som få andra inom musikbranschen, och är mannen bakom artister som The Jesus And Mary Chain och Oasis.

YLE - 19 sep 15 kl. 07:00

Musik och Talang lockar unga musiker

Då musikkongressen Musik och Talang inleddes i Vasa på fredagen satt många unga musiker i publiken för att ta del av låtskrivaren Thomas G:sons föreläsning. Evenemanget ordnas för femte gången och en av grundtankarna till kongressen är att deltagarna får möjlighet att knyta kontakter. Det är just av den här orsaken som bröderna Adam och Joel Rönn från Nykarleby valde att delta i den två dagar långa musikkongressen.

Dagensanalys.se - 24 okt 16 kl. 11:26

Snälla, låt mig välja min egen musik!

Det har hänt en hel del i världen sedan det var höjden av lyx att äga en grammofon eller att kunna gå till ett konditori med en egen stråkkvartett. Det är hög tid för dagens caféer att inse det och hänga med i den digitala utvecklingen. Att gå på café var något helt annat för hundra år sedan än det är idag.

Dagen - 23 mar 12 kl. 03:00

All musik är skapad av livets Gud

Senaste tidens debatt om frikyrkan som bär eller eventuellt inte har också berört musik. När musik berörs så blir det ofta i skarpa tonlägen och med mycket känslor.


När Mozarts musik var ung så sa man att "Så där kan man väl inte göra heller!

Magazin24 - 05 jul 12 kl. 17:02

Njut av musik i sommar

Ljumma sommarkvällar och musik är en perfekt kombination. Därför tipsar vi här om olika musikaktiviteter som anordnas i länet. Kungsör Den sjunde juli klockan 17.

Skånskan - 13 nov 16 kl. 14:00

Samlades kring musik för de yngsta

Fyra frågor Kulturredaktionen ställde fyra frågor till Anna-Carin Fogelqvist, projektledare för Ung Musik i Syd Utvecklingscentrum som arrangerade en heldagskonferens om musik för de allra yngsta i Kristianstad den onsdagen 9 november. ERWP.fif(2)Varför var det viktigt att arrangera en konferens om musik för de yngsta barnen?

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 8 timmar sedan

Kyrkomötet föreslås rata Alpha på grund av äktenskapssyn

Synen på samkönade äktenskap gör att kyrkomötet ser ut att säga nej till ett tätare samarbete med Alpha Sverige. Något som förvånar Carl-Henrik Jaktlund, nationell ledare..

Dagen - 9 timmar sedan

Präst tittade på porr under konfirmationsläger - nu får han sparken

Stockholmsförsamlingen: "Förtroendet är förbrukat"..

Dagen - 9 timmar sedan

Nedskärningar väntar Svenska kyrkan i utlandet

"Finns redan i dag platser där vi i Svenska kyrkan bestämt att vi inte ska finnas kvar.".

Dagen - 10 timmar sedan

Svenska kyrkan retirerar från omvärlden

Svenska kyrkan i utlandet är uppskattat av många svenskar, såväl de som bor utomlands mer permanent till turistens korta vistelse. Men nu väntar neddragningar..

Dagen - 11 timmar sedan

Vad är scientologi?

Omdiskuterade rörelsen som spridit sig från USA över hela världen - vad tror de på och är det en religion eller en livsåskådning?.

Dagen - 13 timmar sedan

18 miljoner i skattepengar till scientologernas behandlingshem i Skåne

Behandlingshemmet förnekar koppling till scientologerna, enligt SVT Nyheter..

Dagen - 15 timmar sedan

Tre mammor ger ut en bok som får in Bibeln i vardagen

Tog fram en samtalsmetod och ett spel som ska fördjupa tron mitt i det pågående livet..

Dagen - Igår: 14:56

Dolly Parton om sin nya tv-serie på Netflix: Jag ber att jag ska göra rätt

Dolly Parton om sin nya tv-serie på Netflix: Jag ber att jag ska göra rätt.

Dagen - Igår: 17:37

Spelglädje och teknisk briljans på ”Outside the limit”

Dagen recenserar albumet ”Outside the limit” från artisten Ole Børud..

Dagen - Igår: 17:37

Hopes debutalbum ”Amen” slår knockout

Dagen recenserar debutalbumet ”Amen” från artisten Hope..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.