Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 21 November, 15:31

Nyhetskanalen - 12 sep 11 kl. 16:53

Facebookdom till ArbetsdomstolenArbetsdomstolen (AD) kommer att prva om en gymnasieskola i Lule hade rtt att sga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning p sin Facebooksida.

.
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebookdomtill , Arbetsdomstolen
Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 16:52

Facebookdom prövas i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen (AD) kommer att pröva om en gymnasieskola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida. I somras fick skolan bakläxa av tingsrätten, som ansåg att uppsägningen var felaktig och dömde skolan att betala skadestånd till rektorn. Arbetsgivarorganisationen Almega överklagade domen till AD, som nu beviljat prövningstillstånd, rapporterar SR Norrbotten..

NT - 12 sep 11 kl. 16:49

Facebookdom prövas i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen (AD) kommer att pröva om en gymnasieskola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida..

UNT - 12 sep 11 kl. 16:49

Facebookdom prövas i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen ska pröva om en skola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida. Tingsrätten gav skolan bakläxa, men frågan ska nu prövas i högre instans. (TT).

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 16:50

Facebookdom prövas i AD

Foto: Scanpix
Arbetsdomstolen (AD) kommer att pröva om en gymnasieskola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida.
I somras fick skolan bakläxa av tingsrätten, som ansåg att uppsägningen var felaktig och dömde skolan att betala skadestånd till rektorn. Arbetsgivarorganisationen Almega överklagade domen till AD, som nu beviljat prövningstillstånd, rapporterar SR Norrbotten.

SmålandsPosten - 24 jun 14 kl. 07:05

Plantskola stäms till Arbetsdomstolen

Flåboda plantskola­ stäms till arbetsdomstolen av GS–facket. Orsaken är en konflikt om en tidigare anställds kontrakt. En person på Flåboda plantskola i Linneryd har arbetat flera sammanhängande månader som säsongsanställd.

Cornucopia - 06 mar 19 kl. 15:52

Arbetsdomstolen: Fel sparka Transportstyrelsens GD

Arbetsdomstolen konstaterar i en dom att det var fel av regeringen att sparka Transportstyrelsens generaldirektör för att denne skrev på papper om att myndigheten skulle bryta mot lagen och lämna ut uppgifter om svenska agenters särskilda skyddsidentiteter till ett annat land. Generaldirektören ska ha tillbaka sitt jobb och få retroaktiv lön tillbaka till september 2017 enligt domslutet.
Till skillnad mot Anders Ygeman (S) lyckades arbetsdomstolen boka en lokal och ha ett möte.

Dagen - 28 apr 11 kl. 15:16

Arbetsdomstolen gav sparkad kyrkokanslist rätt till skadestånd

En kvinnlig tidigare anställd i Svenska kyrkan i Luleå har vunnit en strid i Arbetsdomstolen. I domen ogiltigförklaras avskedandet och kyrkan åläggs betala skadestånd på 125 000 kronor och nästan 200 000 kronor i utebliven lön samt rättegångskostnader.

I nästan två år har Luleå kyrkliga samfällighet med hjälp av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och en tidigare anställd kanslist med hjälp av SKTF ekumeniska tvistat om uppsägningen av henne var befogad.

Hela Gotland - 25 maj 11 kl. 04:00

Två år gammal konflikt i Arbetsdomstolen

Företrädare för Sweprod Graphics i Visby och GS-facket möttes i går i Arbetsdomstolen.I grunden handlar konflikten om turordningsreglerna vid anställning, men det som Arbetsdomstolen nu ska ta ställning till gäller om facket stämde bolaget i tid..

Sydsvenskan - 15 nov 11 kl. 06:30

Lundaföretag stäms i Arbetsdomstolen

Svenska byggnadsarbetareförbundet stämmer August Lundbergs byggnads AB i Lund inför Arbetsdomstolen. Fackförbundet anser att byggföretaget lånat ut personal till andra företag i sammanlagt 208 veckor utan medgivande från de anställda.
LUND.

YLE - 20 maj 13 kl. 13:45

Arbetsdomstolen bötfällde strejkande bussförare

De strejkande chaufförerna vid bussföretaget Veolia har dömts till böter av Arbetsdomstolen. Chaufförernas fackavdelningar i Vanda och Esbo måste betala biltrafikens arbetsgivarförbund ALT sammanlagt 9 000 euro i skadestånd för försummelse av övervakningsplikt. Av samma anledning måste bil- och transportfacket AKT betala arbetsgivarförbundet ett skadestånd på 12 000 euro.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.