Aftonbladet > Nyheter

Monday, 18 November, 22:07

Aftonbladet - 12 sep 11 kl. 19:34

"Jag har aldrig hört en sån dialekt"- Ensamma mamma Hannah förstår inte vad hennes date säger.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Hannah

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag har aldrig, hörten , sån, dialekt
YLE - 07 sep 15 kl. 15:45

Hörförståelse på dialekt

Studentskrivningarna börjar - Ted har gjort nya hörförståelser i österbottnisk dialekt. Den här veckan är det hörförståelser i det andra inhemska och alla främmande språk. Vad är då bättre än att öva på hörförståelser som kan te sig både hemska och främmande för alla som inte är hemma från Österbotten?

Kristianstadsbladet - 04 feb 12 kl. 06:30

Ska det aldrig sluta brinna?

På onsdag, den åttonde februari, har det gått exakt 400 år sedan staden Vä anfölls och brändes av svenska soldater. Dagen blev början på slutet för Vä som välmående stad, och inledningen till Kristianstad, staden som om två år firar ett ljusare 400-årsjubileum. Vi åkte till Vä för att lyssna till författare och förläggare Tor Flensmarck om vad som verkligen hände den där dagen 1612.

SvD - 05 okt 13 kl. 07:46

?Vi glömmer aldrig bort vår dialekt?

Plötsligt är ?jädra-anåda-mannen? där..

YLE - 13 sep 15 kl. 14:52

Kargt vacker Stormskärs Maja

Musikaler kopplas ofta ihop med storartad prakt, stora satsningar på scenografi och dräkter. Men när Jakob Höglund och hans team bygger upp Stormskärs Maja på Åbo Svenska Teater, handlar det istället om karga miljöer, om samspelt lekfullhet, och om Emma Klingenbergs starka, berörande sång. Stormskärs Maja / Åbo Svenska Teater baserad på Anni Blomqvists romaner
Dramatisering: Jussi Helminen.

Sydsvenskan - 21 jul 13 kl. 10:41

Den drickbara dialekten

Kölsch är en särpräglad dialekt, full av slang, äldre uttryck och excentriska formuleringar nästan som gjorda för att stöta bort folk. Gå in på en krog, nästan vilken som helst, och du kan bland lokala specialiteter i menyn hitta "en halv höna".
Och vart du än går är det en fralla med ost som serveras.

Sydsvenskan - 06 nov 11 kl. 00:44

På arabisk språkresa

Foto: Hussein El-Alawi
Som barn avskydde programledaren Nadia Jebril arabiska och skippade hemspråksundervisningen. Nu har avskyn förbytts i kärlek och i höstens tv-serie undersöker hon sitt modersmåls betydelse i Europa.
?

YLE - 08 jul 15 kl. 11:02

KAJ + K-pop=sant

KAJ:s nya låt är här! Fastän killarna den här gången har inspirerats av Asien, släpper de inte taget om hembygden. Nej, ni kan andas ut - även Pa to ta na kako?

Skånskan - 14 mar 18 kl. 06:00

”Jag tror alla kan hitta sin favoritkaraktär i Amatörer”

När den lilla orten Lafors får chansen att locka till sig en tysk lågpriskedja bestämmer sig ledningen för att satsa fullt ut och göra en kommunfilm. Men vem ska göra den? Amatörerna eller proffsen?

YLE - 08 nov 15 kl. 17:39

Lars Sunds ”Tre systrar” på Wasa Teater

”Tre systrar och en berättelse” är en kvinnornas historia, i ett Finland som med tillförsikt blickar framåt när kriget äntligen gått till historien. Vi kommer in i handlingen år 1948, strax innan ett amatörteatersällskap under ledning av den bestämda teaterprofessor Bergbom ska ha premiär på Anton Tjechovs ”Tre systrar”. Pjäsen är ett modigt val för sin tid och den har varit en utmaning för stadens teateramatörer.

YLE - 05 sep 16 kl. 11:00

Dialektrockaren Rickard Eklund är Solveig von Schoultz-vinnare

Med en berättelse om minnen och starka bilder från skoltiden har dialektrockaren Rickard Eklund från Vörå tilldelats första pris i Solveig von Schoultz-tävlingen. Svenska folkskolans vänner har idag delat ut pris i sin årliga litteraturtävling för 30 år fyllda, Solveig von Schoultz-tävlingen. I år gällde tävlingen dikter, och sammanlagt 117 tävlingsbidrag skickades in.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.