Aftonbladet > Nyheter

Monday, 11 November, 23:01

Aftonbladet - 12 sep 11 kl. 23:16

Fremskrittspartiet gör katastrofval i NorgeEtt drömval för konservativa Höyre ? och en katastrof för FremskrittspartietUtøya-effekt i de norska kommun- och fylkesvalen..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Norge, Höyre, FremskrittspartietUtøya

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fremskrittspartiet, gör, katastrofvali , Norge
SvD - 11 jun 11 kl. 09:48

Fremskrittspartiet går bakåt i Norge

Det norska Fremskrittspartiet har fallit till den lägsta nivån på tio år i opinionsmätningarna. Medan populisterna ökar i övriga Norden, och då främst i Finland, har Siv Jensen problem med formen både bokstavligt och politiskt sett..

Nyheter 24 - 13 sep 11 kl. 08:26

Efter Utøya - Katastrofval för Fremskrittspartiet


Lokalvalen i Norge tydligt påverkade av terrormorden den 22 juli. OSLO. Lokalvalet i Norge på måndagen innebar å den ena sidan stora framgångar för konservativa partiet Höyre och socialdemokratiska Arbeiderpartiet.

Sydsvenskan - 23 jul 11 kl. 13:53

"Norge mer islamfientligt"

Till skillnad från i Sverige finns det få högerextrema grupper i Norge. Däremot är islamfientligheten större, säger Majoran Vivekananthan, chefredaktör för den norska flerkulturella tidningen Utrop.
?

BT - 21 aug 11 kl. 12:17

En månad efter massakern ? snart går Norge till val

I dag är det drygt en månad sedan terrordåden i Oslo och på Utöya. Än sörjer Norge. Men nu har ?

BT - 30 sep 13 kl. 21:24

Historisk regeringsbildning i Norge

I en historisk regeringsbildning i Norge går Høyre och dess partiledare Erna Solberg samman med högerpopulistiska Fremskrittspartiet. För första gången sitter därmed Fremskrittspartiet i en regering. På en presskonferens i stortinget i Oslo meddelade den blivande statsministern Erna Solberg på måndagskvällen att konservativa Høyre och Fremskrittspartiet ska börja förhandla om en kommande regeringsbildning.

BT - 25 sep 13 kl. 20:19

Norge: Partisamtal fortsätter

Det går trögt i de borgerliga regeringssonderingarna i Norge, men samtalen fortsätter. Blivande statsministern Erna Solberg och hennes konservativa Høyre kan regera ensamma med Fremskrittspartiet - men målsättningen med sonderingarna har hela tiden varit att få med Kristelig Folkeparti och det fjärde borgerliga partiet, liberala Venstre.På onsdagskvällen, sedan alla de fyra berörda partierna haft styrelsemöten, sade Solberg att hon hade fått klartecken från samtliga att fortsätta samtalen.

Barometern - 10 jun 14 kl. 21:34

Kommunalt förbud mot tiggeri i Norge

Norge inför kommunalt tiggeriförbud från den 1 juli. Nästa år blir förbudet nationellt. Uppgörelsen kallas "skamlig" av regeringens stödpartier.

P3 - 09 sep 13 kl. 06:00

Svenska invandrare ok i Fremskrittspartiets Norge

Vinner Høyre i valet i Norge i dag, kan partiledaren Erna Solberg komma att bilda regering med högerpopulistiska Fremskrittspartiet som vill minska invandringen till Norge kraftigt. Men svenska invandrare är inte ett problem, säger Anders Anundsen Stortingsrepresentant för Fremskrittspartiet..

Alliansfritt Sverige - 17 okt 13 kl. 20:39

Alliansens utredning: ?Fremskrittspartiet är främlingsfientligt? ? Men det var innan de vann valet

Fredrik Reinfeldt är inte främlingsfientlig, även om somliga på vänsterkanten tycks tro det. Han är rentav bra på att markera mot främlingsfientlighet. Utom när den kommer från hans eget parti eller från hans ideologiska kollegor runt om i Europa.

Kristianstadsbladet - 25 okt 14 kl. 14:41

Motigt för Fremskrittspartiet


Fremskrittspartiet tappar i en opinionsmätning publicerad i tidningen Dagens Næringsliv. Partiet, som styr Norge tillsammans med Høyre, får bara 12,2 procent, en nedgång med 1,5 procentenheter jämfört med mätningen i september. Det är den sämsta siffran sedan 1997.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 1 timme sedan

"Utrotat" hjortdjur återupptäckt

Aftonbladet - 1 timme sedan

Gustav Fridolin skiljer sig

Aftonbladet - 8 timmar sedan

Valet i Spanien blev en nyfascistisk triumf

Aftonbladet - 3 timmar sedan

LIVE: Följ Fotbollsgalan 2019

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.