Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 14 November, 10:23

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 16:58

Opposition kräver ersättningSocialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet förbereder ett initiativ som ska ge fosterbarn som vanvårdats rätt till ersättning ? trots regeringens beslut att inte bevilja ersättning. Även Sverigedemokraterna stödjer de rödgrönas förslag.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
MP, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Mp, Lena, Irland, Hallengren, Per, Johansson, Göran Johansson, Fp, Jan Björklund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Opposition, kräver, ersättning
YA - 04 okt 12 kl. 09:50

Spretig opposition

De rödgröna finns inte. Ändå envisas många medier och opinionsinstitut fortfarande med att slå ihop S, MP och V till ett tänkbart regeringsalternativ när svenska folkets partisympatier ska redovisas. De kunde lika gärna redovisa andra, lika otänkbara hypoteser: S, V och SD ?

Skånskan - 23 okt 18 kl. 15:45

Opposition formerar sig i ett samarbete

lund Under tisdagen meddelade de fyra nya oppositionspartierna S, V, MP och Fi att de gått samman i en valteknisk plattform. De vill dock inte kalla den för koalition.
Det står också klart att Anders Almgren (S), Fanny Johansson (S) och Karin Svensson Smith (MP) får de tre oppositionsrådsposterna.

BT - 28 jan 14 kl. 00:01

Ukraina upphäver demonstrationslagar

Den ukrainske oppositionsledaren Arsenij Jatsenjuk tackade på måndagskvällen officiellt nej till att bli premiärminister i Ukraina. Däremot enades regering och opposition om att skrota de hårda anti-demonstrationslagarna."Det togs ett politiskt beslut om att avskaffa lagarna som infördes den 16 januari och som har orsakat så mycket diskussioner," löd ett uttalande från presidentens kansli under måndagskvällen, efter samtal mellan regering och opposition.

YLE - 02 aug 15 kl. 08:00

”I ett regeringsparti måste det finnas rättning i leden”

Sannfinländarna kan vara nöjda med resultatet i regeringsförhandlingarna, säger nyvalda riksdagsledamoten Simon Elo. I en intervju för Svenska Yle ger han sin syn på invandringspolitiken, krisen i Mellanöstern och Sannfinländarnas sits som regeringsparti. Enligt Elo måste samtliga partier tumma på sina krav då man bygger upp ett regeringsprogram.

YLE - 03 jan 14 kl. 06:06

Vänsterförbundet har hamnat i opposition i Helsingfors

55 gånger har Helsingforsfullmäktige röstat under 2013. Och 49 gånger har majoriteten av SDP:s fullmäktigegrupp varit på den sida som vunnit omröstningen. Alla partier, förutom VF och FKP, har oftare varit på den vinnande än på den förlorande sidan i en omröstning.

Nerikes Allehanda - 02 maj 15 kl. 06:32

Debatt: Örebros gymnaster behöver ett eget hus

I oktober 2013 lämnade föreningarna ÖGF/Kif, AGF, ÖAGC och Örebro Frisksportklubb, som representerar cirka 1 800 medlemmar, en skrivelse till Örebro kommun med önskemål om att få till ett Gymnastikens Hus i Örebro. Vi har träffat politiker från majoritet och opposition samt berörda tjänstemän. Hittills har väldigt lite hänt rent konkret.

NT - 28 jan 14 kl. 00:00

Ukraina upphäver demonstrationslagar

"Det togs ett politiskt beslut om att avskaffa lagarna som infördes den 16 januari och som har orsakat så mycket diskussioner," löd ett uttalande från presidentens kansli under måndagskvällen, efter samtal mellan regering och opposition. Man kom också överens om en amnesti för fängslade demonstranter, under förutsättning att aktivisterna rensar vägar och byggnader från barrikader..

Skånskan - 30 nov 18 kl. 08:00

Så höga blir de nya lönerna för politikerna

Sjöbo Magnus Weberg (M) fortsätter som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Det ger honom en årslön på 810 000 kronor.
Posten som oppositionsråd tas bort.

