SvD > Nyheter

Saturday, 16 November, 22:06

SvD - 12 sep 11 kl. 19:44

Fänglade svenskar skulle granska LundinAvslöjar varför de var i Etiopien i brev till vän..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Lundin, Etiopien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fänglade, svenskarskulle , granska, Lundin
DI - 10 maj 12 kl. 20:16

Norska statens rådgivare vill granska Lundin

Lundin Petroleum, med ordförande Ian Lundin, fick det hett om öronen på torsdagens bolagsstämma. Den norska statens rådgivare rekommenderade att rösta för Folksams förslag..

Nyheter 24 - 07 dec 11 kl. 15:43

Lundin Oil: Därför var vi inne på Schibbyes hemsida


Oljebolaget besökte journalistens hemsida trots att han aldrig kontaktat dem - strax därpå greps de. Den 7 juni, tre veckor innan Martin Schibbye och Johan Persson greps i Ogaden-provinsen, gick någon från Lundin Oil Services SA, som sköter Lundin Petroluem, in på Shibbyes hemsida.? Det är extremt komprometterande, men samtidigt oklart vad det betyder, säger journalisten och kollegan Anna Roxvall som jobbade med Lundin Oil-granskningen, till Aftonbladet.

Nyheter 24 - 20 okt 11 kl. 15:11

Bildt klargör sin roll i Lundin - först nu


Tidigare har utrikesministern valt att förneka sin kännedom om mycket av verksamheten i Lundin Petroleum. Först nu tydliggör han vad han gjort i sin roll som styrelseledamot. Frågan är om utrikesministen har ljugit.

SvD - 12 sep 11 kl. 19:44

Fängslade svenskar granskade Lundin

Avslöjar varför de var i Etiopien i brev till vän..

Nyheter 24 - 21 dec 11 kl. 23:06

Bildt: "Min bakgrund i Lundin är inte relevant"


En kritiserad Carl Bildt fick svara på frågor om vad Sverige gör och inte gör för de i Etiopien dömda journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye. STOCKHOLM. En pressad utrikesminister förklarade att man nu har tagit kontakt med den etiopiska regeringen på "en hög nivå" efter domen offentliggjordes mot Johan Persson och Martin Schibbye.

BT - 14 sep 12 kl. 14:24

Svenskar vittnar om etiopisk tortyr

Berätta för världen bad ni har sett, bad en medfånge när Martin Schibbye och Johan Persson släpptes efter ett drygt år av skenavrättningar och tortyrliknande fängelse.
- Det arbetet börjar i dag och det kommer att pågår så länge vi lever, säger Schibbye.
Martin Schibbye och Johan Persson möttes av jubel när de kom in på scenen i ABF-huset i Stockholm.

Nyheter 24 - 17 okt 11 kl. 12:44

Bildt slår ifrån sig kritiken om Lundin - ändå fåordig om journalisterna


Den svenska utrikesministern anklagar medier för att ljuga om hans uttalanden kring Lundin Petroleum. På måndagen inleds rättegången mot journalisterna i Etiopien. STOCKHOLM/ADDIS ABBEBA.

Nyheter 24 - 27 okt 11 kl. 11:02

Lundin-miljardären: "Fel av svenskarna ta sig in i Etiopien"


Styrelseordföranden i Lundin Mining, oljemiljardären Lukas Lundin, går nu ut och säger att journalisterna i Etiopien gjorde fel. STOCKHOLM / ADDIS ABEBA. De svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson sitter fängslade i Etiopien sedan de tagit sig in i landet för att granska Lundinkoncernens affärer.

Nyheter 24 - 10 maj 12 kl. 14:18

Ingen oberoende granskning av Lundin Petroleum


Lundin Petroleum kommer inte på aktieägarnas initiativ granskas för brott mot mänskligheten i Sydsudan i samband med oljeborrning, Det beslutades på bolagsstämman under torsdagen. STOCKHOLM. Vid Lundin Petroleums bolagsstämma på Grand Hotell i Stockholm blev det nej till en oberoende granskning.

NSD - 12 sep 11 kl. 19:59

Gripna svenskar granskade oljebolag

De svenska journalister som sitter fängslade i Etiopien, åtalade för terrorbrott, var i landet för att granska svenska Lundin Petroleum, skriver tidningen ETC på nätet..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.