Opinionen.se > Opinion

Thursday, 21 November, 20:11

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vändning om ersättning till fosterbarn
Barnminister Maria Larsson (KD) gjorde på måndagskvällen en vändning i frågan om ekonomisk ersättning till de som farit illa i svenska barnhem och fosterhem under 1900-talet.Maria Larsson bjuder nu in oppositionspartierna för att diskutera hur en sådan ersättning skulle kunna komma att se ut. - Det finns inga politiska motsättningar i den här frågan, vi vill se en ersättning, de vill se en ersättning, säger Maria Larsson till SR Ekot.I den så kallade upprättelseutredning som gjorts förslås att de som utsatts för allvarliga övergrepp eller vanvård åren 1920-1980 bör få 250.000 kronor i ersättning av svenska staten.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Maria Larsson, Larsson, SR Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vändningom , ersättningtill , fosterbarn
YLE - 3 timmar sedan

Så kan du få ersättning för bilskolornas priskartell

Det är många som känner sig lurade eftersom det framkommit att flera bilskolor i Nyland gjort upp om priser. Men det tar lång tid att få ersättning – om det alls går att få..

SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 10:45

Kvinna får 250 000 i ersättning för vanvård

En Växjöbo får en kvarts miljon kronor i ersättning av staten för den vanvård hon utsatts för som fosterbarn. Bland annat utsattes hon för sexuella övergrepp. När kvinnan var 13 år gammal omhändertogs hon och vistades på barnhem och i fosterhem.

Sydsvenskan - 15 nov 13 kl. 06:30

Ingen ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas många fosterbarn ersättning från staten.Sedan årsskiftet kan de som vanvårdats i fosterhem ansöka om ersättning på en kvarts miljon kronor. Men fyra av tio får nej.

Kristianstadsbladet - 22 mar 13 kl. 10:53

Tidigare fosterbarn får ersättning


Femton personer får vardera 250 000 kronor i kompensation för de övergrepp de utsatts för som barn. De är de första som får ersättning från staten. Ytterligare en ansökan har prövats av Ersättningsnämnden men avslagits.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fosterbarn räds att söka ersättning

Det är sedan årsskiftet möjligt för fosterhemsbarn som utsatts för övergrepp åren 1920-1980 att söka ersättning.Men många av de drabbade är oroliga att en ansökan ska leda till att de själva döms för förtal. Det på grund av hur en informationsbroschyr från den statliga Ersättningsnämnden har formulerats.

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 13 kl. 16:46

Tidigare fosterbarn begär ersättning

På ett par veckor har den nya Ersättningsnämnden fått 800 ansökningar från personer som i barndomen for illa i fosterhem. Mellan 2 000 och 5 000 väntas söka ersättning för allvarliga kränkningar i samhällets vård åren 1920?1980.

UNT - 16 jan 13 kl. 16:44

Tidigare fosterbarn begär ersättning

På ett par veckor har 800 personer ansökt om kompensation för att de i barndomen for illa i fosterhem. Sammanlagt 2 000 till 5 000 väntas söka ersättning för kränkningar i samhällets vård åren 1920-1980.(TT).

YLE - 05 jul 12 kl. 20:53

Areva: TVO skyldiga att betala 125 miljoner i ersättning

Det franska kärnkraftsföretaget Areva uppger att en förlikningsdomstol vid Näringslivets världsorganisation (ICC) dömt Teollisuuden Voima till 125 miljoner i ersättning. Den ersättningstvist som drabbat reaktorbygget i Olkiluoto har tagit sin första vändning. Franska Areva, som anställts för att delta i utbygget vid reaktor 3, säger att en förlikningsdomstol dömt TVO till 100 miljoner euro i ersättning för att projektet försenats.

YLE - 01 maj 17 kl. 15:22

Man ramlade vid Centrumplan - kräver ersättning av Raseborg

En man vill att Raseborgs stad ersätter honom för en halkolycka som skedde i februari i år. Mannen halkade vid Centrumplan i Ekenäs. Mannens glasögon gick sönder när han halkade och han kräver ersättning på 1 000 euro av staden för att kunna köpa ett par nya.

YLE - 26 aug 17 kl. 08:17

Offren som fått bestående men i knivattacken kan få ersättning

De personer som skadades i samband med knivattacken i Åbo torde ha rätt till ersättning från Statskontoret i Finland. Personer som skadats i Finland i samband med att ett brott har begåtts kan nämligen få ersättning från Statskontoret. Det här gäller finländare men också personer som är bosatta i något annat EU-land.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.