BT > Nyheter

Tuesday, 12 November, 05:18

BT - 12 sep 11 kl. 13:05

Kampen om Saab avgörs i rätten
Slaget om Saab Automobile har flyttats till domstolarna. Bolaget hoppas blidka hovrätten och få igenom en rekonstruktion. Men facken Unionen och Ledarna vågade inte vänta längre ? på måndagen begärde de Saab i konkurs.
Det blir en juridisk kapplöpning ?
Läs mer på BT
Läs mer om:
Saab, Saab Automobile, Unionen, Ledarna, Sverige, Youngman, Pang Da, Saabs, Petre, Unionens, Powertrain, Thomas Haglund, Vänersborg, Saabanställda, Metall, AkademikerföreningenSveriges, Cecilia Fahlberg, Saabar, Lars Holmqvist, Clepa, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampenom , Saab, avgörsi , rätten
SvD - 20 aug 16 kl. 08:00

Håkan Lans tioåriga tvist med Saab avgörs

Ett av Sveriges mest uppmärksammade patentbråk ska nu avgöras av en skiljenämnd. Uppfinnaren Håkan Lans har kämpat i över tio år om licensrätten till en uppfinning som uppges ha genererat flera miljarder kronor till försvarskoncernen Saab..

BT - 24 jan 17 kl. 11:34

Saab-cheferna i rätten: Alla nekar till brott

Förre Saabägaren Victor Muller, vd:n Jan Åke Jonsson och chefsjuristen Kristina Geers åtalas för grovt försvårande av skattekontroll när Muller fick miljoner i konsultarvoden av Saab Automobile. Alla nekar till brott i rättegångens första del..

Expressen - 28 aug 14 kl. 13:59

Domstol avgör rätten att duscha dagligen

Är det rimligt att få hemtjänstens hjälp med att duscha varje dag? Den frågan kan avgöras av kammarrätten i Göteborg. Halmstads kommun har nämligen överklagat en dom i förvaltningsrätten från juli där rätten prövade ett fall med en dement 81-årig man, rapporterar P4 Halland..

DalaDemokraten - 14 feb 17 kl. 11:14

Körde för fort inne i Malung - nekar och nu avgör tingsrätten

En kvinna från Malung i 40-årsåldern åtalas för fortkörning i Malung under våren 2016. Kvinnan nekar och nu hamnar ärendet i tingsrätten för avgörande..

Dalarnas tidningar - 14 feb 17 kl. 11:14

Körde för fort inne i Malung - nekar och nu avgör tingsrätten

En kvinna från Malung i 40-årsåldern åtalas för fortkörning i Malung under våren 2016. Kvinnan nekar och nu hamnar ärendet i tingsrätten för avgörande..

Kristianstadsbladet - 07 mar 18 kl. 00:01

Skyddsskäl måste avgöra rätten till uppehållstillstånd

Principen att låta en asylsökandes skyddsskäl vara avgörande för rätten till uppehållstillstånd är en hörnsten i den reglerade invandringen. Den som söker asyl och har rätt till skydd ska beviljas uppehållstillstånd, i Sverige eller i något annat land. Den som bedöms sakna skyddsskäl måste återvända till sitt hemland.

BT - 09 apr 18 kl. 06:47

Blåsta på en miljon i parkeringsavgifter – nu avgör tingsrätten

Två grannföreningar har hyrt ut parkeringsplatser på HSB Knallens mark i 25 år – och lagt beslag på en miljon i hyresintäkter. Nu får tingsrätten avgöra vem som har rätt till pengarna, och hyra ut p-platserna på Alideberg framöver..

YLE - 13 mar 17 kl. 15:19

Tingsrätten: Nymanska stiftelsen har ingen styrelse

Västra Nylands tingsrätt har i dag (13.3) avgjort att Trygwe och Hjördis Nymans stiftelse inte har en styrelse, trots att medlemmarna i den senaste styrelsen själva anser att styrelsen fortfarande finns. Patent- och registerstyrelsen (PRS) ingrep i stiftelsens verksamhet på grund av misstankar om grova brott mot stiftelselagen och i samband med detta förblev också styrelsefrågan oklar.

Sydsvenskan - 08 aug 19 kl. 19:46

Utseendet avgörande när hovrätten avgör mordet och mordförsöken på Censorsgatan

21-åringen fälldes i tingsrätten – nu avgör hovrätten fallet..

YLE - 24 apr 17 kl. 12:01

Tingsrätten: Inget straff för öppet bogvisir

Befälhavaren som åtalats efter att Viking Lines färja Rosella kört nästan en timme med öppet bogvisir går ostraffad. Ändå döms han för handlingen. Domen kom nyligen i Ålands tingsrätt.

Affärsvärlden - 07 sep 16 kl. 16:21

TV: Saab-cheferna till rätten i januari

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Räddningschef: Vi kan inte stoppa bränderna

Brandläget i delstaterna Queensland och New South Wales beskrivs av Australiens premiärminister Scott Morrison som "otroligt farligt". – Jag har varit här i tolv år och aldrig varit med om en sådan här katastrofvarning, säger svenske Karl Froh. Röken når ända till Nya Zeeland och Nya Kaledonien..

BT - 1 timme sedan

Ta det lugnt med pengarna

Digitala betalsätt håller på att manövrera ut kontanter. Det är en välkommen och beklämmande utveckling på samma gång..

BT - 1 timme sedan

Grönbäck: Låt henne få välja när hon vill gå

Den människa som uppfattar sitt liv som outhärdligt borde ges möjligheten att få avsluta det – tryggt, lugnt och värdigt..

BT - 1 timme sedan

Honung – ett av de mest förfalskade livsmedlen

Straffet för livsmedelsbedrägeri har skärpts i Sverige, nu kan man få fängelse, men honungsfusket fortsätter. Bedragare kan tjäna grova pengar, menar skribenterna..

BT - 1 timme sedan

Superkrångligt med sjukresa i Borås

Problemet för mig är att jag inte förstår det nya systemet, skriver Barbro Forsell..

BT - 1 timme sedan

Fristad folkhögskola är en livsviktig skola

Utan denna skola hade jag aldrig haft ett liv, ta det inte ifrån mig vädjar Orolig och upprörd deltagare..

BT - 1 timme sedan

Vården på Säs – rena flyttkarusellen

Hur sjuk skall man vara för att vara sjuk, frågar sig Lisbeth Lindgren..

BT - 1 timme sedan

Lägg ner missnöjesspelet!

Ge polisen all uppbackning och uppmärksamhet för insatserna mot gängen. Det politiska ansvarsutkrävandet tar väljarna hand om vad det lider..

BT - 1 timme sedan

Explosion vid garageuppfart

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.