SN > Nyheter

Tuesday, 12 November, 18:04

SN - 12 sep 11 kl. 19:53

Barnministern backar om ersättning till fosterhemsbarnenBarnminister Maria Larsson (KD) backar nu om beskedet att inte ge ersättning till de som vanvårdats i fosterhem..
Läs mer på SN
Läs mer om:
Maria Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnministern, backarom , ersättningtill , fosterhemsbarnen
ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nu ska fosterhemsbarnen få ersättning

Två dagar efter att Ersättningsnämnden öppnat sina dörrar har 600 samtal kommit in och 130 personer anmält att de vill har ersättning för de lidanden de utsatts för som fosterhemsbarn..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fosterbarn räds att söka ersättning

Det är sedan årsskiftet möjligt för fosterhemsbarn som utsatts för övergrepp åren 1920-1980 att söka ersättning.Men många av de drabbade är oroliga att en ansökan ska leda till att de själva döms för förtal. Det på grund av hur en informationsbroschyr från den statliga Ersättningsnämnden har formulerats.

BT - 03 okt 13 kl. 10:54

Ingen ersättning till MC-klubb för beslagtagen alkohol

Justitiekanslern avslår MC-klubben Hurricanes MC Borås begäran om ersättning för alkohol som togs i beslag vid en polisrazzia. Efter en tids spaning gjorde polisen i juni 2010 en razzia mot klubben efter misstankar om brott mot alkohollagen och smugglingsbrott. Flera personer greps och en stor mängd alkohol togs i beslag.

DrivaEget - 25 okt 17 kl. 09:09

Kunden backar – kan jag få ersättning ändå?

 Affärer  Våra experter svarar på läsarnas frågor om företagande. Nu kan du läsa det senaste svaret som handlar om det är möjligt att få ersättning när kunden backar. Läs vidare, kommentera eller dela.

YLE - 26 aug 17 kl. 08:17

Offren som fått bestående men i knivattacken kan få ersättning

De personer som skadades i samband med knivattacken i Åbo torde ha rätt till ersättning från Statskontoret i Finland. Personer som skadats i Finland i samband med att ett brott har begåtts kan nämligen få ersättning från Statskontoret. Det här gäller finländare men också personer som är bosatta i något annat EU-land.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Borlänge startar upprop för statlig ersättning

Borlänge kommun tar nu täten i ett upprop riktat till regeringen. Kravet är mer statlig ersättning vid flyktingmottagning. Jan Bohman (S) är också besviken på att grannkommunerna inte backar upp mer.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 09:22

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

Expressen - 05 mar 19 kl. 17:29

L-toppen backar – får sänka sin ersättning

Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L) hyrde en bostad av sin make – och lät skattebetalarna stå för delar av kostnaden. Nu sänker hon sin ersättning. ”Många är upprörda och jag förstår den reaktionen, men min avsikt har aldrig varit att göra något för egen vinning”, skriver hon i ett Facebookinlägg.

DI - 28 mar 19 kl. 08:35

Lägre ersättning för ABB:s vd – backar till 80 miljoner

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer får en total ersättning på 8,5 miljoner Schweizer franc, motsvarande 80 miljoner kronor, för helåret 2018..

Trelleborgs Allehanda - 12 sep 12 kl. 06:30

Ersättning ersätter bidrag till unga

Foto: Christine Olsson/SCANPIX
Från och med årsskiftet så ska unga mellan 19 och 24 år i Trelleborg få kommunal ersättning istället för försörjningsstöd. Tanken är att ersättningen ska likna lön istället för bidrag, men om det hela är lagligt är osäkert.
?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.