Opinionen.se > Opinion

Thursday, 21 November, 10:14

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Breivik i rätten inför öppna dörrar
När terroristanklagade Anders Behring Breivik kallas till rätten den 19 september, nästa måndag, sker det inför öppna dörrar. Det har Oslo tingsrätt beslutat.Det gör att såväl anhöriga till de omkomna och de offer som överlevde attentaten den 22 juli kan följa förhandlingarna. Domstolen går därmed emot polisens bägaran att förhandlingarna skulle hållas bakom stängda dörrar, rapporterar NRK.Anders Behring Breivik anklagas för att ha dödat 69 människor i massakern på Utöya och ytterligare åtta i regeringsbyggnaden i Oslo.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Anders Behring Breivik, Oslo, NRK, Behring Breivik, Utöya

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Breiviki , rätteninför , öppna, dörrar
SVT Debatt - 23 maj 13 kl. 12:12

Jag försvarar sekularism och lika rättigheter för alla

BÖNEUTROP Jag kräver en ursäkt från Shora Esmailian efter hennes debattartikel där hon anklagar mig för att vara antimuslim. Det är klart att de högerextremistiska krafterna försöker utnyttja vår protest mot böneutrop för sina invandrarfientliga målsättningar, medan vi försöker försvara sekulära normer och lika rättigheter för alla, skriver Karim Shamohammadi i en replik. Vår protest mot böneutrop har väckt mycket debatt inom olika områden.

BT - 14 jun 12 kl. 09:55

Försening vid Breivikrättegången

Rättegången mot Anders Behring Breivik fortsätter på torsdagen med att de expertvittnen och rättspsykiatriker som bedömt Breiviks psyke avger sina vittnesberättelser. Dagens förhandlingar försenades något efter en begäran om lyckta dörrar från Breiviks mor.
En fullsatt rättssal väntade med stor spänning att Torgeir Husby och Synne Sörheim skulle inleda sin redogörelse för hur de kom fram till slutsatsen att Brevik är så sjuk att han inte kan dömas till fängelse.

BT - 22 jul 12 kl. 00:30

Norge valde öppenheten

Det blir inget sommarläger på Utöya utanför Oslo. På ön finns alltför många minnen och samlingspunkten, kafébyggnaden mitt på ön, ska rivas. Men AUF-ungdomarna kommer ändå att samlas på läger för att prata politik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.