BT > Utrikes

Friday, 22 November, 13:37

BT - 12 sep 11 kl. 23:46

Minst 20 pilgrimer dödade i IrakMinst 20 shiamuslimska pilgrimer sköts på måndagen ihjäl i den huvudsakligen sunnitiska provinsen Anbar i västra Irak, enligt uppgifter från flera myndigheter.
Pilgrimerna reste genom öknen i en buss, när de vid en vägspärr stoppades av beväpnade män. Enligt polisen tvingade skyttarna sedan pilgrimerna av bussen och sköt dem med automatvapen.
Området ligger cirka 30 mil väster om Bagdad.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Irak, Anbar, Bagdad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minst 20 pilgrimer, dödadei , Irak
BT - 07 jun 13 kl. 17:57

Tio pilgrimer dödade i Irak

Tio människor dog och 30 skadades när en självmordsbombare i bil körde in i en buss i Muqdadiya, åtta mil nordost om Iraks huvudstad Bagdad. Sunnimuslimska rebeller anklagas för att ligga bakom dådet. I bussen färdades shiamuslimska pilgrimer från Iran.

NT - 07 jun 13 kl. 14:04

Nio pilgrimer dödade i Irak

Minst nio personer dog när en självmordsbombare i bil körde in i en buss i Muqdadiya, åtta mil nordost om Iraks huvudstad Bagdad. Bakom fredagens attack ligger troligen sunnimuslimska rebeller. I bussen färdades shiamuslimska pilgrimer från Iran..

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 23:49

Pilgrimer dödade i Irak

Minst 20 shiamuslimska pilgrimer sköts på måndagen ihjäl i den huvudsakligen sunnitiska provinsen Anbar i västra Irak, enligt uppgifter från flera myndigheter.
Pilgrimerna reste genom öknen i en buss, när de vid en vägspärr stoppades av beväpnade män. Enligt polisen tvingade skyttarna sedan pilgrimerna av bussen och sköt dem med automatvapen.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 13:43

Pilgrimer attackerade i Irak


En våg av våld svepte i dag över Irak i samband med shiamuslimska pilgrimsfärder mot den religiöst viktiga staden Karbala. Ett 20-tal personer dödades vid attentat som ofta verkade vara samordnande för att maximera skadorna.I Baquba, norr om Bagdad, dödades åtta personer och ytterligare ett 30-tal skadades vid tre bombdåd som genomfördes samtidigt.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 13:40

Pilgrimer attackerade i Irak


En våg av våld svepte över Irak på onsdagen i samband med shiamuslimska pilgrimsfärder mot den religiöst viktiga staden Karbala. Ett 20-tal personer dödades vid attentat som ofta verkade vara samordnande för att maximera skadorna.I Baquba, norr om Bagdad, dödades åtta personer och ytterligare ett 30-tal skadades vid tre bombdåd som genomfördes samtidigt.

BT - 13 nov 13 kl. 13:45

Pilgrimer attackerade i Irak

En våg av våld svepte i dag över Irak i samband med shiamuslimska pilgrimsfärder mot den religiöst viktiga staden Karbala. Ett 20-tal personer dödades vid attentat som ofta verkade vara samordnande för att maximera skadorna. I Baquba, norr om Bagdad, dödades åtta personer och ytterligare ett 30-tal skadades vid tre bombdåd som genomfördes samtidigt.

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 17 kl. 21:02

Sex pilgrimer dödade i Kashmir

Sex hinduiska pilgrimer dödades och 13 skadades när deras buss besköts av misstänkta muslimska separatister i indiska Kashmir på måndagen. Fem av de döda var kvinnor. På bussen fanns omkring 50 personer som var på väg tillbaka från Amarnath-grottan i Hi.

SmålandsPosten - 10 jul 17 kl. 21:02

Sex pilgrimer dödade i Kashmir

Sex hinduiska pilgrimer dödades och 13 skadades när deras buss besköts av misstänkta muslimska separatister i indiska Kashmir på måndagen. Fem av de döda var kvinnor.(TT).

Barometern - 10 jul 17 kl. 21:02

Sex pilgrimer dödade i Kashmir

Sex hinduiska pilgrimer dödades och 13 skadades när deras buss besköts av misstänkta muslimska separatister i indiska Kashmir på måndagen. Fem av de döda var kvinnor.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 jul 17 kl. 21:02

Sex pilgrimer dödade i Kashmir

Sex hinduiska pilgrimer dödades och 13 skadades när deras buss besköts av misstänkta muslimska separatister i indiska Kashmir på måndagen. Fem av de döda var kvinnor.(TT).

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.