Alliansfritt Sverige > Opinion

Wednesday, 13 November, 00:28

Alliansfritt Sverige - 12 sep 11 kl. 22:00

Bildts intressekonfliktMNGA STOLAR. De fngslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson var i Etiopien fr att granska det svenska oljebolaget Lundin Petroleums vergrepp p lokalbefolkningen i sin jakt p naturgas. Detta rapporterar ETC om och som plockats upp av Dagens Media och SVT.
Den som har det yttersta ansvaret fr att undstta dessa fngslade svenska medborgare r utrikesminister Carl Bildt (M), och han har ftt kritik fr sitt bristande engagemang. Problemet r bara att de fngslade journalisterna i frga var dr fr att granska det oljebolag Bildt tidigare satt i styrelsen fr - ett bolag som gjort sig knt fr sina samarbeten med tvivelaktiga regimer. Samma bolag som ocks, av den svenska klagarmyndigheten, utreds fr folkrttsbrott begngna under tiden Bildt satt i styrelsen.
Det r drfr av ltt insedda skl som han uttrycker sig s hr, som om de hade sig sjlva att skylla:Det hr r ju ett omrde vi har avrtt frn att resa till, fr det r ett farligt omrde.Ltt insedda skl, indeed.


Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildts, intressekonflikt
Nyheter 24 - 14 sep 11 kl. 14:47

Ministerförvirring om Afrika efter Bildts uttalande


Osäkerhet kring vem som verkligen fungerar som utrikesminister i världsdelen där Martin Schibbye och Johan Persson sitter fängslade. De senaste dagarna har det kommit fram Martin Schibbye och Johan Persson, de svenska journalister som sitter fängslade i Etiopien, var på plats i landet för att granska Lundin Petroleum, där Carl Bildt satt i styrelsen tills han blev utrikesminister. Något som lett till att Bildt kritiserats från flera håll ?

YLE - 02 dec 14 kl. 05:55

"Detta är en intressekonflikt"

En tjänsteman på Utrikesministeriet jobbar som rådgivare för stora advokatbyråer med miljonintressen i frihandelsavtalet mellan EU och USA. Otroligt, kommenterar professorn i internationell rätt Martti Koskenniemi till Spotlight. Akademiprofessor Martti Koskenniemi är vårt lands kanske mest ansedda expert på internationell rätt.

Alliansfritt Sverige - 28 sep 11 kl. 07:00

Bildts affärer kletar av sig på Reinfeldt


OLJA. Dagens Nyheter rapporterar:När Reinfeldt föreläste om Sveriges roll i världspolitiken, i regi av Utrikespolitiska föreningen, på Stockholms universitet fick han frågor om Bildts tidigare engagemang som styrelseledamot i ett Lundinbolag. Påverkar det synen på Bildt utifrån eller reser det frågor om han företräder andra intressen än Sveriges?

Nyheter 24 - 12 sep 11 kl. 17:55

Bildts personliga instressen i vägen för Etiopiensvenskarna


Shibbye och Persson på plats i Etiopien för att granska oljebolaget Lundin Petroleum. Ett bolag där utrikesminister Carl Bildt tidigare suttit i styrelsen. Martin Shibbye och Johan Persson, journalisterna som sitter fängslade i Etiopien, ska ha varit där för att granska det svenska oljebolaget Lundin Petroleum.

Sydsvenskan - 23 feb 11 kl. 00:05

Carl Bildts fria ord

Carl Bildt kritiseras för uttalanden om Libyen. Men kritikerna överdriver. Och fria ord skrämmer despoter mer än hårda ord.

YA - 25 okt 11 kl. 06:30

Carl Bildts paradoxer

Under den senaste tiden har det stormat kring utrikesminister Carl Bildt på grund av hans kopplingar till Lundin Petroleum. Förhoppningsvis kan detta också leda till att vi får en fördjupad diskussion om hur en borgerlig utrikespolitik bör se ut. Bristen på diskussion har länge varit ett problem, och skapat oklarhet.

Expressen - 13 jan 14 kl. 11:54

Johansson försvarar Bildts Sharon-tweet

Utrikesminister Carl Bildts tweet om Ariel Sharon har väckt starka reaktioner. I måndagens P1 morgon försvarades han av utrikesutskottets Mats Johansson (M): – Ja, nu tror jag inte att det är så många palestinier som läser Carl Bildts Twitter. – Det där är att försvara en groda med en groda.

Expressen - 19 aug 14 kl. 19:43

Björklund borde skylla på "Bildts flumskola"

Jan Björklund skyller PISA-resultatet på Socialdemokraterna - men i själva verket var det regeringen Bildts läroplan som gällde. Det konstaterar författaren Johan Wennström, som i dag släppte boken "Lärare utan frihet: När vänstern och högern kidnappade lärarprofessionen". - Det är en väldigt försåtlig retorik av Björklund.

SvD - 13 dec 11 kl. 23:22

I DO:s uppdrag finns en intressekonflikt

I DO:s uppdrag finns en intressekonflikt.

GöteborgsPosten - 09 jan 12 kl. 10:02

Intressekonflikt hos konkursförvaltarna

Saabs konkursförvaltare kan hamna i intressekonflikt kring frågor om varumärket Saab. Därför begär de att en medförvaltare ska sköta varumärkesfrågorna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.