SvD > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 07:38

SvD - 06 sep 11 kl. 14:48

Google sök-testade under vattenOortodoxt knep för att förbättra teknologi för röststyrning..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Google, sök-testadeunder , vatten
Nyteknik - 24 apr 17 kl. 08:14

Google törstar efter vatten i torkan

TEKNIKSVEPET. Vattenbrist, Uberkonflikt och elbilsrace. Här är senaste tekniknyheterna..

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

Sydsvenskan - 08 feb 14 kl. 05:30

Google säger oss sanningen om Skåne

Den som vill veta exakt hur våra fördomar ser ut kan leka med Googles automatiska sökordskomplettering. Ni vet, den där tekniken som gör att Google omedelbart föreslår saker att söka på, innan man ens har formulerat frågan färdigt. Webbtidningen Huffington Post har i USA gjort stor succé genom att på så vis granska amerikanska fördomar – skriv in ”Why is Florida so” och se vad Google föreslår.

Dagensanalys.se - 21 aug 18 kl. 08:03

Google experimenterar med falska företag i videoannonser

Google skapar falska företag med falska budskap för att testa hur många som klickar på annonserna. Med andra ord ett gigantiskt A/B-test där vi är deras försökskaniner. Som tack delar de med sig av resultaten.

VA - 02 sep 11 kl. 15:15

Google sparar miljoner med vattenkylning

2 september När Google meddelade att man köpt ett nedlagt pappersbruk i Fredrikshamn av StoraEnso för 400 miljoner kronor var det många som först inte såg logiken i att företaget skulle fylla fabriken med servers. Tre år tidigare hade dock Google köpt Writlely vars, nätbaserade ordbehandlingsprogrammet kom att bli stommen i Google Docs, en tjänst med nätbaserade programvaror och lagring, vilket på bidragit till att allt fler vant sig att lagra dokument i molnet och det var för att möta en väntad ökad efterfrågan som investeringen gjorts, skriver VA:s systertidning CSR i Praktiken. (Här kan du läsa artikeln i sin helhet) Mot den bakgrunden är pappersbruket i Fredrikshamn ett närmast perfekt köp.

YLE - 24 maj 17 kl. 14:32

Algsörjan blev kristallklart vatten - så här fungerar kemisk rening

Som genom ett trollslag blev det grumliga, illaluktande vattnet i Littois träsk i S:t Karins kristallklart efter att man i maj 2017 behandlade sjön med 200 ton polyaluminiumklorid. Metoden att rena en hel sjö med kemikalier låter smått osannolik, nästan för bra för att vara sann, men metoden är ingalunda ny. Diplomingenjör Gösta Wahlroos var i många år ansvarig för vattenreningen vid Åbo stad och han vet precis vad som händer då man häller polyaluminiumklorid i grumligt vatten.

IDG - 26 jun 17 kl. 09:47

Google Home: Så bra funkar den smarta högtalaren - i Sverige


Google Home är en hemassistent med massor av finesser, men hur bra fungerar den i Sverige? Vi beställde hem en och testade..

Dagensanalys.se - 26 jul 17 kl. 09:49

Google har lyckats utveckla AI som har egen fantasi

Googles satsning på artificiell intelligens heter DeepMind och den har nu lyckats skapa ‘fantasi’. Framtidens AI blir allt mer mänsklig. Genombrottet för forskningen inom AI leder till att datan nu kan tänk på sitt agerande och resonera över hur de ska göra nästa gång.

Nyteknik - 06 sep 11 kl. 13:32

Google testar röststyrd sökning under vatten

Google gör försök med röststyrd sökning i vatten och i grottor. Syftet är att utveckla tjänster som bättre klarar dialekter och bakgrundsljud..

Nyteknik - 26 apr 13 kl. 15:44

Så snyggt är nya Google Earth

En ny funktion i Google Earth ger fotorealistiska bilder som snygga solspeglingar i vatten..

Dalarnas tidningar - 19 jan 16 kl. 09:33

Pensionärer testade DT-appen

Ladda ner den nya DT-appen gratis. I Appstore för iPhone eller här i Google play om du har en telefon med Android..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.