Sydsvenskan > Nyheter

Wednesday, 13 November, 23:36

Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 01:30

Skolan stressar skånska barnRädda Barnens undersökning Ung Röst 2011 visar att de skånska skolbarnen mår sämre än riksgenomsnittet. Siffrorna tyder också på att eleverna i Lund tillhör de allra mest stressade. Däremot antyder undersökningen att skolbarnen i Malmö är mindre stressade än genomsnittet.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
HenrikssonScanpix Sex, Lund, Barnens, Ung Röst, Malmö, Mattsson, Rädda Barnen, Anna, Rädda Barnens, Åkesson, Polhemskolan, Komvux, Anette Åkesson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolan, stressar, skånska, barn
DN - 02 jun 19 kl. 18:08

Fem skånska barn hölls helt isolerade från omvärlden

Fem barn mellan fyra och 18 år har hållits isolerade av sina föräldrar, avslöjar Sydsvenskan. Barnen, som bott på en mindre ort i Skåne, har aldrig fått gå i skolan. Enligt socialtjänsten saknar de grundläggande kunskaper för att kunna fungera i samhället.

Helsingborgs Dagblad - 19 mar 18 kl. 15:20

Lärarfack: Brist på förskollärare stressar personal och barn

”Kolleger och barn drabbas om man är borta”, säger Johanna Nilsson..

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 11 kl. 17:28

"Skolan stänger ute fattiga barn"

Skolan stänger ute barn från fattiga familjer, ofta av okunskap, hävdar Lena Holm, Majblommans riksförbunds generalsekreterare..

Länstidningen i Jämtland - 13 apr 18 kl. 06:07

Nova och Agnes från Norra skolan hjälper andra barn med Majblomman: "Barn som behöver pengar ska kunna söka"

När majblommorna börjar dyka upp är våren här, även om snön ligger kvar. Hör Agnes Ramirez Nova Anttonen berätta här:Nova Anttonen och Agnes Ramirez från Norra skolan i Sveg ägnar torsdagen åt att....

GT - 02 sep 15 kl. 07:22

Svenska skolan sviker våra barn

I Sverige hade jag alltid haft en femma i matte. Men det tog mindre än fem minuter i skolan i Indonesien för mig att inse att jag inte förstod ett dugg. Jag kände mig som ett ufo..

SVT Debatt - 05 okt 16 kl. 14:59

”Skolan sållar bort barn med särskilda behov”

”Snart har halva höstterminen gått på gymnasiet och han har fortfarande inte gått en enda lektion i skolan”, skriver AnnSophie Forsell Öhrn..

Blekinge Läns tidning - 02 nov 18 kl. 06:00

Så här segregerad är skolan där ditt barn går

I rätt många av Karlskronas skolor är det stor risk att barn med olika bakgrund aldrig möts. En ny studie har mätt segregationen i 30 mellanstora kommuner och där ligger Karlskrona i den övre hälften..

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 07:30

Barn utsatta för rökande

Foto: TT
Skånska barn mår överlag bra. Men ett av de största problemen med barns hälsa är deras exponering av vuxnas tobaksrökning, enligt en ny barnhälsorapport.
– Barn i Skåne mår överlag bra, men det finns brister som vi måste titta på.

BT - 25 nov 14 kl. 10:55

BO larmar om EU-migranters barn

Barnombudsmannen slår larm om situationen för barn till fattiga EU-migranter i Sverige - det kan krävas lagändringar, anser han. Mioara från Rumänien oroar sig för att hon och sonen Leno, snart sex månader, ska behöva flytta tillbaka till den husvagn i Malmö där hon tidigare bott. "Odöpt gosse, adress: okänd, bostadslös (husvagn)".

BT - 01 feb 13 kl. 09:13

Låt alla få lyckas i skolan

Om man ber en fisk att klättra uppför ett träd så leder det till att fisken kommer att tro att den är korkad för att den inte kan det. Dessvärre finns det barn som går genom skolsystemet och radar upp misslyckanden för att de förväntas visa upp färdigheter som de inte har. Det sägs ofta att måttet på ett civiliserat samhälle är hur väl man tar hand om de svaga och jag instämmer i den tanken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.