Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 15 November, 10:55

Västerbottens Folkblad - 13 sep 11 kl. 00:37

Större chans att bli lärare i UmeåUMEÅ Umeå universitet får ett 20-tal extra platser på lärarutbildningen nästa år. Det är regeringens besked efter beslutet att omfördela utbildningsplatser mellan lärosätena. ? Vi är en av vinnarna, konstaterar Anders Fällström, vicerektor vid Umeå universitet.UMEÅ Umeå universitet får ett ?
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Umeå, UMEÅ Umeå, Anders Fällström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Större chansatt bli , lärarei , Umeå
Västerbottens Folkblad - 25 jan 19 kl. 21:22

Blågul chans för Umeå-spelaren

Uttagen i blågula EM-kvaltruppen: ”En bekräftelse på att det går bra i Umeå” Umeå BSKT:s center André Nilsson, 28 år och 209 centimeter, har utvecklats stadigt sedan flytten från Sundsvall till Umeå. Sent på fredagskvällen vid 21-tiden  kom ett efterlängtat besked: En plats i seniorlandslaget. André Nilsson spelade i landslaget som junior i U18 och […].

Västerbottens Folkblad - 25 jan 19 kl. 21:22

[PLUS] Blågul chans för Umeå-spelaren

Uttagen i blågula EM-kvaltruppen: "En bekräftelse på att det går bra i Umeå".

Västerbottens Folkblad - 30 mar 17 kl. 11:36

Snabbspår ger utländska lärare en chans att återvända till skolan

Ett snabbspår för ett 40-tal utländska lärare startar vid Umeå universitet. Syftet är att ta tillvara kompetens hos nyanlända och överbrygga en stor brist på lärare och förskollärare. Det är Umeå universitet och Arbetsförmedlingen som skapat förutsättningar för att kunna genomföra utbildningen, som för första gången genomförs på distans.

Västerbottens Folkblad - 28 feb 14 kl. 13:46

Ny länsförare får VM-chans

SKOTER. David Reponen, Storuman, får chansen att köra VM i skotercross i Skellefteå. SM-tvåan från Umeå har fått sent klartecken.

Uppsalanyheter.se - 13 okt 19 kl. 00:04

Umeåseger på Löten, Uppsala chanslösa

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 14:19

Umeå 2014: Nu ska snön brinna

Efter år av förberedelser ska snön äntligen brinna. Inför den spektakulära invigningshelgen försöker ledningen för Umeå 2014 nu införliva även några av stadens kritiska musiker i kulturhuvudstadsåret.
Håller isen?

Trelleborgs Allehanda - 20 jan 14 kl. 14:19

Umeå 2014: Nu ska snön brinna

Efter år av förberedelser ska snön äntligen brinna. Inför den spektakulära invigningshelgen försöker ledningen för Umeå 2014 nu införliva även några av stadens kritiska musiker i kulturhuvudstadsåret.
Håller isen?

Västerbottens Folkblad - 08 jan 16 kl. 20:18

Umeåbo har miljonchans

En Umeåbo har nu chans att bli miljonär. På måndag, 11/1, har 84-åriga Brita Mikaelsson chans att vinna hela 5 miljoner när hon skrapar TV-triss i Nyhetsmorgon. Oavsett hur det går med skrapet går hon inte lottlös.

Västerbottens Folkblad - 08 okt 16 kl. 14:55

Umeå FC i underläge

Umeå FC ligger i halvtid under på hemmplan mot bottenlaget Sleipner. I lördagens onmgång av herrarnas norretta började Umeå FC bra den första kvarten och tog ledningen genom Radoslaw Erlich. Men sedan tappade UFC spelet och det blev i stället gästande jumbolaget Sleipner från Norrköping som vaskade fram chans på chans.

Skånskan - 21 nov 16 kl. 08:30

Här är yrkena med största chans till jobb

Skåne Nu är det hög tid att söka till gymnasiet. Nu har arbetsförmedlingen listat yrkena med störst jobbchanser på fem och tio års sikt. Här är yrkena med stor brist på arbetsplats inom fem eller tio år: Högskolenivå
Förskollärare- och fritidspedagoger
Gymnasielärare
Ingenjörsyrken
IT-yrken
Läkare
Lärare i grundskolan
Sjuksköterskor
Specialpedagoger
Tandläkare Övriga utbildningsnivåer: 
Bil- och lastbilsmekaniker
Bussförare
Undersköterskor
Lokförare
Tandsköterskor
CNC-operatörer
Kickar
Maskinoperatörer
Byggyrken ERWP.

Sydsvenskan - 22 apr 16 kl. 21:40

Umeå utjämnade — rejält

Umeå Udominate har bytt skepnad under SM-finalspelet i basket. I den första matchen blev det förlust mot Luleå, men i den andra dominerade Umeålaget fullständigt och utjämnade till 1—1 i matcher, i bäst av fem.Det blev seger med 100—69 inför säsongens största publiksiffra i Umeå Energi Arena — 1 709 personer.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.