Nyhetskanalen > Nyheter

Tuesday, 12 November, 01:58

Nyhetskanalen - 12 sep 11 kl. 17:38

34-åringen nekar till folkrättsbrottEn 34-årig kosovoserbisk man ställdes i dag inför rätta för folkrättsbrott i Stockholms tingsrätt. Han misstänks ha deltagit aktivt vid en massaker i byn Qyshk i västra Kosovo den 14 mars 1999 där ett 40-tal civila sköts eller brändes till döds..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Stockholms, Qyshk, Kosovo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 34-åringen, nekartill , folkrättsbrott
Nerikes Allehanda - 02 jun 16 kl. 04:07

Men han dömdes inte för folkrättsbrott

Nyligen dömdes en syrisk medborgare av Södertörns tingsrätt till sju år fängelse och livstids utvisning för grov misshandel. Inget konstigt i det, egentligen, men det intressanta är att åklagarens även åtalade för folkrättsbrott. Den delen av åtalet ogillades dock, med en för framtiden tämligen oroande argumentation.

Dagens PS - 28 nov 16 kl. 13:29

Svenske oljebaronen anklagas för folkrättsbrott

Det handlar enligt Aftonbladet, som avslöjar uppgifterna, om Lundin Petroleums agerande i Sudan. Bolagets presschef Robert Eriksson bekräftar för tidningen att Ian Lundin och Alex Schneiter båda är delgivna misstankar om grovt folkrättsbrott men han menar att det ”är en naturlig del i förundersökningen”. Han poängterar att duon träffade åklagaren i förra veckan och då delgavs misstankarna.

Dagens PS - 01 dec 16 kl. 11:07

Ledare: Bildt kan ha begått folkrättsbrott

I måndags berättade Dagens PS att Lundin Oils styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter är misstänkta för grovt folkrättsbrott i Sudan under tiden 1997-2003. Bolaget – som då hette Lundin Petroleum – anklagas för att ”ha gett ekonomiskt stöd till militär som under pågående inbördeskrig drev bort befolkningen som bodde på området, kallat ‘block 5A’, där bolaget ville ha sin verksamhet”, berättade Aftonbladet och uppgav att 12.000 människor fick sätta livet till och att 160.

Nerikes Allehanda - 12 dec 16 kl. 09:00

Lång utredning om folkrättsbrott mot sitt slut – snart kan åtal väckas mot Karlskogabo

I slutet av december hoppas åklagaren kunna väcka åtal mot Karlskogabon som misstänks för grovt folkrättsbrott i Syrien.
Mannen som suttit häktad sedan mitten av mars nekar till brott..

DN - 15 nov 18 kl. 16:43

Åtalsbeslut om folkrättsbrott mot Lundin närmar sig

Förundersökningen mot Lundin Petroleums ordförande och vd avseende folkrättsbrott i Sudan är klar. Men ett eventuellt åtal kommer dröja till våren. ”Företaget gjorde allt i sin makt för att främja fred”, skriver bolagstopparna som nekar till brott i ett brev..

Expressen - 14 mar 16 kl. 13:21

Man häktad i Örebro för folkrättsbrott

En 45-årig syrier med uppehållstillstånd i Sverige har häktats som misstänkt för folkrättsbrott i Syrien för fyra år sedan. 45-åringen misstänks ha deltagit i en avrättning av sju män vars händer bakbundits. Efter avrättningen slängdes kropparna i ett hål i marken.

Expressen - 30 jan 15 kl. 20:04

Gripen 28-årig syrier åtalas för folkrättsbrott

Den 28-årige syriske medborgare som häktats i Sverige misstänkt för att ha utsatt en man i Syrien för tortyrliknande misshandel åtalas även för folkrättsbrott. Efter att han gripits hittade utredarna filmer som visar blodiga avrättningar. 28-åringen greps av svensk polis när han var på väg tillbaka till Syrien..

DN - 26 feb 15 kl. 11:10

28-åring döms för folkrättsbrott

28-åringen som på Facebook delat en film där han misshandlar en fastbunden man, döms för folkrättsbrott i Södertörns tingsrätt..

Nerikes Allehanda - 06 apr 16 kl. 19:56

Häktad för grovt folkrättsbrott byter advokat

Utredningen mot den 45-årige länsbon som misstänks för grovt folkrättsbrott drar ut på tiden. Samtidigt har 45-åringen bytt försvarare – till stjärnadvokaten Thomas Olsson..

BT - 05 aug 16 kl. 20:52

Döms för folkrättsbrott av hovrätten

En 29-årig man från Syrien döms av Svea hovrätt för synnerligen grov misshandel. Han döms också - till skillnad från i tingsrätten - för folkrättsbrott. Det ovanliga rättsfallet om 29-åringen från Syrien har tagit många olika turer, och det hela startade sommaren 2012.

Kristianstadsbladet - 05 aug 16 kl. 20:52

Döms för folkrättsbrott av hovrätten

En 29-årig man från Syrien döms av Svea hovrätt för synnerligen grov misshandel. Han döms också - till skillnad från i tingsrätten - för folkrättsbrott. Det ovanliga rättsfallet om 29-åringen från Syrien har tagit många olika turer, och det hela startade sommaren 2012.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.