Alliansfritt Sverige > Opinion

Saturday, 16 November, 22:06

Alliansfritt Sverige - 12 sep 11 kl. 19:11

Alliansens halvbackning om barnhemsbarnenPOPULISM. Barnhemsbarnen blir utan ersttning. Det var Alliansens beska medicin. Motiveringen igr var att det inte gick att hitta ett system som var rttsskert och rttvist. Detta trots att Norge, Island, Irland, Australien och Kanada har lyckats kompensera drabbade.
De rdgrna lackade ur och hotar att lgga ett utskottsinitiativ. D backar Alliansen och vill bjuda in oppositionen att lsa Alliansens problem. Ngot Alliansen inte velat innan frslaget lades. Men nu duger allts oppositionen, som inte ens har makten att tillstta utredningar, till att lsa regeringens misslyckande.
Larsson vill st ver kbbel r motiveringen. Men den riktiga orsaken r att hon vill att oppositionen ska lsa Alliansen schabbel.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansens, halvbackningom , barnhemsbarnen
SR - 31 okt 16 kl. 05:00

Missnöje efter utebliven upprättelse för barnhemsbarnen

Bara drygt hälften av de tidigare barnhemsbarnen som ansökte om ersättning av staten fick det. Både nämndens ordförande Göran Ewerlöf och justitieminister Morgan Johansson är missnöjda med att så många fick avslag..

SR - 30 jan 17 kl. 05:00

Ny kritik mot hantering av barnhemsbarnen

Sverige får återigen kritik för hur staten skött frågan om de före detta barnhemsbarnen, som skulle få kompensation och upprättelse efter att ha vanvårdats när de blev omhändertagna som barn. Över hälften av dem som sökte ersättning fick avslag – och nu dömer flera utländska forskare ut den svenska upprättelseprocessen och använder Sverige som ett varnande exempel..

Cornucopia - 24 sep 18 kl. 18:02

Talmansomröstningen visar att alliansens sympatier ligger hos SD

Dagens talmansomröstning visar att alliansens sympatier ligger hos SD snarare än hos socialisterna när ledamöterna kan smyga med det. Dock kan även en del socialdemokrater röstat på SD:s talmansalternativ.
Snart röstar riksdagen bort statsministern.

BT - 13 jan 14 kl. 14:46

Alliansens skolpolitik ger resultat i Borås

I Borås stad pågår för närvarande ett mycket lovvärt arbete för att förbättra resultaten i den kommunala skolan. Arbetet går under namnet ”Lust att lära – möjlighet att lyckas” och har tagits fram i politisk enighet just för att vi politiker delar ambitionen om en skola där alla lyckas.
Arbetet har fokuserat på tre saker: rektors pedagogiska ledarskap, lärarnas status och kunskapsresultaten.

Skånskan - 29 nov 18 kl. 17:04

Alliansens budget fick ja

Höör Fullmäktigeledamöterna bjöd på ovanligt mycket debatt under onsdagens sammanträde på Älvkullen.
Efter två och en halv timmar var första frågan på dagordningen – budgeten – avklarad.Alliansens budgetförslag – som de skickade ut till övriga partier i fullmäktige dagen före budgetsammanträdet – skiljer sig från kommunstyrelsens budgetförslag som partierna i Höörsmodellen tagit fram tidigare i år på så sätt att mer pengar skjuts till barn- och utbildningsnämnden (bun).

Alliansfritt Sverige - 04 jun 14 kl. 11:53

Alliansens konvent sammanfattat i en serie WTF-tweets

Vid korvgrillningen i Maramö blev enda resultatet ett Allianskonvent i juni 2014. Konventet blev nu en förmiddagsfika http://t.co/l2VdLDvWDP — Anders Fredriksson (@fredriksson_a) 4 juni 2014 200 tvångsinkallade tjänstemän utsätts för "pepp".

Alliansfritt Sverige - 31 aug 11 kl. 07:00

Alliansens tågsatsning - ytterligare en återställare

ÅTERSTÄLLARE. Minns ni hur Alliansen i april i år lanserade en satsning på järnvägen som sedan i självaste verket visade sig vara en återställare? Det har hänt igen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansens underhållare efter kritiken: "Känner mig ledsen"Korvgrillning

SVERIGE. Alliansens kickoff-aktiviteter var en av förra veckans stora snackisar. På scenen showade underhållaren Peter Rylander, vars uppgift var att få deltagarna att komma i stämning.

BT - 21 maj 12 kl. 12:54

Alliansens jobbpolitik fungerar

Socialdemokraterna pratar mycket om att bekämpa arbetslösheten. Det är därför förvånande att det inte finns ett enda förslag i Socialdemokraternas budget som skulle skapa nya jobb inom en överblickbar framtid, vilket också partiledaren Stefan Löfvén medgav i Dagens Ekos lördagsintervju. Däremot finns ett antal S-förslag som skulle leda till färre jobb.

BT - 30 okt 12 kl. 13:32

Mer miljö i alliansens budget

Ingen vet hur oppositionspartiernas samlade alternativ skulle se ut. Men allianspartierna är överens och tydliga. Vi satsar mer på miljön än någon rödgrön regering gjort, skriver Sofia Arkelsten och Åsa Coenraads.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.