SVT > Videos

Friday, 22 November, 06:28

SVT - 12 sep 11 kl. 22:04

Höjda ersättningar till toppchefer i pensionsbolag
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjda, ersättningartill , toppcheferi , pensionsbolag
SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 06:46

Kronobergs unga får betala för höjda ersättningar

De moderata riksdags­ledamöterna Katarina Brännström och Johan Hultberg skriver på dagens debatt en kommentar till Tomas Eneroths (S) och Monica Haiders (S) debattartikel, Regeringen satsar på Krono­bergs län, från den 30 oktober. Tomas Eneroth (S) och Monica Haider (S) för­söker ge sken av att den rödgröna regeringens budget innebär stora satsningar på Kronobergs län.
Det är inte mycket i den beskrivningen som stämmer men om en punkt kan vi vara överens?

Norrtelje Tidning - 12 jun 17 kl. 15:11

Lokalt avtal ger deltidsbrandmännen höjda ersättningar: "Det har varit oroligt"

När det nya centrala avtalet för deltidsbrandmän var klart höjdes många kritiska röster mot utformningen. Nu har Norrtälje kommun tecknat ett lokalt avtal som kommer att höja ersättningarna till deltidsbrandmännen.
– Det känns som ett modernt avtal som ger oss möjligheten att både behålla kompetens och rekrytera personal, säger räddningschef Magnus Wallin..

HBL - 17 feb 15 kl. 17:34

Air Finland-kunder börjar få ersättningar

Ersättningarna till kunder som drabbades av flygbolaget Air Finlands konkurs börjar betalas ut den här veckan, uppger Konkurrens- och konsumentverket. Man räknar med att alla ersättningar ska vara betalda före slutet av mars.Air Finland gick i konkurs sommaren 2012.

YLE - 15 jan 14 kl. 10:14

Air Finland-ersättningar dröjer

Det kommer att dröja innan ersättningar kan betalas ut till flygbolaget Air Finlands kunder, meddelar Konkurrens- och konsumentverket. Air Finland gick i konkurs sommaren 2012 och ungefär 3 000 kunder ansökte om ersättning. En del av Air Finlands kunder var missnöjda med ersättningsbeloppet och det är oklart hur länge det tar innan förvaltningsrätterna har behandlat fallen.

YLE - 08 okt 12 kl. 16:38

Ersättningar - kanske

Översvämningarna i Södra Österbotten och norra Satakunta har varit exceptionella och de drabbade områdena behöver stöd av staten, säger jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen (Saml). Enligt Koskinen kan staten erbjuda ersättningar för dem som har drabbats av skador på byggnader eller lösöre. Också skördeskador kan ersättas, anser ministern.

YLE - 08 okt 12 kl. 15:47

Ersättningar på olika villkor

Översvämningsskadorna i de österbottniska landskapen kan bli dyra, men det kan vara svårt att veta varifrån man kan söka ersättning. Beroende på försäkringsbolag kan man ty sig till hemförsäkringen, men i de flesta fall täcker den ändå inte översvämningsskador. Enligt lagen kan staten ersätta upp till 80 procent av skadorna som orsakas av exceptionella översvämningar.

SR - 20 dec 16 kl. 07:20

"Grundproblemet är konstnärernas ersättningar"

Kulturnytt har i flera inslag kunnat berätta om konstnärer som kan tvingas flytta ut ur sina ateljéer på grund av höjda hyror eller fastigheter som privatiseras eller omvandlas till bostäder. Enligt Katarina Jönsson Norling – ordförande för Konstnärernas riksorganisation – är grundproblemet konstnärernas låga ersättningar..

YLE - 31 aug 16 kl. 05:00

Stora skillnader i de ersättningar som företagare får för läroavtal

De ersättningar som läroavtalsbyråerna betalar åt företagare som ingår läroavtal varierar kraftigt. Summorna kan variera med hundratals euro i månaden trots att avtalen gäller för samma examen och är till synes identiska. - Det låter besynnerligt men en förklaring till variationerna kan vara att alla avtal förhandlas från fall till fall och ersättningarna som betalas ut beror på hur mycket stöd eleverna förväntas behöva på arbetsplatsen, säger läroavtalsplaneraren Anders Levin vid yrkesskolan Axxell som ansvarar för läroavtalen i Åboland.

YLE - 03 okt 14 kl. 09:51

Talvivaaradrabbade kan bli utan ersättningar

Talvivaaragruvans skuldsaneringsprogram kan leda till att de som har drabbats av gruvans miljöproblem blir helt utan ersättningar. Den bedömningen gör den tidigare ministern för statens ägarstyrning, Pekka Haavisto från De gröna. I skuldsaneringsprogrammet föreslås att ersättningarna för utsläppen i vattendragen vid Talvivaaragruvan ska behandlas som saneringsskuld.

YLE - 03 okt 14 kl. 09:51

Talvivaaradrabbade kan bli utan ersättningar - oskäligt, säger Haavisto

Talvivaaragruvans skuldsaneringsprogram kan leda till att de som har drabbats av gruvans miljöproblem blir helt utan ersättningar. Den bedömningen gör den tidigare ministern för statens ägarstyrning, Pekka Haavisto från De gröna. I skuldsaneringsprogrammet föreslås att ersättningarna för utsläppen i vattendragen vid Talvivaaragruvan ska behandlas som saneringsskuld.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:40

Attendo kompenserar Hangö - Raseborg kräver också ersättningar

Hangö och Raseborg kräver att vårdbolaget Attendo ska följa avtalen för de privata vårdhemmen i regionen. Attendo betalar ersättningar till Hangö. Raseborg kommer å sin sida att be om kompensation.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.