Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 15 November, 12:13

Västerbottens Folkblad - 13 sep 11 kl. 00:44

Landstinget ska rivahus i sjukhusparkenUME Tv hus i den s kallade sjukhusparken vid Norrlands universitetssjukhus ska rivas. ? Det var en nyhet, sger en av hyresgsterna. ?EN?
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landstingetska , rivahusi , sjukhusparken
SmålandsPosten - 06 feb 14 kl. 09:41

Konkurrensverket tar landstinget till domstol

Konkurrensverket tar Landstinget Kronoberg till domstol och ansöker om böter på 200 000 kronor. Det efter Smålandpostens avslöjande att landstinget struntade i att följa lagen om offentlig upphandling när man anlitade upphandlingskonsulter. Smålandsposten kunde i slutet av förra året visa att landstinget hade anlitat upphandlingskonsulter från företaget Solving efeso för att effektivisera sina upphandlingar.

Barometern - 25 okt 13 kl. 08:35

Landstinget i Sverigetoppen

Barometern har fel. Vi rödgröna partier har inte regeringen att tacka för att landstinget har fått återbetalningar från AFA-försäkringen. Vi får tillbaka premier som vi själva har betalt in.

Barometern - 25 okt 13 kl. 08:35

Landstinget i Sverigetoppen

Barometern har fel. Vi rödgröna partier har inte regeringen att tacka för att landstinget har fått återbetalningar från AFA-försäkringen. Vi får tillbaka premier som vi själva har betalt in.

SmålandsPosten - 23 dec 13 kl. 13:59

Landstinget överklagar dom om kontant betalning

Landstinget vill ha ytterligare en rättslig prövning om rätten att betala med kontanter inom landstinget. Det strider mot lagen när Landstinget begränsar möjligheten till kontantbetalning konstaterade förvaltningsrätten i en dom i början av december. Men landstinget Kronoberg vänder sig nu till kammarrätten för att få ytterligare en prövning eftersom man tillsammans med sakkunniga jurister har bedömt att frågan inte har prövats rättsligt förut.

SmålandsPosten - 09 jan 14 kl. 06:27

Landstinget ska syssla med sjukvård - inte friskvård

Från och med årsskiftet är det slut med friskvårdsträning på länets vårdcentraler.
Det har skapat upprörda känslor bland pensionärer:
– Jag tycker det är skrämmande av landstinget, säger en person. Patienter som har fått rehabiliteringsträning har i en del fall valt att fortsätta träna vid sin vårdcentrals gym även efter avslutad behandling.

SmålandsPosten - 30 sep 14 kl. 06:17

Landstinget Kronoberg tvingas göra om upphandling av tjänster

När Landstinget Kronoberg upphandlade psykoterapeutiska tjänster behandlade man inte alla leverantörer lika. Dessutom fanns en rad oklarheter i förfrågningsunderlaget.
Det konstaterar förvaltningsrätten som nu tvingar landstinget att göra om upphandlingen.

SmålandsPosten - 26 mar 14 kl. 10:29

Landstinget döms till böter för otillåten upphandling

Förvaltningsrätten dömer Landstinget Kronoberg till böter på 185 000 kronor. Det efter Smålandspostens avslöjande att landstinget anlitat upphandlingskonsulter genom en otillåten direktupphandling. Upphandlingskonsulterna från företaget Solving Efeso skulle hjälpa Landstinget Kronoberg att effektivisera sina upphandlingar.

SmålandsPosten - 02 jun 14 kl. 06:15

Landstinget vill ge flygplatsen ytterligare 4,2 miljoner i bidrag

Landstinget Kronoberg har som majoritetsägare av Småland airport skjutit till åtskilliga miljoner­ i bidrag för att täcka flygplatsens underskott.
Nu vill alliansen i landstinget utöka bidragen med ytterligare 1,4 miljoner kronor per år de närmaste tre åren. – Vi vill tydligt markera att vi slår vakt om flygplatsen, säger landstingsrådet Sven Sunesson (C).

SmålandsPosten - 03 jun 14 kl. 07:00

Landstinget bör avveckla sitt ägande i Småland airport

Det må framstå som en nyhet för tidningens läsare men Landstinget Kronoberg är faktiskt del­ägare i en flygplats. Att landstingets huvud­ansvar är sjukvård är säkert de flesta införstådda med, men att landstinget årligen tillskjuter flera miljoner för att hålla en förlustbringande flygverksamhet vid liv, framstår som bisarrt. Inför årets budgetarbete som fullmäktige ska ta ställning till i juni föreslås anslaget till och med höjas från 5,4 Mkr till 7 Mkr.

SmålandsPosten - 15 nov 14 kl. 09:04

Landstinget tvingas betala 141 miljoner

Landstinget Kronoberg tvingas betala 141 miljoner kronor till försäkringsbolaget LÖF under nästa år.
Ett nytt regelverk inom EU är orsaken. Patienter som drabbas av skador i samband med vårdbesök kan få ersättning via Patientförsäkringen LÖF – ett försäkrings- bolag som ägs och finansieras gemensamt av landets landsting och regioner.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.