SvD > Nyheter

Friday, 22 November, 03:03

SvD - 12 sep 11 kl. 21:20

Halvt steg bakåt om fosterbarnMinistern bjuder in de rödgröna för att diskutera upprättelse..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halvt, steg, bakåtom , fosterbarn
Expressen - 11 feb 11 kl. 11:39

Kränkta fosterbarn ska få revansch

Ett stort steg har tagits i jakten på upprättelse för de fosterbarn som utsattes för kränkning och övergrepp under 1900-talet. -Men de ansvariga kan inte köpa sig fria, säger Göran Wall, en av de utsatta..

BT - 11 maj 12 kl. 00:40

Viktigt steg mot upprättelse

Det har varit en lång och vinglig väg, men i går beslutade ändå regeringen i enighet med oppositionen, minus SD, om att fosterbarn som utsatts för vanvård av samhället ska få upprättelse. Betydelsen av den ceremoniella upprättelsen i Blå Hallen i Stockholms stadshus i november förra året är svår att överskatta. Den nu aktuella överenskommelsen gäller den ekonomiska ersättningen.

YLE - 22 jan 15 kl. 05:45

Trettio barn köar för en familj i Helsingfors

Intresset för att ta emot ett barn som behöver omplaceras är rätt stort just nu. Helsingfors, Esbo och Vandas rekrytering i lördags samlade 70 personer som är intresserade av att bli familjevårdare eller stödfamiljer. Men behovet är konstant.

Skånskan - 28 dec 16 kl. 14:00

Paret som söker sina rötter

ERWP.fif(3)Skurup
Det började med en heldag på Lunds arkiv och slutade med en handskriven kärleksdikt av Hjalmar Gullberg. Ulla och Ivan Andersson har spårat släktingar nitton generationer tillbaka.

YLE - 22 nov 15 kl. 12:00

Svårt återförena flyktingfamiljer

Somaliska Nadifo flydde från sitt hemland till Finland, men hennes barn som nu är 10 och 13 får inte komma hit. Migrationsverket anser att familjelivet upphörde när Nadifo flydde. Somalierna får oftare avslag än andra när de ansöker om familjeåterförening.

Dagen - 20 jan 12 kl. 03:00

Odell ångrar inte att han blev utmanare

Om försoning är möjligt i Bosnien måste det också vara möjligt för Kristdemokraterna. Det säger Mats Odell i det här samtalet med ledarsidans Elisabeth Sandlund och Hasse Boström.

Parallellen med Bosnien hämtar han från sitt arbete inom de europeiska kristdemokratiska partiernas gemensamma organisation EPP, där tre bosniska partier - ett muslimskt, ett kroatiskt/katolskt och ett sekulärt - i försoningens namn sökt medlemskap.

GT - 17 jul 14 kl. 15:27

Tjänstefel att ta barnen från Eva och maken

För drygt fem år sedan tog Marks kommun Evas två fosterbarn från henne och hennes make. I dag dömdes en politiker och två tjänstemän för tjänstefel i och med den plötsliga omplaceringen. Ett steg i rätt riktning, menar Eva, men det hela är inte på något vis avslutat för hennes del..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.