Politikerbloggen - 10 feb 13 kl. 08:03

Grön migrations- och integrationspolitik behövs


DEBATT. Vi gröna behövs mer än någonsin i migrations- och integrationspolitiken, och får jag förtroendet att fortsätta vara språkrör för Grön Ungdom ska jag jobba stenhårt för att vi ska utföra den uppgiften. Det skriver Björn Lindgren (MP) på TV4 Politikerbloggen.

YA - 15 mar 14 kl. 04:00

Världens bästa Carlsson?

Foto: Hans T Dahlskog / TT /
Hur roligt var det inte att Sverige hade en statsminister som hette Carlsson? Precis som den där anarkistiske flygande gubben som lillebror matade med köttbullar.
Astrid Lindgrens figur Karlsson på taket var populär i det gamla Sovjet.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 05:00

L vill avskaffa ena kommunalrådsposten

ESLÖV Liberalerna vill avskaffa den ena av de båda kommunalrådsposterna i Eslöv. I dag är det bara majoriteten som har arvoderade heltidspolitiker. L vill istället att gruppledarna för oppositionspartierna ska få ekonomisk ersättning så att de bättre kan sätta sig in i frågorna – samtidigt sparar man pengar som kan användas till en byasatsning.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Misstänkt mordförsök i Östersund – två gripna

Två personer har gripits misstänkta för mordförsök i Östersund. Polisen larmades till en adress vid 23-tiden i onsdags, där en man hade skadats. Flera andra personer befann sig också på platsen.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Rutigt på modet igen

Trots den politiska oron på den viktiga Hongkongmarknaden kan brittiska modehuset Burberry redovisa positiva siffror. Lyxmärket, grundat redan 1856 och förknippat med ett klassiskt rutmönster, redovisar en ökad försäljning i jämförbara butiker med fem p.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Lägre arbetslöshet efter nya SCB-siffror

I oktober var 330 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,0 procent. Det är en ökning med 22 000 personer eller 0,3 procentenheter jämfört med motsvarande månad 2018, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Siffran för september ha.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Himlakroppen Ultima Thule slipper nazistnamn

Himlakroppen Ultima Thule döps om – efter reaktioner mot namnets nazistkoppling. Nya namnet Arrokoth betyder himmel på det nordamerikanska ursprungsfolket Powhatans språk. Himlakroppen är den mest avlägsna som människan kunnat studera på nära håll och f.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Orkandrabbade kor överlevde genom lång simtur

Tre kor som spolades ut i havet i samband med orkanen Dorians härjningar längs USA:s östkust i september har hittats vid liv, rapporterar BBC. Korna hade antagits vara döda sedan vattenmassor som beskrivits som en mindre tsunami svept in över deras ö Ce.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Råby gård läggs ned – och vägen tillbaka till arbetslivet blir svårare

När socialförvaltningen sparar halveras arbetsträningen på Råby gård..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ny grillning av von der Leyens kommission

En ungrare, en rumänska och en fransman står på menyn när EU-parlamentet återigen ska sätta tänderna i kandidaterna till nästa EU-kommission. Klartecken på torsdagen kan bana väg för ett snabbt tillträde. Ungerske EU-ambassadören Olivér Várhelyi hörs fr.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Trump tar deklarationerna till HD

Donald Trump måste lämna ut sin självdeklaration till kongressen, det slår en appellationsdomstol fast. Men USA:s president kommer att överklaga beslutet. Medan USA fokuserade på den tv-sända riksrättsutredningen mot Donald Trump åkte presidenten på ett.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Oro för kravaller dämpar Hongkongs börs

Japans BNP steg med 0,2 procent under tredje kvartalet i år, klart sämre siffror än marknaden räknat med. Siffrorna från Japans centralbank fick börsen i Tokyo att hicka till, men ändå inte lika mycket som befarat. Nikkei 225-index sjönk med 0,1 procent.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Antalet självmord minskar i homoäktenskap

Sedan samkönade äktenskap blev tillåtet har antalet självmord bland hbtq-personer minskat i både Sverige och Danmark, enligt en ny rapport, skriver den danska tidningen Information. – Att vara gift skyddar mot självmord, säger Annette Erlangsen, som har.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.