SVT > Videos

Monday, 18 November, 14:27

SVT - 12 sep 11 kl. 17:12

Östersjöländerna sviker avtalInga av Östersjöländerna lever upp till avtalen om att förbättra havsmiljön. Sverige är precis godkänt men får underkänt på flera punkter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Östersjöländerna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östersjöländerna, sviker, avtal
SN - 01 jul 13 kl. 16:18

Östersjöländerna får bakläxa i miljöarbetet

Östersjöländerna ligger efter i arbetet med de mål de själva har satt upp för att få Östersjön frisk. Sverige hamnar först på delad tredjeplats i arbetet mot bland annat övergödning och farliga ämnen..

SR - 01 jul 13 kl. 16:22

Östersjöländerna klarar inte sina miljömål

Länderna kring den tungt miljöbelastade Östersjön, däribland Sverige, klarar inte sina egna mål för att rädda miljön i havet, visar en granskning som Världsnaturfonden gjort..

SR - 23 jul 17 kl. 11:47

Östersjöländerna skuggar rysk-kinesisk militärövning

Den kommande veckans rysk-kinesiska militärövning i Östersjön syftar till att få Europas länder att känna sig små och svaga. Men effekten kan mycket väl bli den motsatta, menar försvarsanalytikern Robert Dalsjö..

Sydöstran - 29 mar 19 kl. 09:12

Karlskrona ska stärka samarbetet med Östersjöländerna – tar hjälp av Reinfeldt

I september arrangeras för första gången konferensen Baltic Sea World Heritage Summit i Karlskrona. Där kommer den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt medverka samt representanter från alla kustnära världsarv runt Östersjön. .

YLE - 13 maj 14 kl. 14:00

Östersjön: Ingen kan hantera storolyckor ensam

Tätare internationellt samarbete vid fartygskatastrofer i Östersjön efterlyses i en ny rapport. Finländska experter har besökt Östersjöländerna (utom Ryssland) samt Norge och Island för att utreda beredskapen och samarbetsmöjligheterna vid stora sjöfartsolyckor. Enligt slutrapporten har inget land resurser att helt på egen hand hantera storskaliga olyckor inom sjöfarten, utan internationellt samarbete behövs alltid.

YLE - 10 mar 16 kl. 11:46

Plasten i Östersjön där för att stanna

Plastavfall är ett växande problem i hela världen och Östersjöländerna har så småningom vaknat upp till problemet. Diskussionen om Östersjöns välmående kretsar ofta kring utsläpp, övergödning och alger. Den här veckan samlades ändå forskare och representanter från Östersjöländerna i Helsingfors inbjudna av Kommissionen för skydd av Östersjön (Helcom) för att diskutera det växande problemet med avfall i våra hav.

YLE - 27 feb 14 kl. 10:52

Finlands stränder skräpigast kring Östersjön

Finland har Östersjöns skräpigaste stränder. Störst är skillnaden mellan Finland och de andra Östersjöländerna då det gäller stadsstränder. Det är föreningen Håll skärgården ren som har jämfört skräpmängderna kring Östersjön under två års tid.

Supermiljöbloggen - 10 maj 19 kl. 11:55

Torskbeståndet i Östersjön har kollapsat

Läget för östersjötorsken är mycket värre än befarat, enligt nya mätningar från Internationella havsforskningsrådet ICES. Från att länge ha varit hotat har nu torskbeståndet i Östersjön kollapsat. Researchen bakom den katastrofala nyheten är baserad på provfiske och preliminär data över torskbeståndet.

HBL - 12 dec 12 kl. 11:20

WWF och MTK söker efter den miljövänligaste odlaren i Östersjöområdet

Organisatörerna vill inspirera jordbrukare till odlingsmetoder som kan hjälpa Östersjön må bättre. Tävlingens ändamål är att presentera goda exempel på bästa praxis, något som andra kan ta del av.WWF Finland och Jord- och skogsbruksproducenternas Centralförbund MTK har inlett tävlingen för att hitta den miljövänligaste odlaren i Östersjöområdet i Finland år 2013.

SR - 19 jun 13 kl. 08:50

Svårt nå målen om näringsutsläpp i Östersjön

Det finns inga förutsättningar att uppnå de mål som satts upp av länderna runt Östersjön för att förhindra övergödningen av havet. Det menar Fredrik Wullf, professor i marin systemekologi vid Stockholms universitet och får medhåll av flera forskare. På ett möte i Helsingfors som nyss avslutats har representanter ifrån Östersjöländerna enats om förslag till hur mycket näringsämnen som varje land ska få släppa ut.

SVT Debatt - 03 okt 13 kl. 13:45

Vi duckar inte ansvaret för Östersjön

ÖSTERSJÖN Sveriges insatser för att rädda Östersjön har gett effekt. Vi har minskat utsläppen av kväve och fosfor längs våra kuster, från Bottenviken till Västerhavet. Vårt besked till grannländer och andra EU-medlemsstater är att Sverige tänker fortsätta sina ansträngningar för att göra våra gemensamma hav renare, skriver Lena Ek.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.