Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 22 November, 08:08

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 17:57

Kubikskolan får tillstånd att utökaSkolinspektionen har omprövat sitt beslut. Nästa höst kan lilla privata Kubikskolan ta över resten av Fredriksdalsskolans elever och bli en stor grundskola med drygt 600 elever..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Kubikskolan, Fredriksdalsskolans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kubikskolanfår , tillståndatt , utöka
Helsingborgs Dagblad - 15 apr 11 kl. 13:55

Kubikskolan växer

Fredriksdalsskolan läggs ner i två etapper och privatdrivna Kubikskolan tar över. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden i mars.Kubikskolan har i dag bara årskurs 6-9 och kan inte ta över hela Fredriksdal i höst, bara de högre årskurserna.

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 11 kl. 23:08

Fredriksdalselever väljer Kubikskolan

Fredriksdalseleverna sprids inte för vinden. En stor majoritet av dem väljer att gå på Kubikskolan i höst. Och då får de stanna i sina klasser och välkända lokaler.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 11 kl. 16:38

Kubikskolan överklagar nej från Skolinspektionen

Kubikskolan vill utöka sin verksamhet, men Skolinspektionen har sagt nej. Nu begär skolan en omprövning av beslutet..

YLE - 21 okt 16 kl. 04:42

Få skjutbanor skaffar miljötillstånd

Många skjutbanor i Österbotten saknar miljötillstånd. Att skaffa tillstånd kan bli dyrt för skytteföreningar och reglerna för när man behöver tillstånd är inte helt entydiga. NTM-centralens siffror visar att det finns 26 skjutbanor med aktiv verksamhet i Österbotten.

YLE - 26 jul 16 kl. 06:13

Många tillstånd krävs för ett regelrätt evenemang

Arrangörerna valde att ställa in Pokémon GO-träffen i lördags eftersom de kände att polisen krävde ett stort ansvar av dem. Men vilka krav finns det på evenemangen egentligen? - Om det påverkar på allmän ordning och säkerhet så är polisen intresserad av tillställningen.

YLE - 29 aug 13 kl. 04:15

Protest mot Forcits milljötillstånd

Forcits sprängämnesfabrik i Hangö har i våras beviljats ett miljötillstånd som bland annat skulle möjliggöra dubbelt större svavelsyrautsläpp än i dag. Eftersom Forcit inte ens nära på utnyttjar sitt utsläppstillstånd anser Krogars vattenskyddsförening att en höjning av de tillåtna mängderna är onödig. Krogars vattenskyddsförening har lämnat in besvär hos Vasa vattendomstol där man motsätter sig Forcits nya miljötillstånd.

YLE - 29 aug 13 kl. 07:01

Protest mot Forcits miljötillstånd

Forcits sprängämnesfabrik i Hangö har i våras beviljats ett miljötillstånd som bland annat skulle möjliggöra dubbelt större svavelsyrautsläpp än i dag. Eftersom Forcit inte ens nära på utnyttjar sitt utsläppstillstånd anser Krogars vattenskyddsförening att en höjning av de tillåtna mängderna är onödig.
Spela upp klipp på Arenan
Krogars vattenskyddsförening har lämnat in besvär hos Vasa vattendomstol där man motsätter sig Forcits nya miljötillstånd.

YA - 25 mar 14 kl. 06:30

Gatupratare kräver tillstånd från polisen

Foto: Sprisse Nilsson
För många är trottoarernas gatupratare ett trevligt sommartecken som skapar liv och rörelse i stan. Men för andra är de ett hinder som står i vägen och som i värsta fall kan orsaka kroppsskador.
För att ställa upp reklamskyltarna krävs det tillstånd.

Skånskan - 30 jun 16 kl. 06:00

Barn placerade i hem utan rätt tillstånd

Sjöbo Två ensamkommande flyktingungdomar från Sjöbo var placerade i ett HVB-hem i Uppland. Det var i alla fall vad familjenämnden trodde. I själva verket saknade företaget tillstånd, enligt Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

YLE - 30 jan 13 kl. 17:00

Miljötillstånd tillåter ökning av utsläpp

I somras beviljades Outokumpu i Torneå ett nytt miljötillstånd som inte kräver någon rening av kvicksilvret som finns i rökgaserna. De rekordhöga utsläppen kan fortsätta. Svenska Yles kartläggning av vem som har de högsta kvicksilverutsläppen i Norden visar att Outokumpu i Torneå intar en överlägsen första plats.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Missöde när Musk visade upp ny pickup

Tesla har visat upp sin första el-pickup. Men bilens fönster, som ska vara förstärkta och i det närmaste okrossbara, gick sönder och vd Elon Musk fick fortsätta sin presentation vid ett trasigt fordon. Teslaanställda uppmanades under evenemanget i Los A.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Sextrakasserade soldater – behåller jobbet

En officer kritiseras av Försvarsmaktens personalnämnd (FPAN) för sexuella trakasserier och för att han "på olika sätt utnyttjat sin ställning gentemot underställd personal som varit i beroendeställning till honom". Trots det får han behålla jobbet och.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Tv: ”Det gäller att hänga på nu”

HD-sportens Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth om matchen mot Färjestad..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Helsingborgselever: Lärarbytena är inte bra för oss

Två niondeklassare på Kubikskolan menar att de ständiga lärarvikarierna försämrar elevernas kunskaper..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Träden smartare än vi visste – luktar sig till kommande angrepp

Ny upptäckt: Tallen luktar sig till tallstekelns angrepp i förväg.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Begärs häktad för mord på försvunnen flicka

Den man som sedan i tisdags är anhållen misstänkt för mord på en flicka som är försvunnen i Uddevalla har begärts häktad, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord..

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

S-toppar möts efter krisveckor

Flera opinionsmätningar de senaste veckorna har visat på ett minskat stöd för Socialdemokraterna. I dag träffas partistyrelsen – bland annat för att diskutera en mellanvalsstrategi med åtgärder på hur S ska vända opinionsläget. – Det är ett arbete som v.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sexårig pojke fortfarande försvunnen

En försvunnen sexårig pojk i Färjestaden på Öland har fortfarande inte hittats. Under fredagsmorgonen fortsätter sökinsatsen där polisen samarbetar med frivilligorganisationer och Försvarsmakten. – Vi har sökt under natten och sökarbetet fortsätter nu u.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Miljoner ecstasytabletter i polistillslag

Miljontals ecstasytabletter har beslagtagits i stora internationella polistillslag i Nederländerna och Belgien. MDMA för motsvarande runt 1 900 miljoner svenska kronor hittades i tillslagen, som har lett till att elva människor anklagas för brott. Först.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

BoIS inleder nästa år mot Eskilsminne

Här är Landskronas träningsmatcher nästa säsong..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.