BT > Utrikes

Monday, 18 November, 04:27

BT - 12 sep 11 kl. 19:09

Öppna dörrar för Breivik i rättenTingsrätten i Oslo vill ha öppna dörrar när Anders Behring Breivik ställs inför domstolen nästa måndag, rapporterar nyhetsbyrån NTB. Därmed kan både anhöriga till offren och massmedierna följa förhandlingarna.
Polisen hade begärt stängda dörrar vid rättsmötet den 19 september.
Norsk polis har säkrat inspelningar från 185 videokameror i regeringskvarteren strax före, under och efter bombdådet den 22 juli. Inspelningarna visar hur den terrormisstänkte Anders Behring Breivik lämnar bombbilen och hur den exploderar, skriver Dagbladet.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Breivik, Oslo, Anders Behring Breivik, NTB, Dagbladet, Utöya, Behring Breivik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppna, dörrarför , Breiviki , rätten
Expressen - 13 nov 15 kl. 16:09

Åklagare: Hör honom inför öppna dörrar

Inför åtalet och den kommande rättegången efter mordet på Ida Johansson, 21, i joggingspåret – nu vädjar kammaråklagare Robert Näppi till rätten: Att den mordmisstänkte 19-åringen hörs – inför öppna dörrar: – Förhöret med honom bör vara helt offentligt med tanke på den oro hans agerade skapade under en ganska ansenlig tid. Annars kommer man att börja spekulera..

Nerikes Allehanda - 05 maj 17 kl. 11:19

Juridikprofessor: Öppna dörrar – en garanti för rättvis rättegång

Hallsbergsrättegången sker bakom stängda dörrar därför att rätten vill skydda de unga åtalades privatliv. Men stängda dörrar behöver inte alltid betyda en fördel för de inblandade i en rättegång..

SmålandsPosten - 05 jun 14 kl. 08:15

Öppna dörrar och högt i tak

?Inte ens den moderata riksdagsledamoten Katarina Brännströms påminnelse om det tragiska 25-årsminnet av massakern på Himmelska fridens torg i Beijing lyckades ta udden av den glada och stolta stämningen när Det fria ordets hus invigdes i går.
– Växjö manifesterar här sin ambition att vara en kulturstad och sin ambition att värna det fria ordet.

BT - 17 jun 14 kl. 13:59

Pedofilmisstänkt möter rätten

Bakom stängda dörrar ska nu den misstänkte förskolepedofilen berätta om sina övergrepp mot 14 barn. Redan första dagen på förskolan våldtogs ett barn, enligt åtalet. Onsdagen är 21-åringens första dag i Kalmar tingsrätt.

Dagens PS - 07 jun 18 kl. 11:43

Svenska låsjätten i samarbete med Apple

Svenska låsjätten Assa Abloy har genom sitt amerikanska dotterbolag HID Global ingått ett samarbete med Apple kring digital dörrupplåsningar, rapporterar Di Digital. Partnerskapet riktar sig till ett antal universitet i USA där studenter och personal ska få digitala ID-kort för att kunna låsa upp dörrar. Ett system för detta är under uppbyggnad och ska vara lanserat innan året är slut.

YA - 06 sep 12 kl. 13:11

Stängda dörrar en farlig trend

Förra veckans kommunfullmäktigemöte i Sjöbo, där ett ärende på dagordningen hölls bakom stängda dörrar, har rönt omfattande uppmärksamhet och kritiserats i såväl media som av kommunens oppositionspartier.
Förfarandet är ytterst ovanligt, även om det finns en öppning för det i kommunallagen. Att reaktionerna blivit starka beror säkert på den offentlighetstradition som vi har i Sverige.

Skånskan - 08 okt 16 kl. 22:09

Pulver spred skräck Hovrätten fastställer fängelsedom mot brevskrivare

MALMÖ Hovrätten ändrar ingenting; det blir nio månaders fängelse för den man som i januari förra året skickade ett vitt pulver till Kronofogdemyndigheten i Malmö, vilket satte igång en massiv räddningsorganisation.Det var den 5 januari som brevet anlände. Det var adresserat till Kronofogdemyndigheten i Västra hamnen, men själva postöppningen skedde hos Skatteverket i Rörsjöstaden.

SVT Debatt - 08 mar 14 kl. 14:00

I dag påminns jag om rätten att definiera mig själv

8 MARS I Sverige finns det inte samma acceptans för transsexuella i Europas sydliga länder. Internationella kvinnodagen är den dag som kan påminna om rätten att definiera oss själva precis som vi vill. Jag heter Vanessa Lopez och jag är en transsexuell kvinna.

Nerikes Allehanda - 05 maj 17 kl. 11:19

Juridikprofessor: Öppna rättegångar – en garanti för rättvis rättegång

Hallsbergsrättegången sker bakom stängda dörrar därför att rätten vill skydda de unga åtalades privatliv. Men stängda dörrar behöver inte alltid betyda en fördel för de inblandade i en rättegång..

YA - 20 feb 18 kl. 00:01

Sjöbohem slipper byta dörrar i gruppboende

Sjöbohem vinner tvisten om utrymningsdörrar på Björkvägens gruppboende. De nuvarande vreden är tillräckligt enkla att öppna, enligt en dom i förvaltningsrätten..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 15 kl. 08:38

Ikea vill öppna i centrala Köpenhamn

Köpenhamn kan hinna före Stockholm med ett "City-Ikea". Den svenska möbeljätten planerar att öppna mitt i den danska huvudstaden — på Vesterbro.Nyhetsbyrån Ritzau rapporterar att varuhuset, som är tänkt att breda ut sig över 37 000 kvadratmeter, planeras slå upp sina dörrar under 2018.

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.