Västerbottens Folkblad > Nyheter

Tuesday, 12 November, 16:47

Västerbottens Folkblad - 13 sep 11 kl. 00:40

Stolt över sin historiaTEATER: Mormors svarta ögon Dramaten Studion, Umeå folkets hus FINNE?I?SVERIGE. Tanja Lorentzons egna pjäs ?Mormors svarta ögon?
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Teater, Dramaten Studion, FINNE, Sverige, Lorentzons, Umeå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoltöver sin , historia
SmålandsPosten - 28 nov 13 kl. 06:27

Stolt historia går mot slutet

Det var en kulturinstitution som gav stolthet åt en växande stad. Den elfte september 1965 hade Emigrantinstitutet invigts av nytillträdde landshövningen, Gunnar Helén. På plats fanns Vilhelm Moberg, författaren som bara några år tidigare hade avslutat utvandrarsviten.

NT - 29 jan 18 kl. 16:30

En 70-årig klubb med stolt historia

Vargarna firade 70 år – med att hylla sin historia..

UNT - 08 aug 15 kl. 21:02

"Orgeln har en stolt historia"

Tonerna av den världsberömda cahmanorgeln färdades långt utanför Lövstabruks kyrka under lördagseftermiddagen när den första av två Cahmandagarna hölls..

Dagens Media - 24 sep 18 kl. 14:50

Anders Knave: "Titan har haft en stolt historia"

I en allt kärvare bransch förstår vd Anders Knave Nent Studios beslut att avveckla Titant. "Känslomässigt är det däremot väldigt tråkigt att ett av de äldsta varumärkena i produktionsbolagsbranschen går i graven", säger han till Dagens Media..

Dagens Media - 24 sep 18 kl. 14:50

Anders Knave: "Titan har en stolt historia"

I en allt kärvare bransch förstår vd Anders Knave Nent Studios beslut att avveckla Titan. "Känslomässigt är det däremot väldigt tråkigt att ett av de äldsta varumärkena i går i graven", säger han till Dagens Media..

Skånskan - 17 maj 19 kl. 08:00

Lindys historia på vita duken

Det började med en fängslande intervju och slutade med en dokumentärfilmsdebut. I dag är det biopremiär för skånska journalisten och regissören Ida Persson Lännerbergs dokumentär om skådespelaren och artisten Lindy Larsson.
– Jag kunde inte släppa hans historia efter intervjun och bara visste att jag måste göra det här, att det finns mer att berätta här, säger Ida Persson Lännerberg om starten för det fyra år långa filmprojektet.

BT - 27 jan 12 kl. 08:42

Mikael Hermansson: Det svåraste valet i Socialdemokraternas historia

Samma människor som för mindre än ett år sådan schabblade bort ett partiordförandeval, ska nu göra om och göra rätt. Därför är detta val det svåraste valet i partiets historia. Under torsdagen trängde sig VU-suppleanten Stefan Löfvens namn sig fram ur de inre rummen på Sveavägen 68.

SVT Debatt - 31 okt 13 kl. 12:14

Våga prata om vårt lands mörka historia

KOLONIALISM I jämförelse med Storbritannien har Sverige aldrig varit ett kolonialvälde att tala om. Men det innebär inte att vi inte har något att skämmas över. Ju mer man undersöker Sveriges förflutna, desto mer mörka historier uppdagas.

Kristianstadsbladet - 31 jul 12 kl. 10:30

Kretsloppets fader vill ha grön historia

Centerpartisten Olof Johansson är stolt över epitetet ?kretsloppets fader?. Som lantbrukarson har miljöengagemanget djupa rötter.

Dalarnas tidningar - 06 jul 15 kl. 03:48

Lloyd: "Vi skrev just historia"

– Mållös. . .

Dalarnas tidningar - 06 jul 15 kl. 05:27

VM-hjälten: "Vi skrev just historia"

– Mållös. . .

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.