BT > Inrikes

Thursday, 14 November, 02:10

BT - 12 sep 11 kl. 20:00

Gripna svenskar granskade oljebolagDe svenska journalister som sitter fngslade i Etiopien, talade fr terrorbrott, var i landet fr att granska svenska Lundin Petroleum, skriver tidningen ETC p ntet.
Uppgifterna finns med i ett brev som Martin Schibbye och Johan Persson skrivit till sina tidigare kurskamrater p journalistutbildningen i Stockholm. De ska ha varit intresserade av uppgifter om att oljebolaget i sin jakt p naturgas i Ogaden bidragit till vergrepp mot civilbefolkningen.
.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gripna, svenskar, granskade, oljebolag
NSD - 12 sep 11 kl. 19:59

Gripna svenskar granskade oljebolag

De svenska journalister som sitter fängslade i Etiopien, åtalade för terrorbrott, var i landet för att granska svenska Lundin Petroleum, skriver tidningen ETC på nätet..

Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 18:12

Ambassadör träffade gripna svenskar

De gripna svenskarna i Etiopien är nu i huvudstaden Addis Abeba, där den svenske ambassadören fått träffa dem. De har fått läkarvård för sina skador, blir väl behandlade och mår efter omständigheterna väl, enligt UD
De gripna svenskarna i Etiopien har tagits till polishögkvarteret i huvudstaden Addis Abeba. Där fick den svenske ambassadören träffa dem.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

UD får inte träffa gripna svenskar

Israeliska myndigheter nekade på lördagen svenska UD att träffa de elva svenskar som som gripits ombord på Ship to Gazas fartyg "Estelle". - Det kommer att dröja till senare innan vi får träffa dem, säger Mats Samuelsson på UD:s presstjänst till Dagens Nyheter.Bland de gripna finns professorn i religionsvetenskap Mattias Gardell och den socialdemokratiske riksdagsledamoten Sven Britton..

BT - 06 jul 11 kl. 23:14

Gripna svenskar i etiopisk tv

De två svenska journalister som sitter gripna i Etiopien visades i kväll upp i landets tv.
Svenskarna kan ha gjort sig skyldiga till flera brott, enligt en expert.
Båda svenskarna, Martin Schibbye och Johan Persson, hade mitella kring ena armen och sade i tv-inslaget något som dock inte kunde höras.

BT - 08 jul 11 kl. 17:38

Ambassadör träffade gripna svenskar

De gripna svenskarna i Etiopien har tagits till polishögkvarteret i huvudstaden Addis Abeba. Där fick den svenske ambassadören träffa dem.
En Etiopienexpert tolkar flytten positivt och ser tortyrrisken som "nära nog noll".

Corren - 06 jul 11 kl. 18:05

FLASH:Gripna svenskar terroranklagas

De gripna svenskarna i Etiopien ska ställas inför rätta för terrorbrott, säger etiopiska UD till AFP..

Sydsvenskan - 06 jul 11 kl. 18:13

Ovisst för gripna svenskar

Foto: Kontinent
De gripna svenska journalisterna i Etiopien är anklagade för terrorbrott, sade en etiopisk UD-talesman till AFP. Men uttalandet togs snabbt tillbaka.
?

NT - 06 jul 11 kl. 18:19

Gripna svenskar terroranklagas

De två gripna svenskarna i Etiopien ska ställas inför rätta för terrorbrott, säger en tjänsteman vid etiopiska UD till nyhetsbyrån AFP..

UNT - 06 jul 11 kl. 18:05

Gripna svenskar terroranklagas

De gripna svenskarna i Etiopien ska ställas inför rätta för terrorbrott, säger etiopiska UD till AFP..

BT - 06 jul 11 kl. 18:11

Gripna svenskar terroranklagas

De två gripna svenskarna i Etiopien ska ställas inför rätta för terrorbrott, säger en tjänsteman vid etiopiska UD till nyhetsbyrån AFP.
De båda svenskarna hålls kvar i staden Jijiga i provinsen Ogaden, trots att UD tidigare fått besked om att de förflyttats till huvudstaden Addis Abeba.
- Vi har fått bekräftat att de är kvar i Jijiga.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:52

Hultqvist tonar ned säkerhetspolitiskt bråk

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) tonar ned bråket om risken för ett väpnat angrepp på Sverige. Han ser ingen anledning att "överpröva" försvarsberedningen.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 11:53

Misstänkt granat vid Stora Enso

En misstänkt granat har hittats vid pappersbruket vid Stora Enso i Skutskär, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Polisen har spärrat av och utrymt en avdelning. - Vi fick in granaten med vår vedleverans i morse.

BT - 15 jan 18 kl. 11:40

V går till val på kortare arbetstid

Arbetstidsförkortning, ett nytt pensionssystem och en grön investeringsbank på 100 miljarder kronor. Det är Vänsterpartiets tre viktigaste valfrågor om partiledningen får som den vill på partikongressen nästa månad.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:25

Ny roll för Beatrice Ask

Moderaterna utser den förre justitieministern Beatrice Ask till talesperson i civilförsvars- och civilberedskapsfrågor. Det säkerhetspolitiska läget präglas av osäkerhet och oförutsägbarhet, konstaterar Moderaterna i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:10

"Barn i skyddat boende behöver mer stöd"

En utredning, som ska överlämnas till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), visar att barn i skyddat boende behöver mer stöd än vad de får i dag.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

BT - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

BT - 15 jan 18 kl. 01:43

Man påkörd under rallytävling

En man i 35-årsåldern blev påkörd under rallytävlingen Finnskogsvalsen som i helgen kördes i skogarna runt Sunne och Torsby, skriver Värmlands Folkblad. Mannen, som deltog i tävlingen, blev påkörd av en annan tävlingsförare strax innan målgång på SS2.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:25

Försvarsministern: Värnplikten kan utökas

Samtidigt som säkerhetsläget i omvärlden har försämrats har Försvarsmakten problem med försörjningen av personal.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.