Sydsvenskan > Nyheter

Sunday, 17 November, 20:42

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 21:56

Kävlinge tar emot flyktingbarnEfter att regeringen vädjat i flera år om att kommunerna ska hjälpa till att ta emot ensamkommande flyktingbarn beslöt Kävlinge igår kväll att teckna ett avtal med Migrationsverket.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Olsson Sverigedemokrater, Kävlingebor, Kävlinge, Migrationsverket, Pia Almström, Pilgården, VoB Syd AB, Skåne, Kronobergs, Kenneth Sandberg, KBO, Kävlingeborna, Erik Nordmark, Roland Palmqvist, Pia, Palmqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kävlinge, tar, emot, flyktingbarn
Sydöstran - 15 feb 11 kl. 03:00

Klart att Sölvesborg tar emot flyktingbarn

SÖLVESBORG Sölvesborgs kommun ska ta emot fem ensamkommande flyktingbarn. På gårdagens kommunfullmäktige blev beslutet definitivt. Men Sverigedemokraterna reserverade sig mot förslaget och debatten blev stundtals känslosam..

ÖstersundsPosten - 30 sep 13 kl. 20:41

Ragunda tar emot flyktingbarn

Även Ragunda kommun kommer nu att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Det beslutade kommunstyrelsen på måndagen. Enligt det avtal som ska tecknas med Migrationsverket rör det sig om 12 platser varav fyra avser asylsökande..

Alingsås tidning - 11 jan 14 kl. 08:23

Vårgårda tar emot flyktingbarn 

VÅRGÅRDA: Vårgårda har ingått ett avtal med Migrationsverket om att ta emot fem ensamkommande asylsökande barn och ungdomar..

Expressen - 15 dec 15 kl. 01:19

Bidrag till kommuner som tar emot flyktingbarn

Regeringen ger 200 miljoner kronor till de kommuner som tagit emot flest nyanlända barn och ungdomar i år. – Det är ofta de som har svårare att omfördela resurser på ett fungerade sätt när man får en stor ökning av antalet barn, säger utbildningsminister Gustav Fridolin, MP..

BT - 16 maj 13 kl. 08:04

Kommunerna måste ta emot flyktingbarn

Att några få kommuner i Sverige fått ta ett stort ansvar i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn och ungdomar har lett till en ohållbar situation. Därför är det glädjande att regeringen nu kommit överens med Miljöpartiet om att alla kommuner ska tvingas delta i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn och ungdomar. Det nuvarande systemet är uppbyggt så att några få mottagarkommuner i landet har en ständig beredskap för att ta hand om barnen och ungdomarna när det anländer till Sverige.

Barometern - 05 dec 13 kl. 08:26

Kalmar tar emot för få flyktingbarn

Kalmar län tar emot färre ensamma flyktingbarn än andra kommuner i Sverige. Från och med årsskiftet kommer det vara lag på att kommuner inte längre kan säga nej. "I dag finns 22 asylplatser för ensamkommande flyktingbarn i länet och vi ska ha 75, så vi hör till de län som ligger längst ifrån de planerade fördelningstalen", säger Moa Brändström, handläggare på länsstyrelsen i Kalmar till SR Kalmar.

YLE - 18 maj 16 kl. 11:59

”Glädjande att Östnyland tar emot så många kvotflyktingar”

Behovet av kommunplatser för flyktingar som får uppehållstillstånd är skriande. Bland annat ser Borgå ut att öka sin kvot rejält, från 25 till 119 i år. Martina Lindroos, chef för asylboendena i Borgå, är glad över signalerna från kommunerna.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 11 kl. 14:12

Vellinge tar emot fler flyktingbarn

Vellinge tar emot ytterligare minst fem ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsen har beslutat att förlänga det avtal som i fjol tecknades med Migrationsverket med ett år. Beslutet togs då efter en hård debatt som uppstod när Malmö kommun etablerat ett transitboende i Hököpinge.

UNT - 27 jan 13 kl. 11:03

Heby tar emot fler flyktingbarn

Heby kommun tar emot fler ensamkommande flyktingbarn och ungdomar..

BT - 27 dec 14 kl. 14:58

Familjer som tar emot fosterbarn en bristvara

Det är brist på familjer som vill ta emot fosterbarn i sina hem. Med fler ensamkommande flyktingbarn i kommunen ökar trycket på socialtjänsten. Agneta Claesson är familjehems-sekreterare i Ulricehamns kommun.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.