Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 21 November, 12:38

Nyhetskanalen - 12 sep 11 kl. 21:35

De två stora partierna framåtEtt drömval för konservativa Höyre, en katastrof för Fremskrittspartiet. Så såg prognosen ut för de norska kommun- och fylkesvalen sent på måndagskvälllen.

.
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Höyre, Fremskrittspartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De tvåstora , partierna, framåt
DN - 14 sep 18 kl. 19:54

Partierna gick framåt i sina starkaste kommunfästen

Stora blev ännu större. I sina starkaste fästen i kommunerna gick partierna framåt jämfört med förra valet. – Man blir ödmjuk, säger kommunalrådet Mathias Lindkvist (S) om 63,5 procent av rösterna i Munkfors..

YLE - 03 jan 17 kl. 07:08

Rödgröna partierna framåt - Sannfinländarna rasar i huvudstadsregionen

De gröna, SDP och Vänsterförbundet ser ut att klara sig bra i vårens kommunalval i huvudstadsregionen. Däremot ser Samlingspartiet och i synnerhet Sannfinländarna ut att gå mot valförlust. Stödet för SFP ser ut att vara rätt oförändrat.

Politologerna - 23 maj 14 kl. 11:41

Hur mår de politiska partierna?

Detta inlägg är samförfattat av Gissur Ó Erlingsson och Mikael Persson. *** På DN-debatt tidigare i veckan tog vi upp frågan om hur de politiska partierna mår i Sverige. Vi vill här ta tillfället i akt att kort presentera några av de data vi refererar till.

Cornucopia - 10 dec 18 kl. 17:34

Enkätresultat: Konservativa blocket starkt framåt vid extraval - Liberalerna utplånas

Resultatet från förmiddagens läsarundersökningen är nu inne, och den visar på att ett extraval skulle stärka det konservativa blocket starkt, medan Liberalerna i princip utplånas som parti efter att ha röstat mot Ulf Kristersson (M) som statsminister och istället valt att börja förhandla med kommunisterna i Vänsterpartiet om en socialistisk regering. Småpartierna utanför riksdagen straffas också hårt vid ett extraval, när deras väljare istället fokuserar på regeringsbildning. Skulle siffrorna stämma får det konservativa blocket egen majoritet med 50.

YLE - 20 maj 14 kl. 10:42

Småpartierna siktar framåt

Av de fjorton partier som siktar på parlamentsposter i EU, är sex mycket små. Självständighetspartiet, Köyhien Asialla, Piratpartiet, Förändring 2011, Finlands kommunistiska parti och Sinivalkoinen rintama saknar plats i riksdagen men kandiderar nu i EU-valet, utan realistiska chanser till mandat. Politiskt pendlar de små partierna från ytterhögern till den yttre vänsterkanten så de har sinsemellan har en väldigt olika profil.

Supermiljöbloggen - 22 dec 14 kl. 09:14

Anders Wijkman: ”Nu kan partierna ta revansch”

Debatten inför nyvalet innehåller många olika dimensioner. Mest har det hittills handlat om vem som har ansvaret – eller skulden – för att det över huvud taget blir nyval. Men långt viktigare är naturligtvis att granska och diskutera de sakfrågor kring vilka partierna ska bygga sin valrörelse.

BT - 05 jan 14 kl. 12:20

Nya vallöften vaskas fram

Regeringspartierna vaskar nu fram vallöften som de hoppas ska bli räddningen i valet. Men valmanifestet ser inte ut att bli något pengaregn över väljarna. De fyra partierna har alla haft sina kongresser under hösten och besluten där är viktiga för de arbetsgrupper som nu arbetar med ett politiskt program för Alliansen nästa mandatperiod.

YLE - 08 sep 16 kl. 05:26

Partimätning: SDP och Sannfinländarna framåt – Centern backar

Socialdemokraterna och Sannfinländarna går framåt i Yles partimätning. Statsministerpartiet Centern backar däremot en aning. Överlag är förändringarna små jämfört med motsvarande mätning i juli.

Politologerna - 06 jan 14 kl. 11:00

Reformer i kommunpolitiken: Binder partierna ris för egen rygg?

Då och då gästspelar jag som krönikör i Södermanlands Nyheter (de är s.a.s.

YLE - 04 apr 15 kl. 12:00

Orden partierna älskar att använda

Att Samlingspartiet ofta använder ordet ekonomi eller att Sannfinländarna betonar finländskhet i valprogrammen överraskar inte. Men varför använder Kristdemokraterna "man" så ofta? Vi kollade hur många gånger vissa ord förekommer i valprogrammen.

SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 07:48

Partierna lovar och satsar

Valet närmar sig med stormsteg. Partiernas budgetalternativ är ännu inte presenterade men löften och satsningar har redan läckt ut från budget- förhandlingarna på Öland. Partierna arbetar just nu med att ta fram sina olika­ budgetalternativ för 2015.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.