BT > Nyheter

Monday, 18 November, 11:56

BT - 12 sep 11 kl. 21:24

Höyre valets segrare
Drygt en timme innan vallokalerna stängde, tydde allt på ett rekordhögt valdeltagande. Favorit i lokalvalen är konservativa Höyre som, enligt prognoser, gått framåt.

En prognos byggd på förhandsrösterna till fylkesvalet gör enligt NRK Höyre till valets segrare med 25,3 procent, en uppgång med över sex procentenheter. Följer gör Arbeiderpartiet med en mindre uppgång till 33,2 procent. Högerpopulistiska Fremskrittspartiet hamnar efter en ordentlig tillbakagång på 13 procent, en nedgång med dryga fem procentenheter.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Höyre, NRK Höyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Norge, Norges, SSB, Arbeiderpartiets, Jens Stoltenberg, Oslo, Stoltenberg, Carl Hagen, Hagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höyre, valets, segrare
SR - 24 okt 19 kl. 16:06

Evo Morales har utropat sig till valets segrare

Bolivias president Evo Morales har utropat sig till segrare i den gångna helgens presidentval. Men det är fortfarande oklart om hans främste utmanare Carlos Mesa kommer att acceptera det..

BT - 12 sep 11 kl. 21:28

Höyre spås som segrare i norskt val

En prognos byggd på förhandsrösterna till fylkesvalet i Norge gör enligt NRK Höyre till valets segrare med 25,3 procent, en uppgång med över sex procentenheter, följt av Arbeiderpartiet med en mindre uppgång till 33,2 procent.
Fremskrittspartiet hamnar efter en ordentlig tillbakagång på 13 procent, en nedgång med dryga fem procentenheter.
Högerpopulistiska Fremskrittspartiet såg ut att bli valets stora förlorare.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 21:08

Höyre spås som norsk segrare

Foto: Lise Åserud/SCANPIX NORGE
En prognos byggd på förhandsrösterna till fylkesvalet i Norge gör enligt NRK Höyre till valets segrare med 25,3 procent, en uppgång med över sex procentenheter, följt av Arbeiderpartiet med en mindre uppgång till 33,2 procent.
Fremskrittspartiet hamnar efter en ordentlig tillbakagång på 13 procent, en nedgång med dryga fem procentenheter. Högerpopulistiska Fremskrittspartiet såg ut att bli valets stora förlorare.

Nya Wermlands Tidningen - 04 jan 11 kl. 11:58

SEPTEMBER 2010: Besviken förlorare valets vinnare

Valets vinnare eller bittra förlorare? ? Jag är fruktansvärt besviken, sa Stina Bergström på valnatten i september.

DN - 09 sep 18 kl. 21:13

De extrema är valets förlorare – svaren finns i mitten

DN 10/9 2018. Även om extrema partier har gått framåt i 2018 års val får vi aldrig glömma ett obestridligt faktum: Den stora majoriteten väljare finns fortfarande i mitten. Det är de som är valets segrare.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 21:29

Höyre spås som segrare i norskt val

En prognos byggd på förhandsrösterna till fylkesvalet i Norge gör enligt NRK Höyre till valets segrare med 25,3 procent, en uppgång med över sex procentenheter, följt av Arbeiderpartiet med en mindre uppgång till 33,2 procent..

UNT - 12 sep 11 kl. 21:35

Höyre segrare i norska lokalvalet

En prognos byggd på förhandsrösterna till fylkesvalet i Norge gör enligt NRK Höyre till valets segrare med 25,3 procent, en uppgång med över sex procentenheter, följt av Arbeiderpartiet med en mindre uppgång till 33,2 procent..

SR - 26 feb 11 kl. 09:14

Fine Gael irländska valets segrare

Irlands största oppositionsparti ser ut att få leda landets nästa regering, visar en vallokalsundersökning publicerad av tv-bolaget RTE..

SvD - 11 okt 11 kl. 02:00

Det nya Polen valets segrare

Skånskan - 26 jan 15 kl. 08:03

Syriza valets segrare


Vänsterpartiet Syriza tog en historisk seger i söndagens grekiska val..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Fjärde raka för lag Edin i EM

BT - 45 minuter sedan

Rusning efter EM-premiärbiljetter

BT - 45 minuter sedan

Oro för att lokalt val ställs in i Hongkong

I helgen är det tänkt att Hongkongborna ska gå till ett viktigt lokalval. Men i ljuset av de våldsamma protester som skakar regionen växer oron för att valet ska ställas in. Valet är en symbolfråga för demokratiaktivisterna – men spelar också roll när Hongkongledaren Carrie Lams efterträdare ska utses..

BT - 45 minuter sedan

SMHI varnar för blixthalka

BT - 45 minuter sedan

Mörkertider är lika med Brecht

I mörka tider kommer man ändå att sjunga, skriver Brecht. Och just då blir det kanske också extra mycket Brecht. På Hipp i Malmö berättar Sven Boräng historien om en av den politiska dramatikens förgrundsgestalter..

BT - 1 timme sedan

1, 2 miljoner i oförutsedda kostnader – fortsatt nej till ridklubbens extrapengar

Kultur- och fritidsnämnden belastas med kostnader som de inte räknat med. Därför får Marks ridklubb nej till extrapengar för att täcka kostnader som uppkommit i samband med byggandet av det nya stallet. – Det är helt omöjligt att kunna säga ja nu, säger Birgitta Andersson (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden..

BT - 1 timme sedan

Iran kritiserar USA:s stöd för protesterna

Banker har satts i brand, offentliga byggnader attackerats och viktiga vägar har stängts av i Iran. Minst två personer har mist sina liv i de våldsamma bränsleprotesterna. Iran kritiserar USA:s uttalade stöd för de demonstrerande..

BT - 1 timme sedan

Ridklubben får nytt nej till extra pengar – likviditeten påverkas

På grund av att bygget av nya stallet drog ut på tiden fick klubben ökade kostnader och har svårt med likviditeten. Nu fick man på nytt avslag på ansökan om extra pengar. – Folk sliter ju för att detta ska gå runt så vi hade hoppats på ja, säger kassör Christina Axtelius..

BT - 1 timme sedan

Alphand öppnar för fartsatsning

Estelle Alphand har precis kommit tillbaka från en skada och har siktet inställt på att klättra i både slalom och storslalom. Samtidigt funderar hon redan nu på en fartsatsning senare i vinter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.